Det var først, da jeg sad og skrev indkøbslisten til min madplan til uge 44, at det gik op for mig, hvor budgetvenlig og simpel den er. Faktisk skal der ikke købes ret mange ting og de fleste af grøntsagerne er i sæson netop nu. Og det viser jo bare, at det helt klart kan betale sig, at spise efter sæson. På den måde får man jo også den absolut bedste smag ud af såvel frugter som grøntsager.
Der er således både en kartoffel-porre suppe, rodfrugtgratin og en klassisk skipperlabskovs med oksebov, løg og kartofler på menuen. Og så tager jeg også fat på juleforberedelserne i det helt helt små, for jeg skal nemlig have lavet fordej til honningkagerne. Den skal helst laves minimum 1 måned før brug, men så får man også julens bedste honningkager med den helt rigtige smag.
Husk, at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 44.
Mandag – En af mine, og jeres, suppe favoritter er helt klart den klassiske kartoffel-porresuppe med baconknas på toppen, som vi skal have mandag aften. Og jeg glæder mig allerede.
Tirsdag – Mad i fad er altid godt og med efterårets komme har vi igen fået taget hul på sæsonen. I denne her uge bliver det en omgang pasta i fad med kylling, broccoli og mornaysauce. En rigtig familiefavorit, som jeg gerne serverer med salat til.
Onsdag – Millionbøf med kartoffelmos. Nem og lækker aftensmad af den klassiske slags, der som regel vækker begejstring hos både store og små. Vil man have lidt ekstra grøntsager, så prøv evt. at koge lidt rodfrugter, fx pastinakker, persillerødder, selleri eller gulerødder sammen med kartoflerne og lav en lækker rodfrugtmos.
Torsdag – Ugens kødfrie indslag bliver denne her lækre rodfrugtgratin med æg og ost, der måske mest af alt minder om en stor, lækker rösti eller æggekage med grøntsager. Vi spiser salat og madbrød til, men man kan også bruge gratinen som tilbehør til kødretter. Og selvfølgelig kan man også komme bacon i tern, skinke eller kyllingebryst i gratinen, hvis man synes.
Fredag – Hjemmelavet ristaffel er sådan en hyggelig form for aftensmad. Og denne her opskrift på kylling i karry er oven i købet så nem, at man sagtens kan bruge lidt ekstra tid på at lave endnu flere skåle med lækre toppings. En perfekt optakt til weekenden.
Lørdag – Det er længe siden, at vi sidst har fået en rigtig lækker rødspætte med kartofler og persillesauce. Så lørdag kører vi et smut forbi fiskehandleren, og så må jeg jo bare krydse fingre for, at han har rødspætter. Ellers køber vi nok om engang fileter med hjem og steger dem i stedet for.
Søndag – Søndag skal vi have en ordentlig portion skipperlabskovs, som er en af de gode gryderetter, der bare skal have lov til at passe sig selv på komfuret i timevis. Og så er der jo den kæmpe fordel, at både kød og kartofler er samlet i gryden, så der skal ikke engang tænkes på tilbehør udover rugbrød, persilledrys og rødbeder.
Ugens lækkeri – Det er måske lidt tidligt at tænke på julebagningen, men de allerbedste honningkager får man faktisk, hvis man laver en fordej, og lader den stå og hvile i minimum 1 måned. Så jeg tænker, at jeg vil lave min fordej til honningkager i løbet af ugen og så vil jeg glæde mig til lækre, hjemmebagte honningkager i december.
Jeg vil gerne have tilsendt ugentlig madplan 🙂
Henrik – Dejligt at høre 🙂 Jeg har netop tilmeldt dig nyhedsbrevet og du skulle gerne have modtaget en velkomstmail. Den skal du bekræfte, og så er du klar til at modtage madplaner og indkøbslister 😀
Jeg vil meget gerne modtage ugentlige madplaner😊
Bente – Dejligt at høre 🙂 Jeg har netop tilmeldt dig systemet, så nu skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail 😀
Hej Anne-Kathrine
Jeg vil rigtig gerne modtage madplaner og indkøbslister 🙂
Charlotte – Dejligt at høre 🙂 Jeg har netop tilmeldt dig systemet, så nu skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail 😀