Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tips til en hyggelig dag i Málaga…

0 kommentarer
Rejser/ture

Som nogle af Jer måske har læst, så er Morten og jeg lige kommet hjem fra en skøn uge i Torremolinos i Spanien. En uge med masser af afslapning, solbadning og hygge på programmet, men også et dejligt besøg i den utroligt smukke by Málaga, som jeg vil dele med Jer i det her indlæg.

Vi tog afsted fra hotellet efter morgenmad og tog toget fra fra Torremolinos ind til Málaga – en tur på ca 15 minutter og så blev vi sat af lige i centrum – nemmere kan det næsten ikke være. Vi havde ikke så frygtelig meget på programmet andet end det fine madmarked “Mercado Central de Atarazanas” som ligger på Calle Atarazanas og Muelle Uno, som er en gammel mole, der i dag er fyldt med butikker og restauranter. Resten af dagen var til fri afbenyttelse og vi startede med at gå en tur rundt i de mange små hyggelige gader omkring “gågaden”, hvor vi kiggede på butikkerne og beundrede de mange smukke huse.

Efter lidt vandren kom vi ud til den smukke katedral, som er lidt speciel at se på, idet man løb tør for penge under opførelsen. Derfor er den aldrig blevet helt færdig og har kun ét tårn. Katedralen var ikke umiddelbart åben, så vi gik ikke ind og så den, men ellers er den normalt åben for offentligheden.

Efter at have set katedralen var det blevet tid til lidt koldt at drikke – det var en rimelig varm dag, men også med en del skyer, så det var helt perfekt vejr til at gå på opdagelse i en by. Vi faldt over en Starbucks og satte os ned ved de udendørs borde med iste og iskaffe og kiggede på folk, som gik forbi. En af mine yndlingsbeskæftigelser, når jeg sidder på en fortorvscafé.

Efter vores lille pause var vi klar til en tur på marked, så vi gik hen til Calle Atarazanas og ind i den smukke murstensbygning, som rummer det store madmarked. Inde i bygningen var der masser af boder med alt fra kød og ost til frisk frugt og grønt, mandler, nødder og tørrede frugter i alle afskygninger og så var der faktisk også en del boder, hvor de solgte lækker juice og smoothies.

I begge ender af markedshallen var der barer, hvor folk stod op og spiste forskellige, lækre slags tapas. Der var også dækket op med borde, stole og parasoller udenfor, så man havde mulighed for at få serveret tapas derude, men det var lige ved frokosttid, så der var virkelig mange mennesker – ellers havde vi nok spist frokost her. Nu nøjedes vi bare med at kigge på de mange boder, mæske os i lækre smagsprøver og så købte vi nogle oliven og en hel del ristede, saltede mandler, men de var nu heller ikke til at stå for. Helt lune og nylavede.

Efter markedet satte vi kursen mod Muelle Uno, som ligger på den anden side af havnen i forhold til byen men absolut ikke nogen lang gåtur – måske 300-400 meter. Vi gik igennem en smuk park, som løber imellem 2 temmeligt trafikerede gader, men selvom man godt kunne høre bilerne, så blev lydene dæmpet inde i parken og vi nød gåturen.

Muelle Uno var virkelig fuld af restauranter og butikker, men faktisk også lidt hyggelig og i hvert fald meget flot lavet med palmer og masser af hvide læsejl mod solen. Langs molen lå der store, smukke både og inde i skyggen var der rig mulighed for at få stillet både shoppetrang og sult og tørst – vi kom blandt andet forbi en Michelinrestaurant.

Nu var vi jo ikke kommet for at spise på Michelinrestauranter, men vi fandt et virkelig skønt sted, hvor de serverede lækre nacos, hjemmelavede burgere og iskolde fadøl, så der slog vi os ned og endte faktisk med at blive et par timer, men de havde også nogle virkelig gode øl. Vi kom for øvrigt af med 17 euro for en kæmpe portion nachos med chili con carne, som vi delte, en hjemmelavet burger til Morten og 2 store fadøl (75 cl). Efterfølgende gav vi 2,5 euro pr øl, så på trods af beliggenheden på Muelle Uno kan det bestemt ikke siges at være dyrt.

Efter maden gik vi hele vejen ned for enden af molen, hvor stranden begynder. Der ligger et smukt fyrtårn og ellers er der bare strand og palmer – faktisk mener jeg ikke, at stranden er naturlig lige her, men der er kørt masser af sand på og på den måde bliver den en del af kysten. Selvom der var skyer, var der alligevel ret mange mennesker på stranden, men det var også ret varmt og solen kiggede jævnligt frem.

Vi gik dog ikke ned på stranden men vendte om og slentrede tilbage mod byen ad molen. Undervejs blev det også lige til en is – hindbærsorbet til Morten og mangosorbet til mig.

Undervejs kom vi tilfældigt forbi statuen af H.C. Andersen. Han besøgte byen i 1863 og erklærede, at ingen steder havde han følt sig så glad og så hyggeligt hjemme som i Málaga. Af samme grund besluttede man sig for, at lave en statue til hans ære i anledning af hans 200 års fødselsdag og han sidder nu på bænken med sin rejsetaske. I tasken sidder for øvrigt en lille ælling og kigger ud – en ret sød detalje, synes jeg.

Efter besøget hos H.C. Andersen gik vi tilbage mod de små gader omkring gågaden, hvor vi købte lidt tøj og andre småting og omkring klokken 17, satte vi kursen mod stationen og tog toget tilbage til Torremolinos. En hyggelig dag og en masse oplevelser rigere.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer