Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Torremolinos – All inclusive…

2 kommentarer
Rejser/ture

Som nogle af Jer måske har luret, så holder Morten og jeg ferie i denne her uge og nyder livet ved Malaga på Costa del Sol i Spanien – nærmere bestemt i Torremolinos, hvor vi bor på det lækre, 4-stjernede Hotel Marconfort Griego midt i byen. Vi syntes simpelthen, at vi trængte til lidt sol og sommer og ikke mindst afslapning, så da vi fandt en rejse til en virkelig god pris, slog vi til. Hotellet fandt vi hos Hotels.com, hvor jeg ganske enkelt søgte på hoteller i Torremolinos og da først det var overstået, fandt vi et par gode flybiletter hos Momondo og så var vi ellers klar til at tage af sted. Vi fløj herned med Ryanair fra Billund og skal flyve hjem med Primera Air på lørdag.

Der kører et lille tog imellem Malaga og Fuengirola, som ligger lidt længere ude end Torremolinos – toget har station både ved lufthavnen og i Torremolinos C, så for bare 1,30 euro pr person bliver man fragtet fra lufthavnen til Torremolinos og det tager kun omkring 5 minutter. Togene kører med ret korte intervaller og billetautomaterne på stationerne kan indstilles til “engelsk”, så hvis bare man følger skiltene til toget, fra man kommer ud af ankomsthallen, så er det næsten nemmere end at tage en taxa. Man skal dog lige huske på at gemme sin billet, da man både skal stemple ind og ud igen fra stationerne.

Vores ophold er med “all inclusive”, hvilet betyder, at vi har alle måltider, drikkevarer og snacks i løbet af dagen med i prisen. Vi spiser morgenmad i hotellets buffetrestaurant, hvor de har alt hvad hjertet kan begære (æg, bacon, omeletter, baked beans, pålæg, oste, pandekager, churros, frugt, yoghurt, diverse morgenmadsprodukter og meget mere samt massevis af kager, da morgenmad i Sydeuropa typisk udgøres af kaffe og en eller anden form for kage.

Frokosten kan enten indtages i buffetrestauranten eller i hotellets nye grill restaurant, der til frokost er omdannet til en italiensk restaurant med nybagte pizzaer, pastaretter og – det helt store hit – tortillapandekager, som man selv fylder med friskskåret kyllingekebab fra rulle, salatfyld og dressing. Vi har spist frokost i grill restauranten et par gange og det er super lækkert.

Med all inclusive er der selvfølgelig mulighed for at få massevis af kolde drikkevarer hele dagen, hvilket er en kæmpe fordel, når man slapper af ved poolen og solbader. Vi drikker virkelig meget kildevand og danskvand, men er også blevet glade for en sommerudgave af den spanske øl, Cruzcampo som er twistet med lime og er let sød og lækker frisk.

Hotellet er indrettet med flere forskellige barer – der er selvfølgelig en poolbar, hvor vi henter drikkevarer og snacks (små skåle med lækre oliven, blandede nødder og chips) i løbet af dagen. Alle steder er der også mulighed for at få små bægre med flødeis – jordbær, vanille eller chokolade og skub-op is, hvilket vi især nyder i løbet af eftermiddagen, når temperaturen stiger og vi slapper af under parasollen.

Derudover er der en bar, som fungerer som samlingssted efter middagen om aftenen – her er der masser af underholdning for børnene og når det bliver sengetid for børnene, så er der underholdning, shows og musik for de voksne. Endelig er der en lille café/kaffebar med udendørs siddepladser på fortorvet foran hotellets hovedindgang – en lidt mere “stille” café til de voksne uden børn, hvor der både er mulighed for at nyde en øl eller et glas vin inden middagen om aftenen og en lækker cafe latte eller en drink efter middagen.

Aftensmaden spiser vi ligeledes i hotellets buffetrestaurant – fredag og lørdag er der desuden mulighed for at reservere bord i Grill restauranten, hvor lækkert kød tilberedes på grillen. I buffetrestauranten er der hver aften diverse varme og kolde retter, vegetarmad og “dagens specialitet”, som veksler. Vi har fx fået lækre, grillede rejer, helstegt kalkun, oksefilet og har desuden oplevet “spansk aften”, hvor specialiteten var lækker lufttørret serranoskinke, manchego ost og andre lækre delikatesser. Desuden er der altid pasta og tomat- eller kødsauce, hamburgere og nybagte pizzaer på buffet’en, så alle burde have mulighed for at få noget at spise.

Det er klart, at maden kan begynde at virke lidt ensformig til sidst, når man spiser all inclusive i en hel uge og vi har da også været ude at spise en enkelt aften – det synes jeg, at der skal være plads til, hvis man har lyst, når man ellers næsten ikke skal have en krone op af lommen. Desuden har vi reserveret bord i grillrestauranten til fredag aften, men jeg synes faktisk, at kokkene gør et super godt stykke arbejde og der er både forskellige slags kød og fisk, kartofler og masser af grønsager hver aften. Desuden er der en stor dessert/kagebuffet og masser af lækker frisk, frugt til dessert og til dem, som måske ikke er så meget til det søde, er der kiks, som man kan komme lidt ost på.

Som om det ikke skulle være nok med 3 store måltider hver dag, så har hotellet faktisk også en snackrestaurant, som har åbnet fra om formiddagen til midnat. Her er der hele dagen sat en lille buffet frem med mulighed for at lave hamburgere og hotdogs. Der er pommes frites, diverse pålæg, en brødrister og en skål med æbler, appelsiner og bananer. Det er ikke ligefrem gourmetmad, men det er okay, at man kan lave sig en ostemad, hvis man – imod forventning – skulle blive sulten imellem måltiderne. Fx er der mange englændere, som rister brød og drikker te, når klokken nærmer sig five o clock.

Selvfølgelig sidder vi ikke på hotellet hele aftenen, for hotellet ligger lige ved starten af den fine gågade, som strækker sig hele vejen gennem Torremolinos og ned til strandpromenaden. Vi går gerne en tur efter aftensmaden og ender enten ved stranden eller på en af de små cafeer, som ligger på de fine små torve, som der er så mange af i Torremolinos. Byen er fuld af stemning, butikker, barer, restauranter og mennesker og man kan sagtens få en times tid eller to til at gå med bare at sidde og nippe til en kop kaffe eller en sangria, snakke og kigge på mylderet af mennesker.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Nina
7 år siden

Dejligt sted. Har selv en forkærlighed for Andalusien. 🙂 Enjoy.

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Nina

Nina – Nemlig, vi har i dén grad nydt det 🙂 Men det er nu også meget rart bare at være herhjemme igen 😀