Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Roadtrip Californien 2018, Los Angeles…

11 kommentarer
Rejser/ture

Så fik jeg langt om længe sorteret lidt i alle de billeder, som vi fik taget, imens vi var i Californien og jeg er efterhånden ved at være klar til at dele den skønne oplevelse med Jer herinde. Vi var afsted i 17 dage og der er virkelig mange billeder, som jeg gerne vil dele med Jer, så der kan godt risikere at komme en del indlæg, men nu starter vi bare fra en ende af og så ser vi, hvor meget det bliver til.

Vi startede mandag middag fra Billund og mellemlandede efterfølgende i Amsterdam, hvor vi havde 50 minutters ophold, inden turen gik videre mod Los Angeles – en flyvetur på 11 timer, men jeg må indrømme, at det gik meget hurtigere end jeg havde forventet. Vi var godt underholdt med film, bøger og snak undervejs og mad og drikkevarer manglede vi heller ikke, så alt i alt kunne vi ikke klage. Vi landede i Los Angeles ved 19-tiden (lokal tid) mandag aften og efter lidt ventetid dukkede der en shuttle bus op, som kørte os ned til biludlejningen, hvor vi skulle hente vores bil.

Vi havde lejet en pænt stor bil hjemmefra, men efter lidt forhandlen frem og tilbage, endte vi med en større model. HUSK – tag aldrig imod det første tilbud I får på en større model. Damen i udlejningsbureauet sagde 3 gange, at nu kunne hun ikke gøre det billigere, men da vi derfor hver gang valgte at stå fast på den oprindelige bil, endte hun alligevel med at gå længere ned i pris. Da hun tilsidst tilbød os en større bil for 300 dollars (fordelt på 5 personer i 16 dage), slog vi til, og alle var glade, men som udgangspunkt tilbød hun os bilen for 800 dollars. At vi så endte med at blive superglade for at have takket ja til den større bil med firhjulstræk er så en helt anden historie.

Efterfølgende kørte vi ned til hotellet, som lå i Sherman Oaks, hvor vi fik vores værelser og gik ud og fandt lidt aftensmad. Vi endte på en mexicansk restaurant og maden var egentlig okay, men heller ikke helt fantastisk. Nu var vi jo også pænt trætte og ramt at jetlag og en tidsforskel på 9 timer, så vi skulle bare have noget at spise og derefter hjem i seng.

Dag 2 startede med morgenmad på Whole Foods. Der var faktisk morgenmad på hotellet, men der var ikke så meget at vælge imellem (bagels og toastbrød, smør, flødeost, marmelade, kaffe og te) og vi var sultne, så det blev bare til en ristet bagel med flødeost og så gik vi ned til Whole Foods og forsynede os fra buffet’en. Vi besluttede os for at køre ud til et stort outlet center i nærheden, så vi ligesom kunne få den værste shoppetrang overstået fra starten, så vi tog afsted, da vi havde spist færdigt. Et kæmpestort center med vildt mange butikker, så der var lidt for enhver smag og vi endte alle med fyldte poser og lækkert, nyt tøj, sko og tasker.

Frokosten blev indtaget i et food court i centret, så vi alle kunne få det, som vi helst ville have og så sidde sammen og spise. Morten og jeg delte en kæmpe portion mad fra en asiatisk bod, hvor vi kunne vælge 1, 2 eller 3 retter + tilbehør i form af ris eller stegte nudler med grønsager. Vi delte en omgang med 3 retter og ris med grønsager som tilbehør, men det var godt nok svært at vælge, for der var rigtig mange retter – heldigvis var de meget gavmilde med smagsprøverne, så vi fandt hurtigt et par favoritter. Det blev til peberkylling, orangekylling og beef n broccoli.

Ud på eftermiddagen var den værste købetrang stillet og vi satte igen kursen tilbage mod hotellet, men valgte at køre langs vandet ad Highway A1. En virkelig smuk tur, hvor vi også så massevis af de ikoniske livreddertårne, som vi selvfølgelig var nødt til at stoppe og fotografere.

Ved solnedgang var vi nået ned til Santa Monica Beach og Santa Monica Pier, men selvom det var sidst på dagen, var der stadig masser af mennesker – både på stranden og i vandet og ikke mindst på molen. Vi parkerede bilen og gik en tur på molen, hvor der er fyldt med butikker, boder og restauranter og sørme om der ikke også lige er blevet plads til et tivoli med et kæmpe stort pariserhjul.

Vi kiggede lidt på de forskellige restauranter, men blev enige om, at det langt hen ad vejen virkede både for dyrt og for dårligt og da vi dels havde fået en ret stor frokost og efterhånden også var ved at være trætte – det tager jo lige et par dage at omstille sig til en tidsforskel på 9 timer – blev vi enige om at kalde det en dag og i stedet køre tilbage mod hotellet. Undervejs var vi lige forbi et supermarked og købe lidt yoghurt, grønsager i stave, hummus, frugt, kiks, chips, chokolade, drikkevarer og andre fornødenheder og så sagde vi ellers pænt godnat, da vi nåede hotellet.

Dag nummer 3 startede igen med morgenmad fra den varme buffet i Whole Foods og så satte vi kursen mod bjergene og det ikoniske Hollywood skilt. Skiltet sidder på toppen af Mt. Lee, der er det højeste bjerg i Los Angeles området og skiltet blev oprindeligt bygget som et reklameskilt, der skulle fremme boligudviklingen i forstæderne til Los Angeles.

Området blev dengang kaldt Hollywoodland og det var også det, som oprindeligt stod på skiltet, da det blev rejst i 1923. Egentlig skulle skilt blot have stået midlertidigt, men det blev hurtigt et symbol på Hollywoods filmstudiers succes, hvilket førte til at skiltet blev gjort permanent. Under en renovering i 1945 blev de sidste 4 bogstaver LAND dog fjernet.

Man siger, at det bedste sted at se skiltet er Canyon Lake Drive, hvor man kan parkere og gå op til udsigtspunktet. På en eller anden måde fik vi drejet om på den anden side af skiltet og parkerede i et villaområde, men det var slet ikke noget problem, for så kunne vi i stedet gå en fin runde – op fra bilen, hen til udsigtspunktet og nedad Canyon Lake Drive og tilbage til bilen. Det er jo altid sjovest at gå en runde i stedet for bare op og ned ad den samme vej.

Vi fik et ret godt kig til skiltet og fik også taget billeder, men det var vaaarmt, så der blev drukket rigeligt vand på turen op. Nedad gik det lidt nemmere og det var virkelig godt at komme ind i den kølige bil igen. Efterfølgende satte vi kursen mod Hollywood Boulevard på jagt efter noget frokost og nogle stjerner.

Vi parkede lige ved Dolby Theatre i det store Hollywood Highland shoppingcenter. Dolby Theatre er en kombination af biograf og teater, som åbnede i 2001 og det er specielt designet til Oscar uddelingen med 3400 siddepladser og det største podie i USA (samt plads til 1500 journalister). Bygningen hed oprindeligt Kodak Theatre, men siden 2012 har det heddet Dolby Theatre med Dolby Laboratories som hovedsponsorer.

Først fandt vi lidt frokost – en lækker fast food restaurant, hvor de havde friskgrillede kyllinger, så vi fik alle salater med kylling og en masse lækkert fyld og derefter gik vi en lang tur på “walk of fame”, hvor vi så stjernernes stjerner. Der var virkelig mange stjerner og de ligger tæt – faktisk er der mere end 2800 stjerner i fortorvet – og selvom vi gik en lang tur, så nåede vi ikke at se alle stjernerne, men der var nu også ret tætpakket med mennesker. Især lige omkring Dolby Theatre og The Chinese Theatre selvfølgelig, hvor man kan se et væld af hollywoodstjerners hånd- og fodaftryk i cementen.

Sidst på eftermiddagen gik turen igen tilbage mod hotellet, men vi var faktisk først tilbage ved sen aftensmadstid, for Los Angeles er KÆMPESTOR og det tager lang tid at komme fra A til B og så var der jo også lige ting, som skulle undersøges undervejs. Blandt andet skulle vi forbi Justin Biebers hus og vi skulle jo også lige kigge på de kæmpe store luksusvillaer i Bel Air, hvor vi så Jennifer Anistons hus.

Aftensmaden blev spist på en lille café i nærheden af hotellet og for anden gang den dag fik vi alle kylling, men det var virkelig godt. Jeg fik den største kyllingesalat, som jeg nogensinde har set – den blev serveret i noget der mest af alt mindede om et ildfast lasagnefad og jeg nåede hverken helt eller halvt igennem den, men den var superlækker. Forskellige slags salater, revet gulerod, majs, fetaost, grillet kylling, revet ost, avocado, hjemmelavede brødcroutoner, ranch dressing og lunt, nybagt pitabrød. Ovenpå denne meget mættende aftensmad var det faktisk blevet sengetid, så vi daffede tilbage mod hotellet – forude ventede nemlig en hel dag i Universal studios.

Subscribe
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Nanna
5 år siden

Elsker dine detaljerede rejseberetninger og især at du viser billeder af alt dit mad 🙂 Glæder mig til næste indlæg

Rikke E
5 år siden

Spændende oplevelser og masser af tips til gode oplevelser i LA.
Vi skal selv afsted om 3 uger. Vi har fået booket hoteller, men endnu ikke en bil. Er nysgerrig på hvilket selskab I havde booket hos ?

Rikke E
5 år siden

1000 tak 😊 Og igen, så er det super fedt med tips fra jeres tur, fantastisk inspiration både i tekst og billeder 👍🏻

venterpaavinblog
5 år siden

Hold op nogle billeder – det lyder skønt!

– A

Pia
5 år siden

Mere….!! Det er simpelthen de bedste rejse beretninger. Mere mere 😁

Annette
5 år siden

Dejligt at læse om alle jeres oplevelser og kunne faktisk godt tænke mig at vide, hvilket outlet i valgte