Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 9…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

I uge 9 siger vi farvel til vinteren og går ind i den første forårsmåned. Til gengæld tager vi også hul på en særdeles kold uge, i hvert fald hvis vi skal tro vejrmeldingerne, med temperaturer et stykke under frysepunktet både om natten og i dagtimerne. Jeg har derfor fyldt madplanen for den kommende uge med gode gryderetter, mad i stegesoen og en varm og krydret suppe, så vi har noget at holde os varme på og så er jeg sikker på, at vi hurtigt kommer igennem de kolde dage. Det kan godt være, at vinteren spiller med de sidste muskler, men i midten af næste uge er det altså officielt forår.

Madplan uge 9.

Mandag – Menuen står på en rygende varm og krydret grydefuld chili con carne – enten med hakket kyllingekød eller oksekød, det har jeg ikke helt besluttet endnu. Tilbehøret bliver kogte ris, revet ost, creme fraiche, avocado i tern og en håndfuld tortillachips. Jeg laver en god stor portion, så vi har rester til onsdag.

TirsdagPasta i flødesauce med bacon og ærter. Nem og lækker hverdagsmad og en af vores utallige pastalivretter, som kommer på bordet med jævne mellemrum. Mængden af ærter kan justeres efter smag og behag – jeg ender som regel med at få hældt ret mange i gryden, men vi er også temmelig glade for grønne ærter.

Onsdag – Resterne af mandagens chili bliver brugt som fyld i en gang bagte kartofler med chili con carne. Jeg skal lave hjemmebagte rugbrød onsdag, så kartoflerne kommer i ovnen, nu den alligevel er i gang, men ellers er det super nemt og hurtigt at lave bagte kartofler i mikrobølgeovnen – se evt. her hvordan. Tilbehøret til de bagte kartofler med chili con carne bliver en blandet, grøn salat.

Torsdag – Menuen står på en spicy thaisuppe med kylling og nudler – en skøn og krydret suppe, som kan laves med lige præcis så mange, eller få, grønsager, som man ønsker og styrken i suppen kan selvfølgelig også justeres ift den enkeltes smagsløg. Suppen er nem at lave, lækker og ret så mættende. Helt perfekt på kolde dage.

Fredag – Vi skal have denne her forrygende lækre rejesalat med forårsløg, mango og chili, som min mor “opfandt” for snart mange år siden. Tilbehøret bliver hjemmebagt, koldhævet flutes og så lige et glas kølig hvidvin for at fejre, at det er weekend – nemt, let og lækkert.

Lørdag – Menuen står på kylling i karry-mango sauce med løse ris og dampede, grønne ærter. Jeg kan for øvrigt anbefale at servere kylling i karry-mango sauce som ristaffel og sætte en masse små skåle med lækker topping på bordet – ristet kokos, hakket peberfrugt, hakkede løg, revet gulerod, bananer i skiver, ananas i tern, peanuts, bønnespirer, syltet chili og meget andet godt. Det er noget så hyggeligt.

Søndag – Søndag findes stegesoen frem og så skal vi have et lækkert farsbrød med paprika-flødekartofler og ovnbagte rodfrugter med sennep, honning og timian ved siden af. Har man ikke en stegeso, så kan man sagtens lave farsbrød med paprika-flødekartofler alligevel – jeg har skrevet lidt mere om mulighederne i opskriften.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren
6 år siden

Rigtig spændende madplan 🙂 Vil jeg helt sikkert tage inspiration fra.

Tak for en god side !

Bent
6 år siden

Hej
Prøv at komme et par stjerne anis i dit vand til risene i din Chili con Carne…