Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 50…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Madplan for uge 50…. Wauuu, der er ikke meget tilbage af 2017, hva? Jeg juler på livet løs i år – måske forsøger jeg at kompensere en lille smule for sidste år, hvor jeg skrev bacheloropgave i december og derfor ikke havde helt samme overskud og jeg elsker det. Efter min mening kan man næsten ikke få for meget jul og det er bare med at nyde hver dag i fulde drag.

Madplan uge 50.

Mandag – Vi skal have et cremet pastafad med bacon og ærter. Nemt og lækkert og et helt perfekt modspil til al den gode julemad, som langsomt sniger sig ind på os. Julemad er lækkert, men hvis ikke man skal køre træt i det i løbet af december, så skal der også engang noget helt andet til.

Tirsdag – Ugens kødfrie bliver en omgang sprøde og spicy selleribøffer med chili og har man endnu ikke prøvet selleribøffer, så kan jeg kun opfordre til, at man kaster sig ud i det. Det kan godt være, at knoldselleri hører til blandt de mest forhadte grønsager, men der er virkelig langt fra et stykke kogt eller bagt selleri, til en sprødstegt og krydret selleribøf. Mulighederne med selleribøfferne er mange, men jeg tror, at de i denne omgang kommer til at fungere som “bøffer” i en omgang hjemmelavede bugere med chili mayo og hvad der ellers hører til en klassisk burger af salat, tomater og agurk mm. Jeg tænker, at vi skal have ristede kartofler ved siden af.

OnsdagTun- og torskerognsfrikadeller, som jeg har haft lyst til i snart lang tid. Man kan sagtens servere frikadellerne med kogte kartofler og persillesauce, men jeg har lyst til noget let, så vi skal have en lækker rissalat, lavet på en lille portion kogte ris og diverse salatgrønt fra grønsagsskuffen. Bliver der rester – både af frikadeller og rissalat – så er det oplagt til madpakken.

Torsdag – Menuen står på en langtidssimret chili con carne med kylling, som jeg synes er superlækkert at bruge engang imellem i stedet for oksekød. Tilbehøret bliver helt klassisk – ris, tortillachips, revet ost, creme fraiche og avocado eller guacamole på toppen.

Fredag – Vi skal have en lækker, glaseret hamburgerryg og flødekartofler med timian og cheddarost – åhhh jeg glæder mig allerede, jeg elsker flødekartofler. Tilbehøret bliver dampet grønt, formentlig gulerødder og broccoli.

LørdagKylling i fløde- og hvidvinssauce med kogte ris og denne her bønnesalat med feta og rødløg. Nemt og lækkert og helt perfekt til en lørdag aften.

Søndag – Resterne fra fredagens hamburgerryg bliver brugt som fyld i en klassisk skinkestang med pikantost og champignons. Tilbehøret bliver vist bare en salat lavet på alt godt fra grønsagsskuffen og dermed er vi klar til at tage hul på en ny uge.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer