Vi stornyder vores ferie på Bornholm sammen med hele familien, men om et par dage, vender vi snuden hjemad igen. Derfor har jeg lige hevet en lille halv time ud af kalenderen, lavet en god kop kaffe og sat mig i en solvarm krog med min computer. Nu skal der nemlig styr på en madplan til uge 39, så aftensmaden er lige så nem at gå til, som den plejer, når vi kommer hjem igen.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail. Og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 39.
Mandag – Ugen starter på bedste vis med en lækker spinatlasagne med bechamel. En skøn, grøn lasagne, som kan suppleres med skinke, laks, eller kylling, hvis ikke man har lyst til kødfri lasagne. Jeg serverer en lækker, blandet salat til lasagnen og måske et hvidløgsflute.
Tirsdag – Jeg synes, at noget af det hyggeligste ved årstidernes skifte er, at der også kommer nye råvarer i sæson. I denne uge vil jeg glæde mig til at lave en lækker porretærte med store, flotte nye porrer, bacon og tomater.
Onsdag – Der er ikke noget som en lækker gryderet med masser af smag. I denne uge bliver det en skøn one pot kylling med karry, ris og ærter, hvor alle råvarerne tilberedes i en og samme gryde, så de rigtig får mulighed for at afgive smag til hinanden.
Torsdag – Spaghetti og kødsauce er en rigtig familielivret, men det er faktisk ikke så ofte, at det er på menuen herhjemme. Måske fordi jeg ofte får lavet en lasagne i stedet for. Men i denne uge står der spaghetti og kødsauce på menuen – selvfølgelig med masser af revet ost på toppen.
Fredag – Det er godt nok blevet efterår, men der skal da stadig være plads til nogle af de lidt mere lette (sen)sommerretter. Fredag aften skal vi have maskeret blomkål med æg og rejer og en lækker creme fraiche dressing lavet med lidt dild og purløg fra haven.
Lørdag – Vi kørte igennem Sverige på vores vej til Bornholm og der blev jeg inspireret til vores lørdagsmenu. Den kommer til at stå på kødboller med kartoffelmos, flødesauce og måske tyttebærsyltetøj (eller måske bare lidt ribsgelé).
Søndag – Andesteg smager jo godt hele året rundt, så jeg har besluttet, at vi skal have en saftig andesteg tilberedt i stegeso til aftensmad søndag. Det er noget så nemt at lave en lækker and i en stegeso, og den passer stort set sig selv. Og er man ikke vant til at stege en and, så skader det jo ikke at øve sig lidt, inden det bliver jul og mortens aften. Jeg serverer anden med kartofler, rødkål og en god andesauce.
Ugens lækkeri – Det er noget tid siden, at jeg sidst har lavet hjemmelavet bounty. Men de er virkelig lækre til en god kop te, så jeg må hellere få lavet en portion i den kommende uge. Det er hyggeligt med lidt lækkert om aftenen, når det begynder at blive tidligere mørkt.