Der er noget ved duften af kanel, der for mig bare hænger uløseligt sammen med efterår. Måske er det fordi, at der er kanel i de fleste æblekager og lige præcis æblekager har som bekendt højsæson i efterårsmånederne. Det kan også være fordi, at man bare helt automatisk bruger mere kanel – og varme krydderier i det hele taget – om efteråret og op imod jul, men under alle omstændigheder så er der noget med kanel og efterår, der bare rimer på hygge.
Og eftersom vi nu er gået ind i oktober måned og efteråret på alle måder er over os – selvfølgelig ifølge kalenderen men også hvis vi kigger ud af vinduet, hvor det både har blæst og regnet de sidste par dage – så har jeg i dag bagt en portion skønne, sprøde kanelcookies og fyldt hele huset med de dejligste dufte.
Kagerne er ualmindeligt nemme at lave og heldigvis for det, for det var en ganske spontan beslutning jeg tog, da jeg gik i køkkenet for at bage dem. Fra start til slut tog det vel omkring 30 minutter at bage kagerne og nu er der lækre og sprøde cookies, som næsten smelter på tungen, i dåsen til en god kop te senere.
Glæder mig allerede til at tænde stearinlys og sætte mig i sofaen og nyde et par kager, når vi har spist aftensmad. Faktisk har jeg også fundet et par af de gode tæpper frem i dag og lagt dem klar på sofaryggen, så der er bløde tæpper at putte sig i – joo, efteråret er så småt ved at have gjort sit indtog i det lille hjem.
Kanelcookies
Ingredienser
- 125 gr blødt smør
- 125 gr sukker
- 1 æg
- 125 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk stødt kanel
- 1 nip salt
- 75 gr mandler (grofthakkede)
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt herefter ægget og pisk grundigt. Vend hvedemel, bagepulver, kanel, salt og grofthakkede mandler i dejen. Lad dejen hvilke koldt i ca 10 minutter, så er det nemmere at forme kagerne. Form herefter 15 kugler på størrelse med store valnødder. Læg kagerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem - de flyder ud under bagningen - og pres dem let flade. Bag kagerne ved 175 grader (varmluft) i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne afkøle på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Har lige bagt men 2. portion. De er utroligt gode, og som vi snakkede om, så er det en kage, man spiser et par stykker af, og være “mæt” af smagen, men hvis man bliver budt igen senere, så er man klar igen 🙂
Ann – Haha, det har du helt ret i – de er lette og luftige, men med så tilpas meget smag, at der ikke skal mere end et par stykker til ad gangen 😀
Fedt opskriften er så nem at bikse sammen.
I stedet for kanel brugte jeg ingefær og kardemomme.
Brugte 80g mel og 60g havregryn for at give lidt fibre til blandingen.
Smager skønt !
Maria – Hvor er det bare dejligt at gøre, at opskriften kunne bruges – lyder lækkert med variationer 😀