Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 51…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Kan I mærke det? Juleaften venter lige rundt om hjørnet og i slutningen af uge 51 er ventetiden ovre. Jeg har nydt december, men jeg synes også, at den er gået ualmindeligt hurtigt i år. Måske det har noget at gøre med, at 1. søndag i advent falder så sent, at vi nærmest springer d. 4 søndag i advent over og i stedet fejrer juleaften, men jeg kommer nu til at mangle min sidste, hyggelige adventsweekend, hvor roen ovenpå en travl julemåned normalt begynder at sænke sig. Måske vi bare skal tænde de 4 lys i adventskransen til morgenmaden Juleaftensdag, men ellers har jeg faktisk planer om at tænde dem Lille juleaften, når træet er pyntet – mon ikke vi får meget mere glæde af kransen og lysene på den måde end juleaften, hvor den godt kan drukne i glansen fra juletræet?

Madplan uge 51.

Mandag – Når man skal lave, og ikke mindst spise, en masse lækker julemad i løbet af den kommende tid, så kan det være rart med noget HELT andet. Derfor tager vi en skøn omgang kylling i karry med kogte ris mandag aften. Tilbehøret bliver lidt a la ristaffel – saltede peanuts, ristet kokos, bananer og ananas i mindre bidder, peberfrugt og løg i tern og måske en skefuld mango chutney.

Tirsdag –  Og endnu en ret, som overhovedet ikke rimer på jul men som er dejlig nem og fantastisk lækker. Kylling i fad med tomat, pasta og ost. Alt i et fad og efter en tur i ovnen er der skøøøøn aftensmad. Jeg serverer gerne med lækkert hvidløgsbrød og en frisk salat – måske noget med spæde spinatblade, feta, nødder og kerner fra granatæblerne, som er højakutelle lige nu.

Onsdag – Vi skal have et krydret farsbrød med timian og bacon og ristede kartofler til. Nem og lækker aftensmad, som minder lidt om en forloren hare, men i en mere krydret udgave. Dampede grønne bønner eller ærter ved siden af.

Torsdag – Jeg har længe haft voldsomt lyst til en portion pastasalat, så selvom det måske mest hører sommeren til, så skal vi altså have pastasalat torsdag aften og det bliver denne her udgave med kylling og bacon i en skøn og cremet avocadodressing. Mums, jeg glæder mig allerede.

Fredag – Vi skal fejre min lillebrors fødselsdag med familie og venner og da min lillebror og hans kæreste bor på Frederiksberg, kommer de til Vejle. Fødselsdagen fejres traditionen tro hos vores forældre og dermed indvies juleferien på allerhyggeligste vis med en dejlig aften, hvor vi alle har mulighed for at ønske hinanden en rigtig glædelig jul,inden vi skilles.

Lørdag – Julen er traditionernes tid og Lille juleaften har vi tradition for at pynte juletræet og så spiser vi smørrebrød til aftensmad. Jeg synes, at det er en fantastisk god idé at tage en fridag i køkkenet, dagen før det helt store slag skal slåes og så kan man i ro og mag koge fond til andesaucen og koge og pille små kartofler til brunede kartofler, uden også at skulle tænke på aftensmad. Jeg ved, at der i mange familier også er tradition for at spise risengrød til aftensmad Lille juleaften, men dels er det ikke alle, som er lige begejstrede for risengrød – heriblandt mig – og derudover så har vi ikke tradition for at spise risalamande juleaften.

Søndag – Juleaften, som fejres hos mine forældre, og hos os er menuen helt traditionel. Vi skal have en lækker andesteg med brun andesauce og en flæskesteg med sprøde svær. Derudover bliver der også gerne stegt et lille stykke julemedister. Tilbehøret bliver selvfølgelig hvide kartofler og brunede kartofler, hjemmelavet rødkål, en frisk og sprød rødkålssalat, surt i form af syltede agurker og så franske kartofler. Indimellem også et par halve, bagte æbler med ribsgele. Til dessert spiser vi ikke risalamande men derimod min mors citronfromage, men selvfølgelig er der en mandel i.

Klik evt her og se mine tips og tricks til hvordan man forbereder julemiddagen bedst muligt, så man får en perfekt middag og en skøn og afslappet juleaften.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Birthe madsen
6 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Mange tak for din side med billig månedesplan.Jeg bruger den flittigt,jeg er nemlig ikke så god til at lave en plan selv.Jeg vil høre om du laver nogle nye månedesplaner i 2018?
Jeg vil samtidig ønske dig et Godt Nytår.
Hilsen Birthe

Maden i mit liv.
6 år siden

Birthe – Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine budgetmadplaner. Min blog er jo ikke som sådan en budgetblog, men madplanerne har været en stor succes, så der skal nok komme flere i løbet af 2018 😀

Rigtig godt nytår til dig 😀