Jeg sidder her ved computeren med en varm kop te og planlægger vores madplan til uge 46. Rundt omkring mig har både skoven og træerne i haven efterhånden tabt de smukke, gyldne blade, og det er blevet lidt tomt. Derfor tror jeg måske, at lyskæderne skal hænges op i havens buske og træer i løbet af weekenden.
Jeg elsker den måde, hvorpå sæsonerne skifter her i vores del af verden. Og hvordan vi ligesom følger med i køkkenet. Der er derfor kommet masser af lækre efterårsretter på madplanen for den kommende uge. Og så ser vi selvfølgelig frem til tirsdag, hvor det er Mortens aften, og vi skal have andesteg med det hele. Desuden har jeg planer om at lave den første portion brændte mandler, så det skal nok blive en fantastisk uge.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 46.
Mandag – Spicy oksekød med spidskål og karry. En nem og lækker gryderet, som er spækket med grøntsager. Vi spiser gerne det krydrede oksekød og grønsagerne som fyld i madpandekager eller tortillapandekager, men man kan også bare spise det med ristede kartofler eller brød til. Også et hit som fyld i hjemmelavede forårsruller.
Tirsdag – Den 10. november er det Mortens aften og selvfølgelig spiser vi andesteg med klassisk tilbehør. Skal man stege sin første and, måske som en generalprøve til julen, så har jeg lavet en grundig gennemgang af opskriften på langtidsstegt andesteg med brun andesauce inkl. alle de tips og tricks, som jeg ville ønske, jeg havde kendt til, da jeg stegte min første and. Er man kun 1-2 personer, og vil man gerne have and til Mortens aften, så overvej evt. denne her nemme opskrift på andebryst med brun sauce, som er tilberedt i stegeso.
Onsdag – Der er stadig masser af lækre svampe i butikkerne, så tirsdag aften står menuen på svamperisotto med kantareller. Vi spiser risotto som hovedret, men det er også lækkert som tilbehør til eksempelvis kylling eller fisk.
Torsdag – Ugens fisk bliver både nem og lækker. Vi skal nemlig have varmrøget lakserilette, som er uhyre simpelt at lave, men noget så lækkert. Jeg er vild med lakserilette på ristet rugbrød, men man kan selvfølgelig også servere flutes og en god salat til.
Fredag – Kylling i fad med hasselback kartofler. En rigtig familielivret, hvor det hele samles i et enkelt fad og tilberedes på én gang i ovnen. Overvej evt. at supplere kartoflerne med rodfrugter skåret i grove tern – de bliver eminente af at trække i skyen fra kyllingen.
Lørdag – Hakkebøffer i fad med pikantost. En favorit hjemme hos os såvel som på bloggen og så er det både nemt, hurtigt og superlækkert. Jeg serverer som regel ristede kartofler og dampet grønt eller salat til bøfferne. Men ris eller pasta er også en mulighed.
Søndag – Der skal simremad på menuen, for da jeg søgte rundt blandt mine opskrifter forleden, kom jeg forbi de her svinekæber i rødvinssauce. Og det er da bare alt for længe siden, at vi har fået sådan en portion. Jeg regner med, at tilbehøret bliver kartoffelmos og måske nogle ovnbagte rodfrugter eller en god kålsalat.
Ugens lækkeri – Godt nok er vi kun i starten af november. Men jeg har altså spottet de første mandelboder på gaderne, så nu skal der laves hjemmelavede brændte mandler.
Hej. Hvor plejer du at handle ind? Er nemlig ny her 🙂
Maria – Uhhh, det varierer virkelig, for jeg har ikke en særlig butik, som jeg foretrækker 🙂 Men drejer det sig om dagligvarer, så ender vi ofte i Rema, for det ligger ret tæt på, hvor vi bor, og jeg synes, de har et fornuftigt udvalg, ift helt almindelige dagligvarer 😀