Så fik vi taget hul på februar, og vi skal vi i gang med at tænke på en madplan til uge 6. Tiden flyver og før vi får set os om, så er februar gået og vinteren til ende. Alligevel fortsætter jeg ufortrødent med lækker vintermad, for comfort food og vintermad der varmer, er jo altid rart på denne her tid af året. Især ovenpå det forrygende stormvejr, som vi havde forleden dag. Jeg håber, at I alle kom godt igennem og gik nogenlunde fri af skader i form af flyvende tagsten, trampoliner der løb løbsk mm.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 6.
Mandag.
Vi starter ugen med en let krydret sød kartoffelsuppe med kokosmælk og chili. En skøn sjælevarmer på en kølig vinterdag.
Tirsdag.
Menuen står på spaghetti aglio e olio eller slet og ret spaghetti med hvidløg og olivenolie. Helt simpelt og meget meget lækkert. Vi spiser gerne spaghettien som kødfri aftensmad, evt. med en tomatsalat med frisk mozzarella ved siden af, men den kan også serveres til grillet kylling eller fisk, fx laks.
Onsdag.
Onsdag skal vi have mexicansk kylling i fad. Alt i et fad og så passer maden ellers sig selv i ovnen. Så kan det næsten ikke blive nemmere at lave aftensmad.
Torsdag.
På denne her tid af året, kan man godt savne de lette retter og salaterne. Men så laver man jo bare en salat af ingredienser, som er i sæson hele året og jeg glæder mig til torsdag, hvor vi skal have salade nicoise med tun, kartofler, avocado og bønner.
Fredag.
Denne her tærte med pikantost, skinke og champignons er et HIT herhjemme. Den smager lidt som en klassisk skinkestang og er helt perfekt med salat eller bagte rodfrugter til.
Lørdag.
En tartiflette med kartofler, bacon og ost er comfort food af den allerbedste slags og klassisk vintermad. I hvert fald hvis man har været på skiferie i Frankrig, hvor den ofte serveres i restauranterne på skisportsstederne. En liiidt heftig men eminent lækker ret, som jeg serverer med en grøn salat.
Søndag.
Søndag står menuen på noget så klassisk som mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce. En skøn ret fra mormor-køkkenet, der enten kan serveres med kartofler eller rugbrød og hjemmelavet agurkesalat.
Ugens lækkeri.
Jeg er vild med bagels, og favoritten er uden tvivl de her bagels med kanel og rosiner, der passer så perfekt til efterår og vinter. De ristede bagels er skønne både på morgenbordet og til en kop kaffe eller te.