Så tager vi lige straks hul på foråret og det bærer min madplan til uge 9 selvfølgelig præg af. Jeg synes godt, at der må komme nogle lidt lettere retter på menuen, nu hvor vinteren officielt slutter lige straks. I denne uge bliver det derfor til en lækker kartoffelsalat med rejer og avocado.
Dog skal der også stadig være plads til et par gryderetter, inden den store stegegryde gemmes væk for sommeren, så vi skal også have god, gammeldags skipperlabskovs med rødbeder. Sidst men ikke mindst har jeg planer om at lave en lækker roulade med hindbærsyltetøj. Godt nok kan man købe roulader til næsten ingen penge i butikkerne, men smagsmæssigt er de altså lysår fra den hjemmebagte udgave. Og det er slet ikke svært at lave en roulade.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 9.
Mandag.
Ugen starter på bedste vis med det her pastafad med kødboller. En virkelig skøn hverdagsret, dem minder en hel del om den klassiske “Lady og Vagabonden” livret. Jeg synes dog, at denne her udgave er endnu bedre, fordi fadet drysses med ost og gratineres i ovnen.
Tirsdag.
En fransk løgsuppe med gratineret ostebrød hører til blandt mine absolutte favorit supper. Der er bare noget helt forrygende lækkert over det gratinerede brød fyldt med smeltet ost. Og jeg tænker, at vi skal have løgsuppe tirsdag aften.
Onsdag.
Ugens kødfrie indslag bliver denne her lækre rodfrugtgratin med æg og ost, der måske mest af alt minder om en stor, lækker rösti. Vi spiser salat og madbrød til, men man kan også bruge gratinen som tilbehør til kødretter. Og selvfølgelig kan man også komme bacon i tern, skinke eller kyllingebryst i gratinen.
Torsdag.
Der er godt nok stadig noget tid til, at vi kan nyde de første, danske kartofler. Men jeg spottede nogle fine, små, udenlandske kartofler forleden, så torsdag skal vi have kartoffelsalat med rejer, avocado og asparges. Let og lækker forårsmad.
Fredag.
Hjemmelavet ristaffel er sådan en hyggelig form for aftensmad. Og denne her opskrift på kylling i karry er oven i købet så nem, at man sagtens kan bruge lidt ekstra tid på at lave endnu flere skåle med lækre toppings. En perfekt optakt til weekenden.
Lørdag.
Lørdagsmenuen står på græske kødboller i fad med kartofler og peberfrugter. En skøn ret, som jeg regner med at servere med hjemmelavet tzatziki og måske også et godt stykke brød ved siden af.
Søndag.
Skipperlabskovs hører til blandt mine absolutte “simreret-favoritter”, så det skal vi da lige nå at have på menuen endnu engang, inden den store stegegryde går i hi. Nemt, budgetvenligt og et rigtig familiehit, da de fleste børn er vilde med kombinationen af let mosede kartofler og kød.
Ugens lækkeri.
Det er efterhånden længe siden, jeg har bagt en roulade med hindbær. Men det er altså ret nemt og derudover så smager en hjemmebagt roulade virkelig fantastisk.