Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Marabou chokolademousse.

4 kommentarer
Desserter, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg kender ikke ret mange, der ikke kan lide en lækker og luftig chokolademousse til dessert – det skulle da lige være dem, der synes, at en chokolademousse smager lidt for kraftigt af chokolade. Og til dem må løsningen så afgjort være denne her marabou chokolademousse, som har en mild og lækker smag af marabou mælkechokolade. En perfekt dessert til børn, barnlige sjæle og ikke mindst alle os slikmunde.

Chokolademousse er en supernem og lækker dessert, som er oplagt til gæster. Den skal nemlig forberedes i god tid, så den kan stå på køl i minimum et par timer og sætte sig. Det betyder, at man snildt kan lave chokolademoussen om morgenen og vente med at servere den til om aftenen, gerne ovenpå en rigtig lækker middag med en god kop kaffe til.

Som sagt er en mælkechokolademousse knap så kraftig i smagen som en chokolademousse lavet på mørk chokolade. Men jeg synes alligevel, at det klæder den søde chokoladedessert med lidt syre i form af friske bær på toppen. Det er jo oplagt med jordbær, men hindbær, kirsebær og blåbær er også lækkert og selvfølgelig også en blanding af bær. Skal det være ekstra festligt, så kan man desuden toppe desserten med en smule guldstøv eller måske bare et let drys flormelis, som et fint lag sne.

Jeg laver sjældent kæmpestore portioner chokolademousse, for selvom det smager fantastisk, så er der ikke altid langt imellem det punkt, hvor man føler, at man kan spise mindst 3 portioner og så det punkt, hvor man føler, at man har fået RIGELIGT. Og når jeg laver desserter, så vil jeg hellere have, at man godt kunne have spist en lille bitte bid mere, end at man bare har fået nok og er nødt til at levne den sidste 1/3 af sin portion.

Nedenstående opskrift giver derfor ikke en kæmpe portion, men omtrent 1 dl pr. mand. Synes man, at det er alt for lidt, så kan man selvfølgelig bare lave en større portion. Man kan også vælge at servere marabou chokolademoussen som en del af en desserttallerken, hvor hvert delelement som bekendt ikke må fylde for meget. Jeg vil dog mene, at det er en helt fin dessert, hvis man pynter med friske bær på toppen og måske også en klat flødeskum. Desuden kan man bage en portion nøddesmåkager eller små, søde nøddegrissini, som man kan servere til og “dyppe” i moussen, hvis man synes.

5 fra 1 stemme

Chokolademousse med marabou

Hviletid3 timer
Samlet tid3 timer 30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

 • 100 gr marabou mælkechokolade
 • 2 æg (delt i blommer og hvider)
 • 20 gr sukker
 • 1,5 dl piskefløde
 • evt. friske bær til servering

Fremgangsmåde

 • Smelt chokoladen og stil den til side, så den kan køle let.
 • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
 • I en anden skål piskes æggehviderne helt stive.
 • Er man nervøs for rå æg, så kan man bruge past. æggeblommer og æggehvider.
 • Rør den smeltede og let afkølede chokolade i skålen med æggesnapsen. Bland herefter de stiftpiskede æggehvider i chokoladeblandingen og rør godt rundt.
 • Pisk fløden til blødt skum og vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen, så luften ikke slåes ud af flødeskummet.
 • Fordel chokolademoussen i 4 små portionsglas og stil desserten på køl i minimum 3 timer, til den har sat sig.
 • Pynt evt. moussen med friske bær og server.
Man kan selvfølgelig lave chokolademousse med andre former for mælkechokolade end lige Marabou. Man kan også bruge mørk chokolade – gerne med en god kakaoprocent, eller hvid chokolade. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Janni
1 år siden

Hey
Kan man lave den dagen i forvejen uden den skiller eller andet?🙂

Britt Laursen
1 år siden

Kan man bruge den som kagecreme?