Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 8.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 8

Uge 7 og vinterferien kom og gik – medmindre man hører til dem, der har vinterferie i uge 8, selvfølgelig. Nu banker hverdagen på igen og vi skal tænke på en madplan til uge 8. Også selvom uge 7 nu ikke har budt på de store oplevelser for os herhjemme, og mon ikke det har været sådan i mange hjem? Jeg tænker, at vi alle er ved at være godt og grundigt corona-trætte.

Men så kan vi jo i stedet spise en masse lækker mad. Med hjemmearbejdspladser sparer man den daglige transport til og fra arbejde, og den tid kan evt. overføres til madlavningen, så der bliver tid til at sætte ekstra lækre retter på bordet. Og måske en lækker dessert eller en hjemmebagt kage engang imellem.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 8.

Mandag.

Karrysuppe med kylling og ferskner. En mild og cremet suppe, som altid vækker begejstring herhjemme. Bryder man sig ikke om frugt i maden, så kan man droppe fersknerne og nøjes med at komme saften i suppen. Fersknerne kan så evt. spises til dessert. Kylling kan desuden erstattes af store rejer.

Karrysuppe med kylling og ferskner…

Tirsdag.

Cannelloni med spinat og ricotta er italiensk comfort food, når det er allerbedst. Og jeg glæder mig allerede til ugens kødfrie indslag. Jeg regner med at lune et hvidløgsflute som tilbehør.

Cannelloni med spinat og ricotta – nem opskrift.

Onsdag.

Millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder. Helt klassisk og old school hverdagsmad af den nemme slags, som bare skal til engang imellem. Vil man ikke have kartoffelmos, så kan millionbøffen i stedet serveres med kogte kartofler eller pasta. Men vælger man pasta, så vil jeg nok foreslå, at man tilsætter en dåse hakkede tomater til gryden og evt. udelader saucekulør.

Millionbøf – klassisk og nem opskrift.

Torsdag.

Denne her grøntsagslasagne er gået hen og blevet et kæmpe hit herhjemme, og den lækre og smovsede lasagne er røget direkte ind i toppen over vores lasagnefavoritter. Lasagnen indeholder ikke kød, men jeg har narret flere, som ikke har villet tro på, at den var vegetarisk. Og man behøver jo ikke lige starte med at nævne, at der er tale om en grøntsagslasagne. Man kan blot kalde det for lasagne.

Grøntsagslasagne med bechamelsauce.

Fredag.

Quesadillas er nem og lækker fingermad – helt perfekt på en fredag aften. Quesadillas med god skinke og ost er helt simple, men man kan sagtens fyldes sine quesadillas med andre ting og dermed gøre dem mere fyldige. Fx kan man bruge skiver af en god bøf, stegte løg og peberfrugter og masser af ost. Tilbehøret bliver selvfølgelig min hjemmelavede guacamole og måske en salat.

Quesadilla med skinke og ost – nem opskrift.

Lørdag.

Jeg har sådan fået lyst til et lækkert stykke andebryst – december måneds mange andespiser er efterhånden på passende afstand. Jeg tænker, at vi skal have et lækkert rosastegt andebryst, og fordi foråret trods alt er på vej, bliver det med tilbehør af grønkålssalat med friske bær og valnødder. Og måske også et par ristede kartofler – det må tiden vise.

Stegt andebryst med sprødt skind.

Søndag.

Det er højsæson for torsk. Og selvom det her lækre torskefad med creme fraiche sauce og æg og rejer især er et hit som forret op til nytår, så er det altså også virkelig lækkert som let aftensmåltid. Gerne med et godt stykke brød til. Og nu er der jo stenbiderrogn hos fiskehandleren, så det er jo helt oplagt at bruge de fine, lyserøde rogn til pynt.

Torskefad med creme fraiche sauce, æg og rejer.

Ugens lækkeri.

Chips og dip er ofte en del af vores weekend – gerne fredag eller lørdag aften, hvor det er superlækkert at krybe sammen i sofaen og dele en skål slik og lidt “knas”. Jeg serverer som regel dippen med både chips og sprøde grøntsager i stave og begge dele forsvinder som dug for solen. Især denne her hjemmelavede holiday dip er en favorit herhjemme.

Holiday dip – nem og lækker opskrift.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kim Sørensen
2 år siden

Slutter APP der er for meget at hver gang man går på en side skal man tage stilling til indstillinger og andet