Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Sommerferie New York, 2016 – part 7…

4 kommentarer
Rejser/ture

IMG_6202

Morgenmaden fredag spiste vi på en lille lokal diner – det sjoveste sted, hvor vi har spist et par gange og hvor vi kan følge de lokale og deres små rytmer og rutiner. Hver morgen er der fx et ægtepar, som sidder og spiser i en bås og en meget fin dame, som sidder og spiser i en anden bås lidt derfra. Når ægteparret har spist færdigt, tager han på arbejde (formoder vi) og så bliver hans kone tilbage og drikker en kop kaffe mere. I mellemtiden er den fine dame så på turné rundt i dineren og snakker både med damen i båsen ved vinduet og manden, som foretrækker bordet med 2 stole, inden hun ender hos konen, vis mand er taget på arbejde, hvor hun drikker det sidste af sin kaffe. Jooooo, der er skam styr på det og de faste borde står klar til det faste klientel hver morgen.

IMG_6204

Vi blev tildelt en bås ved vinduet og her spiste vi så morgenmad, imens vi hyggede os og snakkede. Morgenmaden bestod af scrambled eggs med hash browns (brasede kartofler) og toast med smør og marmelade. Desuden delte vi en breakfast bagel, som var fyldt med ost, scrambled eggs og canadisk bacon – en virkelig lækker sandwich, som jeg godt kunne finde på at lave, når vi kommer hjem. Derudover fik vi friskpresset juice og så selvfølgelig kaffe, der som bekendt flyder i stride strømme på dinere.

Ved 11-tiden fandt vi en sub til Coney Island, for vi ville en tur på stranden og i tivoli. Det tager ca. 30-45 minutter at køre til Coney Island med sub, lidt afhængig af trafikken, og der er ret mange linjer af vælge imellem – både de gule og de orange subs kører til Coney Island – kig på et subwaykort, så giver det hele lidt sig selv og så skal man bare stå af ved endestationen.

IMG_6297

IMG_6244

Ved Coney Island var der masser af mennesker – både i tivoliet og på stranden, men det var også virkelig lækkert vejr og der er jo heldigvis ret god plads, så det virkede ikke overfyldt. Vi besluttede os for, at vi ville starte med at gå en tur i vandkanten og efter en kilometer eller deromkring, ville vi så vende om og gå tilbage langs med tivoliet og finde lidt frokost. Lige i starten var det lidt køligt at dyppe fødderne i Atlantens bølger, men efter lidt tid var det bare dejligt og vi endte med at gå et pænt stykke, inden vi vendte om.

IMG_6256

IMG_6215

IMG_6238

IMG_6226

IMG_6243

Frokosten spiste vi hos “Nathan’s”, som har 100 års jubilæum i år. De er berømte for deres hotdogs, som var det de startede med at sælge for så mange år siden, men når man er vant til danske hotdogs og gode danske slagterpølser, så er amerikanske pølser altså lidt specielle. Udover hotdogs har de også diverse burgere og pommes frites – med og uden ostesauce og bacon, men vi valgte at dele en af deres seafood platter og fik en stor tallerken fuld af stegte rejer, blæksprutteringe, pommes frites, et stykke hvid fiskefilet, coleslaw og majsbrød. Derudover var der cocktailsauce, krydderurtedressing og citron. En lidt fed omgang, men det smagte faktisk udmærket.

IMG_6254

Efter frokosten, som selvfølgelig blev spist ved de udendørs borde i solen og med udsigt til Atlanten, gik vi en tur rundt i det store Tivoli. Vi havde aftalt, at vi skulle en tur op i pariserhjulet – Wonder Wheel – som er den eneste af sin slags i verden. Det har eksisteret i over 100 år, ligesom Tivoliet, men hvor man kan se forlystelserne forandre sig over tid, hvis man kigger på gamle billeder, så står hjulet der allerede på de første billeder og der har aldrig været en eneste ulykke.

Wonder Wheel er lidt specielt, fordi man enten kan sidde i en traditionel fastspændt gondol, eller i en som glider frem og tilbage på en skinne og gynger i takt med, at hjulet drejer rundt. Vi valgte en fastspændt, som går lidt højere op end de vogne som svinger og blev belønnet med udsigt over Coney Island og helt ind til skyskraberne på Lower Manhattan.

IMG_6250

IMG_6247

IMG_6260

IMG_6275

Efter turen i pariserhjulet gik vi ud på den gamle mole. Molen har ikke haft det for nemt – den er både brændt og styrtet sammen og senest er den blevet genopbygget, efter at orkanen Sandy hærgede New York i 2012. Molen er fyldt med fiskere og der sidder folk på de mange bænke og hviler sig eller snakker. Fra enden af molen er der en fantastisk udsigt over vandet, stranden, tivoliet og Coney Island.

IMG_6290

IMG_6292

Efter turen ud på molen begyndte vi langsomt at gå tilbage mod subway-stationen. Klokken nærmede sig 17 og vi skulle jo også lige tilbage til Manhattan. Vi landede på hotellet ved 18-tiden og fik badet og skiftet tøj, inden vi fandt en sub mod det sydligste Manhattan – vi ville nemlig sejle en stille og rolig aftentur med Staten Island Ferry og nyde byens mange lys lidt på afstand og så finde noget aftensmad senere. Ingen af os var specielt sultne efter mødet med Nathan’s.

IMG_6312

Vi gik lidt rundt i Battery Park, imens vi ventede på færgen og kom blandt andet forbi restauranten, hvor et par netop var blevet gift udendørs med udsigt til Frihedsgudinden og solnedgangen. På bedste amerikanske maner med hvide stolerækker, hvid løber i midten og masser af store blomsteropsatser. Nu var parret og deres nærmeste ved at blive fotograferet og resten af gæsterne fik serveret champagne og appetizers på bakker af smokingklædte tjenere.

Op langs Hudsonfloden stod der også en hel del fiskere, men vi nåede ikke at gå så langt, for vi skulle jo med færgen. Efter en skøn sejltur, hvor vi rigtigt nød de mange lys, nærmede klokken sig 22.30 og vi var stadig ikke overdrevent sultne, så vi smuttede ind på en lille burgerbar og bestilte et par burgere og delte en portion fritter, inden vi kørte tilbage mod Upper West og faldt i søvn så snart vores hoveder ramte puden.

IMG_6316

 

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
7 år siden

Elsker bare dine rejsebeskrivelser fra The Big Apple?

Elisabeth
4 år siden

Tak for de meget fine rejsebeskrivelser! Hvad koster tivoliet? 🙂