Vel hjemme fra en dejlig sommerferie i New York er det nu tid til at tage fat på efteråret, som er min absolutte yndlingsårstid, fordi det bugner med lækre råvarer. Nu skal madplanerne igen fyldes med majskolber, græskar, squash, rodfrugter, æbler, pærer og meget andet godt og mon ikke også, at vi skal have syltet lidt agurker, asier og rødbeder?
Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg har glædet mig en lille smule til at komme hjem fra ferie og komme i køkkenet igen. Sådan går det som regel efter en uges tid. Selvom det er skønt at sætte sig til et veldækket bord og få maden serveret, så går der sjældent ret lang tid, før jeg glæder mig til selv at lave mad og det er dejligt at være hjemme igen.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis som mail hver lørdag. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg videregiver selvfølgelig ikke oplysninger til 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 37.
Mandag – Æbletræerne bugner af æbler, så nu er det tid til sæsonens første portion æbleflæsk med bacon og timian. Jeg serverer æbleflæsk koldt med godt rugbrød til, men man kan også spise det, når det er varmt. Det er lidt en smagssag.
Tirsdag – Ugens kødfrie indslag bliver denne her skønne, vegetar bolognaise med spaghetti. En forrygende lækker bolognaise, hvor kødet er udskiftet med linser, hvilket stort set hverken kan ses eller smages, omend konsistensen er en smule anderledes ift. hakket kød. Giver en kødløs bolognaise problemer, så overvej evt. en sauce bestående af 50 % kød og 50 % linser.
Onsdag – Har man squash i haven, så kender man med garanti alt til den overflod af squash, som sådan en plante kan producere. Fyldte squash med kødsauce er dog altid lækkert og har man ikke selv squash, så er de både lækre og billige i butikkerne lige nu. Jeg serverer ris eller kartofler til de fyldte squash, men det bestemmer man jo selv.
Torsdag – Pasta med grønsager og pikant sauce. En forrygende lækker hverdagsret med pasta, grønsager, bacon og pikant ost, som kan være færdig på ganske kort tid og et rigtigt familiehit.
Fredag – Vi fejrer weekenden med en skøn pariserbøf med hele tilbehøret inkl. en rå æggeblomme på toppen, men den kan selvfølgelig sagtens erstattes af et spejlæg. Pariserbøffer er faktisk noget, som vi har tendens til at “glemme” i lange perioder, men pludselig kan vi spise det flere gange på få måneder. Lidt skørt faktisk.
Lørdag – Lørdagsmenuen står på en skøn fiskeburger med rødspættefilet’er og rejer samt en lækker, hjemmelavet krydderurtedressing. Hjemmebagte burgerboller er jo altid et hit, men man kan selvfølgelig også købe nogle rigtig gode burgerboller hos bageren.
Søndag – Koteletter i fad med grønt. De klassiske fadkoteletter, men i en mindre fed og mere “grøn” udgave, hvilket bestemt ikke gør dem ringere. Jeg serverer ris ved siden af, men ristede kartofler er bestemt også lækkert.
Ugens lækkeri – Honningbrød. Det lækreste brød, som ret beset er en kage, og som smager skønt med koldt smør på. En skøn og krydret lækkerbisken, der passer perfekt til efteråret.
Ser meget lækkert ud 😀
Alis – Tusind tak – dejligt at høre 🙂
Jeg vil gerne modtage ugentlig madplan
Ulla – Dejligt at høre – jeg har netop tilmeldt din mailadresse til nyhedsbrevet, så nu skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail 🙂