Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 33…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så blev jeg færdig med madplanen for uge 33 og det bliver så også den sidste madplan i et par uger. Vi rejser nemlig på sommerferie til New York fredag formiddag og i 10 dage skal jeg derfor ikke tænke på andet end at nyde en masse, lækker mad, som andre har tilberedt til mig. Jeg har dog valgt, lige at afslutte uge 33 ordentligt – derfor kommer jeg også med et par bud på lækker aftensmad til weekenden, selvom Morten og mig ikke er hjemme til at spise det sammen med Jer.

Jeg glæder mig til at holde fri fra madplanen i et par uger, men kan også allerede nu mærke, at jeg kommer til at savne den lille halve times hyggelige planlægning fredag formidag og jeg ser frem til at “starte op igen” til uge 36. Indtil da hepper jeg på masser af sol, sommer og grillvejr til Jer herhjemme.

Madplan uge 33.

Mandag –  Vi skal have hjemmebagte pitabrød med fyld. Jeg er vild med pitabrød med hjemmelavet kyllingeshawarma, men et alternativ kunne sagtens være en god skinke, skåret i tynde strimler, tun og rejer eller måske brunet, krydret oksekød og så selvfølgelig masser af salatgrønt, fetaost i tern, oliven og creme fraiche dressing – i hvert fald hvis det stod til mig. Jeg køber ekstra kylling, så er der også til aftensmad onsdag.

Tirsdag – Menuen står på et rigtigt hit herhjemme, nemlig one pot cheeseburger pasta som er en af de skønne retter, hvor alle ingredienserne blot skal blandes sammen i en gryde og tilberedes på komfuret, inden hele herligheden ryger på bordet. Og så er der som regel rester til frokost dagen efter, hvilket bestemt ikke gør den ringere.

Onsdag – Onsdag skal vi have denne her fantastiske kyllingetærte a la Cæcar salat – let og lækker sommermad og en skøn tærte, som er lidt anderledes, fordi den serveres med knasende frisk salat på toppen. Jeg regner med at servere en salat af grønne bønner, feta og rødløg ved siden af.

Torsdag – Vi skal have tømt køleskab og brødskuffe, inden vi rejser og en af de bedste “stop-spild-af-mad” retter, som jeg kender, er denne her forrygende lækre breadpudding med skinke, ost og tomat. Den kan fyldes med stort set alle former for tilberedt kød og grønt, så det er nemt at få brugt evt. rester i køleskabet. Derudover indgår der æg, mælk, en rest franskbrød og revet ost i opskriften eller med andre ord, stort set alle de madvarer, som vi altid har til overs, når vi skal ud og rejse. Ligger man inde med et stykke skæreost, så riv gerne det i stedet for at købe revet ost. Vi spiser en blandet salat af de sidste salatgrønsager i køleskabet ved siden af. Job done 🙂

Fredag – Fredag formiddag sætter vi som sagt kursen mod New York og 10 dages sommerferie, men mit bud på en lækker fredagsmenu og en hyggelig optakt til weekenden kunne sagtens være en portion risotto primavera med grønne ærter og asparges og et lækkert stykke stegt eller grillet laks ved siden af. Kølig hvidvin i glasset – køb evt. en flaske og drik det, som ikke bruges til risottoen – og så er weekenden skudt i gang.

Lørdag – Overvej en hyggelig “tex-mex” aften med verdens nemmeste mexicanske kylling i fad med ris og bønner – kidneybønnerne kan udelades eller erstattes af bælgede edamamebønner, hvis de giver problemer. Når nu hovedretten er så nem at lave, er der masser af muligheder for i stedet at gå all ind på lidt lækker tilbehør – server fx nachos, guacamole, salsa, creme fraiche og/eller kogte majskolber til kyllingefadet og måske en kølig mexicansk øl med en limebåd til de voksne.

Søndag – Amerikanerne er verdensmestre i at lave skønne – og lidt anderledes – sandwiches med masser af fyld og jeg er sikker på, at vi kommer til at spise mange, lækre sandwiches, imens vi er derovre. Indimellem holder vi også en hyggelig “sandwich-night” herhjemme, hvor vi laver forskellige slags varme og kolde sandwiches og jeg kan især anbefale denne her varme sandwich med skinke, ost og salatfyld, som hører til blandt mine favoritter. Nem og lækker aftensmad og man kan jo lave forskellige slags sandwich, så der er lidt for enhver smag. Meget hyggeligere – og billigere – end at besøge Sunset eller Subway.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mie
6 år siden

Rigtig god tur! Og tak for lækre opskrifter 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Mie

Mie – Mange tak. Jeg er glad for, at I er så mange, som kan bruge mine opskrifter og at jeg kan være med til at inspirere 🙂

Mette Christiansen
6 år siden

Rigtig god tur til New York. Glæder mig til ar læse dine indlæg 🙂

Maden i mit liv.
6 år siden

Mette – Tusind tak – vi glæder os rigtig meget 🙂