Så er det igen blevet lørdag og jeg er klar med en madplan til uge 33. Sensommeren har for alvor fat nu. Jeg synes især, man kan mærke det i luften, som er en smule mere fugtig og diset og så er der bare en helt særlig duft over sensommeren. Og så må vi jo ikke glemme alle de skønne råvarer, som er i sæson netop nu og som vi skal huske at nyde.
Derudover er de lyse nætter jo også på retur. Det er måske ikke noget, jeg som sådan tænker over til daglig, men i denne her weekend er vi kørt en tur nordpå til Skagen, og jeg skal love for, at vi kan mærke det ude i klitterne om aftenen. Det bliver mørkt!!! Til gengæld har vi jo rig mulighed for rigtigt at se på stjerner, hvilket altid er en oplevelse.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 33.
Mandag.
De her koteletter med tomater og mozzarella på en bund af kartofler og grøntsager er det sidste nye hverdagshit herhjemme. Gerne med en god salat til. Men de er dæleme også gode.
Tirsdag.
Maskeret blomkål med æg og rejer hører til blandt mine sommerfavoritter og jeg kan spise det både til frokost og aftensmad. Tirsdag bliver det til aftensmad med lunt flute og en hjemmelavet creme fraiche dressing med masser af dild, som vokser kraftigt i haven i disse dage.
Onsdag.
Jeg synes, at noget af det hyggeligste ved årstidernes skifte er, at der også kommer nye råvarer i sæson. I denne uge vil jeg glæde mig til at lave en lækker porretærte med store, flotte nye porrer, bacon og tomater.
Torsdag.
Det er højsæson for squash og har man dem ikke selv i haven, så kan man købe dem for ca 5 kr pr. stk i de fleste butikker. Torsdag står menuen på squashfrikadeller med tilbehør af denne her rissalat med grøntsager – nem og lækker aftensmad på en kødfri dag.
Fredag.
Vi holder texmex fredag, hvor menuen står på mexicansk kylling i fad. Alt i et fad og så passer maden ellers sig selv i ovnen. Så kan det næsten ikke blive nemmere at lave aftensmad.
Lørdag.
Lørdagsmenuen bliver en rigtig klassiker og livret fra bloggen, nemlig mørbrad i fad med bacon. Selvom mørbrad i fad måske mest opfattes som efterårs- og vintermad, så synes jeg helt ærligt, at det holder hele året. Jeg serverer ris eller nye kartofler til.
Søndag.
Det er en rigtig svensk klassiker, der har inspireret mig til vores søndagsmenu. Den kommer nemlig til at stå på kødboller med kartoffelmos, flødesauce og måske tyttebærsyltetøj (eller måske bare lidt ribsgelé).
Ugens lækkeri.
Det er noget tid siden, at jeg sidst har lavet hjemmelavet bounty. Men de er virkelig lækre til en god kop te, så jeg må hellere få lavet en portion i den kommende uge. Det er så hyggeligt med lidt lækkert om aftenen.