Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Sommerferie New York – High Line Park…

0 kommentarer
Rejser/ture

På sådan en blæsende og regnvåd oktoberdag, har jeg lyst til at drømme mig tilbage og dele endnu et indlæg fra vores skønne sommerferie i New York med Jer og i dag skal det handle om et af mine favoritsteder i byen, nemlig High Line, som er en park der løber langs med Hudson floden på vestsiden af Manhattan.


Der er det specielle ved High Line, at det ikke er en helt almindelig park. Den er nemlig bygget ovenpå et gammelt jernbanespor, som snor sig gennem den sydlige del af West Manhattan og man befinder sig derfor i en meget smal og lang park, som til gengæld er placeret 15-20 meter over jorden. Parken starter ved Gansevoort street og i starten, da vi kom i New York, var sporet ikke udbygget så langt, men nu strækker parken sig helt op til 34. st. Man kan gå hele parkens længde – det tager vel 30-45 minutter afhængig af tempo, trængsel og hvor man billeder der skal tages, eller man kan stige af og på undervejs, hvor der er placeret både trapper og elevatorer.

Da vi alligevel befandt os ved 34 st. fordi vi havde været ude og undersøge mulighederne for at komme med en bus til Philadelphia – den tur skal der nok komme mere om i et indlæg for sig selv – blev vi enige om at gå en tur på High Line og få kigget på den seneste tilføjelse. Vi har nemlig ikke gået på High Line efter den er blevet udvidet op til 34. st. Selvfølgelig kunne man godt se, at den nye del ikke er specielt gammel – planter og buske var endnu små, men efter ganske kort tid blev det mere grønt og frodigt.

Man går på en sti af fliser, som indimellem afløses af gangbroer, men det er på ingen måde muligt af fare vild eller tage en afstikker til siderne, for man følger de gamle spor. Af samme grund bevæger man sig også rundt blandt massevis af huse – sporet er sågar bygget ind under et par huse og flere steder kan man kigge direkte ind i lejlighederne. Ofte kan man for øvrigt endnu se skinnerne, som ikke er blevet fjernet – enten ligger de som en del af belægningen eller i bedene, hvor man har lagt jord på og plantet buske og blomster imellem dem.

Som med alle de andre parker i New York, så fungerer High Line som en slags “åndehul” for new yorkerne. Der er derfor masser af bænke, stole og borde, så man kan slå sig ned og nyde en kop kaffe, sin frokost eller måske bare sætte sig med en god bog eller sin computer/tablet. Og skulle man have glemt af få sin mad, kaffe, vand eller lignende med sig, så er der selvfølgelig også mulighed for at købe lidt undervejs – vi er vel i New York.

High Line har desuden den store fordel, at man lige bliver hævet et niveau op over byen, så man skal ikke bekymre sig om biler eller trafiklys – man kan reelt bare gå og slappe af i sin egen verden.

Vi endte faktisk med at gå High Line i den fulde længde og gik ned ad trapperne ved Gansevoort st. Herfra diskuterede vi lidt frem og tilbage, men da vi nærmede os frokosttid, blev vi enige om at købe en ordentlig omgang sushi og sætte os ud til vandet og spise – der er massevis af offentlige borde, stole og parasoller i Riverside Park, som strækker sig fra South Ferry på Manhattans sydspids og op langs Hudson floden på westside. Vi endte ved nogle borde ved marinaen ved Financial center med udsigt til Hoboken i New Jersey, hvor vi tilbrage en god times tid i skyggen og holdt frokostpause.

Efterfølgende gik ved igennem Winter Garden i Financial Center og derfra over i den nye gennemgang, som man har bygget imellem Fiancial Center og World Trade Center. Et fuldstændig forrygende bygningsværk, som mest af alt minder om en kæmpe katedral. Der ligger for øvrigt nogle virkelig lækre butikker derinde, hvor man godt kan få lidt tid til at gå, så det er bestemt en mulighed at bruge et par timer derinde, hvis man trænger til at få varmen på kølige vinterdage.

Går man hele vejen fra Financial Center kommer man ud igen ved det nye One Tower og 9/11 Memorial. Vi brugte vel en lille halv time i mindeparken, inden vi besluttede os for, at det var kaffetid og derfor satte kursen mod nærmeste Starbucks. Bevæbnet med en frappucino og en icetea begyndte vi lige så stille at bevæge os op ad Broadway og kiggede i de butikker, som fangede vores interesse. Vi fik blandt andet lige kigget indenfor hos Flying Tiger of Copenhagen – lidt sjovt at alt står på dansk på indpakningen og også en vældig god butik, hvis man trænger til gode danske lakridser.

Da klokken nærmede sig 17, hoppede vi på den nærmeste Sub og satte kursen mod hotellet, hvor vi fik et bad og hvilede fødderne i en times tid, inden vi gik på jagt efter noget aftensmad. Vi endte på en hyggelig diner (Manhattan diner), hvor jeg fik en skøn Cobb salad med stegt kylling, tomater, agurk, peberfrugt, majs, løg, oliven, feta, kogt æg og en lækker ranch dressing ved siden af. Morten bestilte en menu med 3 forskellige sliders (mini burgere) og pommes frites og fik serveret 3 middelstore burgere – bollerne alene var på størrelse med fødselsdagsboller og der manglede heller ikke ligefrem hverken fyld eller tilbehør. Han kunne kun spise de 2, så den sidste fik vi i en doggybag. Tjeneren pakkede den fint ned i en plastikæske sammen med de resterende pommes frites, resten af min salat og et par poser ketchup og mayo. Det er jo vældig smart, at man således har et helt måltid til frokost eller aftensmad dagen efter, men vi valgte nu at give det hele til en hjemløs, som sad på et hjørne.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer