Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 47…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Morten og jeg er taget på en spontan juletur til London her henover weekenden. Han skal arbejde, jeg skal arbejde og derudover skal vi også nyde den smukke, julepyntede by. Det betyder, at vi ikke er hjemme igen før onsdag aften, men selvfølgelig skal I ikke snydes for en madplan til uge 47. Det er jo efterhånden blevet fast procedure, at jeg laver madplanen uanset om vi er hjemme til at spise “sammen med Jer” eller ej og det synes jeg egentlig, fungerer helt fint, så det vil jeg fortsætte.

Den kommende uge byder på flere af mine favoritter og heldigvis er jeg hjemme igen til både at nyde et farsbrød i stegeso og en portion stegte sild i eddike på lækkert nybagt rugbrød. Det kan jo også være, at jeg har et par skønne opskrifter med mig hjem fra London. Godt nok er briterne ikke ligefrem kendte for deres kulinariske evner og både kød og grønsager er som regel særdeles “well done”, når det serveres, men de har mange skønne madblade og jeg har altid en pæn stak med hjem, når vi har været en tur derovre.

Madplan uge 47.

MandagDobbeltbagte kartofler med skinke og ost. En simpel og lækker ret, som smager helt forrygende og har man en mikrobølgeovn, så er den oplagt at bruge, når kartoflerne skal bages første gang. Jeg synes, at en blandet salat er lækker til de dobbeltbagte kartofler, men det bestemmer man jo selv.

Tirsdag – Når det bliver koldt udenfor, sætter mange af os gode, varme supper på menuen. Det gør vi i hvert fald hjemme hos os og i denne uge bliver det en lækker, hjemmelavet tomatsuppe. Tomatsuppen er for øvrigt en af de mest populære suppeopskrifter på bloggen overhovedet og så er den jo dejlig nem at lave.

OnsdagSpicy oksekød med spidskål og karry. Lækker og krydret ret med oksekød og grønsager, som enten kan spises som den er eller med ristede kartofler eller brød til. Den er for øvrigt også lækker som fyld i hjemmelavede madpandekager og forårruller. Spidskål kan udskiftes med hvidkål, hvis man synes.

Torsdag – Menuen står på indisk dhal med linser, blomkål og kartofler. En forrygende lækker og kødfri, indisk ret, som er perfekt her i kulden og mørket og en rigtig varmegiver, hvis man skruer lidt op for krydderierne, men det bestemmer man jo selv. Jeg foreslår færdigkøbte eller hjemmebagte naanbrød til den skønne dhal.

Fredag – Weekenden indledes på bedste vis med hjemmelavet lasagnette med bolognaise og bechamelsauce. Tidligere har jeg mest gjort det i lasagner, men jeg må indrømme, at jeg også er blevet ret glad for lasagnette og så er det jo supernemt at lave.

Lørdag – Stegesoen findes frem og fyldes med skønne sager. Jeg elsker, når stegesoen står i ovnen og udsender skønne dufte, imens man går rundt og bliver mere og mere sulten og bare ser frem til lækker aftensmad og især i weekenden er det et hit. Denne gang bliver det et farsbrød i stegeso med paprika-flødekartofler. 

Søndag – Jeg har længe haft lyst til stegte sild i eddike, så det skal vi have søndag aften. De stegte sild er måske nok mest en (jule)frokostklassiker, men vi er da også tættere på jul, end vi har været. Sildene bliver serveret med rå løg og kapers på lækkert, nybagt rugbrød og mon ikke, at vi også koger et par æg og finder lidt andre lækkerier til aftensbordet.

Ugens lækkeri – Det er faktisk ikke mere end et par dage siden, at jeg første gang lavede vanilleskyr med ristede mandler og kirsebærsauce, men det var altså så stort et hit, at den må laves endnu engang. Måske også en mulighed til dem, som ikke bryder sig om risalamande, men gerne vil have noget der ligner.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer