Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 7.

7 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 7

Så fik jeg også lavet en madplan til uge 7. Lige rundt om hjørnet venter vinterferien for rigtig mange, men det er jo nok begrænset, hvad der skal ske af aktiviteter i år. Udenlandsrejser, skiferier og lignende er jo udelukket, og det samme med de traditionelle fastelavnsfester. Men en lille pause i hjemmearbejde og hjemmeskoling kan de fleste jo nok have brug for.

Og så er det jo også noget så heldigt, at store dele af landet er dækket af sne lige nu, så man i det mindste kan komme ud og kælke. Jeg har faktisk også set masser af skispor på vores mange gåture, så det er altså også en mulighed i lille Danmark år. Og om bare 14 dage skriver vi 1. marts og vinteren er til ende.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 7.

Mandag.

Ugen starter nemt og lækkert med et cremet kartoffelfad med chorizo og hjemmelavet mornaysauce. Har man ikke lyst til at lave sin egen mornaysauce, så kan man også købe en brik færdiglavet mornaysauce. Vi får dampet grønt til fadet, men en god salat er også lækkert.

Kartoffelfad med chorizo…

Tirsdag.

En lækker, hjemmelavet og dejlig krydret dhal med linser, blomkål og kartofler er superlækker og mættende, når det er koldt og blæsende udenfor. Og så er den skønne, indiske ret ovenikøbet helt uden kød og derfor oplagt til de kødfrie dage.

Dhal med linser, kartofler og blomkål…

Onsdag.

Kylling i sur-sød sauce med grøntsager. En klassiker fra kinesiske restauranter og kinagrillen, men det er supernemt at lave sin egen sur-sød sauce og så er man selv herre over mængden af grøntsager. Kylling kan udskiftes med strimler af svinekød, hvis man er mere til det.

Kylling i sur-sød sauce med grønt…

Torsdag.

Menuen står på spaghetti aglio e olio eller slet og ret spaghetti med hvidløg og olivenolie. Helt simpelt og meget meget lækkert. Vi spiser gerne spaghettien som kødfri aftensmad, evt. med en tomatsalat med frisk mozzarella ved siden af, men spaghettien kan også serveres til grillet kylling eller fisk, fx laks.

Spaghetti med hvidløg og olivenolie…

Fredag.

Ugens fisk bliver en lækker tunmousse med rejer og røget laks. Supernem aftensmad som helst skal forberedes i løbet af dagen, så den kan nå at sætte sig inden spisetid. Og så er det faktisk bare at lune et flute og nyde maden. Jeg serverer brød og salat til tunmoussen og det fungerer helt fint som hovedret, men man kan selvfølgelig også bruge den som forret.

Tunmousse – lækker opskrift på mousse med tun.

Lørdag.

Vi skal have en lækker svinemørbrad med timian og parmaskinke. Tilbehøret bliver en blandet salat og så denne her bearnaise kartoffelsalat, som jeg kom i tanker om forleden dag. Indrømmet, det er måske ikke lige årstid for kartoffelsalater, men lidt sommerstemning på tallerkenen skader jo ikke her i februar.

Svinemørbrad med parmaskinke…

Søndag.

Vi nupper en klassiker fra mormorkøkkenet, nemlig en god hakkebøf med brun sauce og bløde løg. Tilbehøret bliver kogte kartofler, men det bestemmer man jo selv. Og gider man  ikke kogte kartofler, så kan man sagtens lave ovnristede kartofler i stedet, eller servere hakkebøffer med bløde løg på rugbrød.

Hakkebøffer med løg…

Ugens lækkeri.

Vi må kigge langt efter sneen udenfor vinduerne, men de her krakelerede chokoladecookies, som er vendt i flormelis, ligner snebolde en lille smule, inden de bages. Og så smager de helt fantastisk af chokolade; en rigtig ferie favorit.

Krakelerede chokolade cookies…

Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
lene
3 år siden

ønsker meget gerne madplan

Anne Jensen
3 år siden

Spændende. Ja tak.

Klaus Kristensen
3 år siden

Hej

Jeg vil gerne modtage madplaner 🙂

Karen marie Møller
3 år siden

Hej

jeg vil gerne have din madplan