Så nåede vi uge 36. Sommerferien synger på sidste vers – det gør sommeren officielt også – og der skal igen tages fat på madplanerne. Jeg har næsten helt savnet min ugentlige hyggestund, hvor jeg sætter mig ned med en kop varm te, en blok og en kuglepen og planlægger vores måltider for den kommende uge, så det er bestemt ikke nogen sur pligt at vende hjem til. Jeg har desuden fået masser af inspiration til lækre, nye måltider, imens vi var i New York og de skal selvfølgelig løbende afprøves i køkkenet, men i denne her første uge bliver det nu primært de velkendte retter og klassikere, som kommer på bordet.
Mandag – Det er igen blevet tid til denne her forrygende lækre sensommersuppe, som er fuld af dejlige sommergrønsager som fx majs og græskar. Jeg tror, at vi skal have en pizzastjerne med tomat og ost ved siden af – det er ved at være længe siden, at jeg har bagt sådan en.
Tirsdag – Menuen står på kogt hamburgerryg, de her lækre flødekartofler med pikantost og så en blandet salat ved siden af. Skøn aftensmad, som stort set passer sig selv og så smager det bare forrygende godt. Resterne af hamburgerryggen gemmes til torsdag.
Onsdag – Ugens “fisk” bliver en omgang lækre og sprøde tunfrikadeller med en grøn pastasalat med broccoli og ærter ved siden af. Jeg laver en stor portion – både tundeller og pastasalat – så er der også til frokost og madpakker i et par dage efter.
Torsdag – Vi skal have store bagte kartofler med salat og skinkefyld. Fyldet laves blandt andet af creme fraiche og den sidste hamburgerryg, som skæres i små tern. Man kan også bruge kylling plukket i mindre stykker, tun eller rejer til de bagte kartofler.
Fredag – Vi skal have rigtig hyggemad bestående af hjemmebagte pitabrød med hjemmelavet tunsalat og diverse salatgrønsager, fetaost og oliven. Nemt og lækkert. Måske lidt blandede grønsager i stave ved siden af.
Lørdag – Turen går til slagteren på jagt efter en lille steg eller et par gode bøffer, som kan komme på grillen og serveres med hvidløgs- eller kryddersmør. Tilbehøret bliver sweet potato fries og en eller anden form for salat, måske en vandmelonsalat med feta og blåbær eller en klassisk broccolisalat.
Søndag – Der skal en rigtig klassiker på menuen, nemlig farserede porrer med brun sauce og kartofler. Jeg ved, at de farserede porrer også kan serveres med hvid sauce, men der hvor jeg kommer fra, har det altid været brun sauce, så det fortsætter vi med.
Har lige lavet dine pitabrød…nøjs de er gode. Lækre og bløde.
Helle – Uhhh hvor lyder det bare godt – det glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere og at I kan bruge mine opskrifter 😀