Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 40.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 40

Ferien er slut og vi er vel hjemme fra Bornholm. En dejlig ferie, men jeg glæder mig nu også altid til at tage fat på hverdagen igen efter en ferie. Nu gælder det en madplan til uge 40 – og efteråret, ikke mindst. For selvfølgelig har jeg masser af ideer til lækker aftensmad skrevet ned på min to do liste, som bare vokser og vokser. Hver gang jeg laver én ret, skriver jeg 2 nye på listen. Men sådan er det vist bare at være en rigtig madnørd, der lever for at spise og ikke spiser for at leve 🙂

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 40.

Mandag – Denne her pizza med en bund af høvlede rodfrugter og pesto, skinke og ost er måske ikke lige det, som man forbinder med en traditionel pizza. Men den smager vildt godt, og jeg laver den med jævne mellemrum i løbet af hele efteråret og vinteren.

Tirsdag – En fransk løgsuppe med gratineret ostebrød hører til blandt mine absolutte favorit supper. Og da jeg fik en skøn løgsuppe på Bornholm i sidste uge, blev jeg så inspireret, at jeg vidste, at sæsonens første løgsuppe skulle på menuen, lige så snart vi kom hjem.

Onsdag – Det er ved at være noget tid siden, at vi har fået tun- og torskerognsfrikadeller. Men de lækre fiskedeller smager virkelig godt, er nemme at lave og som regel et hit (også blandt børn og fiskeskeptikere), så nu må det vist være tid til sådan en omgang. Vi får ovnbagte rodfrugter med honning og timian som tilbehør, men rugbrød eller kartofler og persillesauce er også godt.

TorsdagSpaghetti med hvidløg og olivenolie, også kaldet “spaghetti aglio e olio” i Italien, hvorfra den supersimple og vildt lækre ret selvfølgelig stammer. En pastaret, der er så simpel, som kun italienere kan slippe afsted med, så brug gerne en rigtig god spaghetti og olivenolie. Jeg serverer grøn salat og måske brød ved siden af, men spaghettien kan også fungere som tilbehør.

Fredag – Efterår betyder gryderetter og en af de rigtig gode er enebærgryden med skinkekød i tern og champignons. En af de gode gamle klassikere fra Karolines køkken, som jeg selvfølgelig serverer med kartoffelmos og dampet grønt. Men hasselback kartofler er også godt.

Lørdag – Det er længe siden, at vi har fået hamburgerryg, så weekendmenuen står på glaseret hamburgerryg. Bryder man sig ikke om glaseringen bestående af brun farin, sennep og rasp, så kan man selvfølgelig bare koge sin hamburgerryg på almindelig vis. Tilbehøret bliver salat og feta kartofler med persilledrys, så der er stadig et lille strejf af sommer over maden. Jeg køber en stor hamburgerryg, så der også er til aftensmad søndag.

Søndag – Resterne af lørdagens hamburgerryg skæres ud i fine tern og bruges som fyld i en lækker skinkestang af sprød butterdej med champignons. Nem aftensmad som er helt perfekt med en blandet salat til.

Ugens lækkeri – Jeg elsker varm hyldebærsaft om efteråret og vinteren. Og de fleste steder er hyldebærrene nu ved at være så modne, at de er klar til at blive plukket og kogt til saft. Jeg skal i hvert fald på hyldebærtur i den kommende uge.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
bodil
3 år siden

lyder superlækkert alt sammen !