August måned er kommet godt igang og vores sommerferie nærmer sig med stormskridt. Det kommer dog ikke til at påvirke “ugens madplan”, der dukker op som vanligt, men der kommer måske lidt færre indlæg på bloggen end ellers. Der går dog lige et par uger endnu, inden vi rejer og måske kommer der også nogle blogindlæg “on location”.
I første omgang vil jeg dog koncentrere mig om aftensmaden til uge 33 og nu hvor det er blevet sensommer og lidt køligere i vejret, har jeg igen fået lyst til ovnretter. Okay, hånden på hjertet, jeg elsker ovnretter og kunne formentlig spise dem året rundt, men når temperaturen siger 25 °C og derover, så får selv jeg nok. Desuden er der en skøn suppe på menuen og så må vi ikke glemme “ugens lækkeri”, som er blåbærmuffins. Blåbærrene er nemlig så småt ved at være modne.
Husk at der også er mulighed for gratis at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste pr. mail hver lørdag. Det er blot at udfylde tilmeldingsformularen med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 33.
Mandag – Pastatærte med kylling og broccoli. Nemt og lækkert og helt perfekt på en mandag, hvor der måske ikke er så meget overskud ovenpå weekenden. Lav evt. en lækker salat til pastafadet, eller kom endnu flere grønsager i selve retten.
Tirsdag – Jeg elsker grøn ærtesuppe og sammen med kartoffelsuppe hører den smukke, grønsagssuppe så absolut til blandt favoritterne. Især nu, hvor ærterne i haven endelig er modne, så jeg kan lave suppen på friskbælgede ærter.
Onsdag – Hjemmelavede fiskefrikadeller med laks og torsk og en skøn remoulade dip. Vi får som regel ovnristede kartofler eller rugbrød ved siden af, når vi får fiskefrikadeller, men kogte kartofler og evt. persillesauce er også en mulighed. Og så passer en råkostsalat med gulerødder og æbler perfekt til fiskefrikadeller.
Torsdag – Auberginelasagne med tomat og ost. En skøn vegetarret, som både mætter og smager forrygende. Og så er den faktisk ret nem at lave, men skal det alligevel være endnu nemmere, så køb en god tomatsauce i stedet for at lave den selv. Jeg serverer friskkogt spaghetti og hvidløgsbrød til auberginelasagnen, men det er man jo selv herre over.
Fredag – Vi skal have laksefileter på grillen med tilbehør af ristede kikærter med hvidløg, fetaost og persille. Måske også en ristet kartoffel eller lidt brød og creme fraiche dressing med friskhakkede krydderurter, men det må tiden vise. Kniber det med at stege fisk på grillen, fordi det hænger fast i risten, så prøv at lægge et stykke stanniol på grillristen (evt. smurt med ganske lidt olie) og placer fisken herpå. Bryder man sig ikke om fisk, så kan man grille kyllingefilet i stedet for.
Lørdag – Mørbrad i fad. Måske lidt en efterårs- og vinterret, men den kan bestemt også glæde på en sensommerdag. Jeg har ikke kommet pølser i fadet, som både indeholder mørbrad og bacon, men det bestemmer man jo selv. Og spiser man meget kød, så kan det være, at der skal beregnes 2 svinemørbrader. Jeg serverer kogte ris og dampet grønt ved siden af.
Søndag – Grydestegt kylling med brun sauce og kartofler. Simpel og lækker mormormad, som stort set passer sig selv, så man “bare” skal koge kartofler og kæle lidt for saucen. Søndagsmenuen kan peppes op med en gang grøn salat med mormordressing, hvis man synes og derudover så er agurkesalat jo næsten et must til grydestegt kylling.
Ugens lækkeri – Lidt afhængig af de forskellige sorter, så er blåbærrene så småt ved at være modne. Og har man ikke blåbær i haven, så er de jo heldigvis nemme at finde i butikkerne lige nu. Under alle omstændigheder skal der bages lækre og saftige blåbærmuffins i den kommende uge. En af mine favoritmuffins.