Vi har lagt juli bag os og har taget fat på august måned – den sidste officielle sommermåned. Samtidig har vi også lagt de høje temperaturer bag os og vejrmæssigt er vi tilbage til det, som vi kender, og som bedst kan betegnes som en “klassisk, dansk sommer”. Sol, regn og skyer i en skønsom blanding og temperaturer der ligger imellem 20 og 25 grader.
Nu ser jeg frem til at nyde august – den dejligste sensommermåned og en af mine favoritmåneder. Sammen med september, oktober, november og december. Der er nu noget særligt ved sensommermorgener, hvor solen får disen til at stige op over søen og dugperlerne glitrer i tusindvis af edderkoppespind. Maden fortsætter dog i samme stil som hidtil – der er stadig masser af let og lækker sommermad på menuen.
Husk at der også er mulighed for gratis at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste pr. mail hver lørdag. Det er blot at udfylde tilmeldingsformularen med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 32.
Mandag – Spansk kylling med chorizo. Den lækreste gryderet med kylling, chorizo, tomat og oliven, der smager af sydens sol og sommer og samtidig er dejlig nem at lave. Jeg er vild med oliven i alle afskygninger, men bryder man sig ikke om de små basser, så kan de sagtens udelades. Brød og/eller ris er oplagt til gryderetten og det samme er en god salat.
Tirsdag – Jeg elsker en god kartoffelmad og jeg har derfor besluttet, at der skal et par højtbelagte kartoffelmaddder med avocado og bacon på ugens madplan. Og selvom det måske ikke lyder af noget særligt, så ser det altså noget så fint ud, når man sætter sådan et fad flot pyntede kartoffelmadder på bordet. Her i huset plejer rub og stub i hvert fald at blive spist.
Onsdag – Majssuppe med chili. En lækker og cremet “mælkesuppe” med et strejf af chili, som er ekstra lækker på denne her tid af året, hvor den kan laves med friske majskolber. Suppen er ikke vild stærk, men har man små børn, så kan man jo holde lidt igen med chilien eller helt udelade den.
Torsdag – Kylling i fad med karry, ananas og champignons. En variation over de klassiske karrykoteletter i fad og et hit herhjemme hos os. Jeg serverer gerne ris, ærter og måske også en blandet salat ved siden af, men det bestemmer man jo selv.
Fredag – Denne her kartoffelsalat med rejer, asparges og avocado lavede jeg første gang for nyligt og den er faktisk allerede på menuen igen, for den var LÆKKER!!! Vi spiser brød ved siden af, men det bestemmer man jo selv. Og bryder man sig ikke om rejer, så prøv med laks (stegt, grillet, røget) eller evt. stegt kylling i mundrette stykker.
Lørdag – Lørdagsmenuen står på sprøde hamburgerkoteletter og tilbehør af grønsager med fløde-sennepssauce. Hamburgerryg og sennep er jo i sig selv en perfekt kombination og det bliver ikke dårligere med følgeskab masser af sprødmøre sommergrønsager. Og mon ikke også vi lige skal have et par nye kartofler ved siden af.
Søndag – Spaghetti aglio e olio eller slet og ret spaghetti med hvidløg og olivenolie. En forrygende nem og lækker pastaret med masser af ristet hvidløg og så simpelt som kun italienere kan slippe afsted med. Vi spiser den som regel som kødfri hovedret, men den er også skøn som tilbehør til grillet kylling og stegt fisk. Og er der rester fra ugens løb i køleskabet, så er det jo helt oplagt at supplere med dem.
Ugens lækkeri – Pizza twistere. De nemmeste twistere med skinke og ost, som ret bekvemt laves med en rulle færdigkøbt pizzadej. De er skønne i madpakken eller som en lille snack og faktisk også perfekte som madbrød, fx til suppe.