Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tur til Faaborg og Svendborg…

0 kommentarer
Rejser/ture

22-1024x682

Da solen skinnede fra en skyfri himmel, da vi vågnede lørdag morgen, og det oven i købet var min første rigtige feriedag, besluttede vi os for at gentage sidste weekends succes med en dagstur til Fyn. Men i stedet for at køre mod Nordfyn og Bogense som i sidste weekend, kørte vi denne gang sydpå mod Assens og derfra videre til Faaborg og Svendborg. Vi landede i Faaborg ved middagstid og parkede ved havnen, hvorefter vi gik de godt 50 m op til torvet og centrum af Faaborg. Jeg ved ikke, om det er en fast tradition med live musik i de fynske byer om sommeren, men ligesom i Middelfart og Bogense sidste lørdag, var der også her sat borde, bænke og fadølsanlæg op og der stod et band på scenen og spillede.

 

 

Vi gik lidt rundt på torvet og kiggede, hvorefter vi bevægede os ned i de mange, små sidegader, som omgiver torvet. Og det var bestemt ikke noget, vi kom til at fortryde. Det var ren postkortidyl…

4-683

Klokketårnet er et fritstående tårn, som står tilbage efter Faaborgs første kirke. Kirken er for længst revet ned, men tårnet fik lov til at blive stående, formentlig som pejlemærke for skibene, idet tårnet i mange år var Faaborgs højeste punkt. Tårnet er nyrenoveret og det er muligt at komme op i det – jeg mener entreen var 20 kr. for voksne, hvilket jo må siges at være meget rimeligt. Fra tårnet kan man se helt til Bjørnø, Avernakø og Lyø.

51-1024x612

Ved siden af klokketårnet lå, selvfølgelig, Klokkerens hus.

61-1024x682

For enden af en lille gade lå det her fantastiske hus, hvor der blandt andet blev solgt honning og stokroser i små potter.

81-1024x682

101-1024x682

Vi gik rundt i Faaborg i en god time, men bestemte os så for at køre mod Svendborg for at finde lidt frokost. Jeg er vild med Svendborg og synes det er sådan en hyggelig by, der ligesom hverken bliver for stor eller for lille og som har lidt af det hele.

Vi parkerede bilen ved torvet hvor der, surprise, var live musik, borde, bænke, fadøl og grillede pølser – jeg tror efterhånden, der er en lov om live musik i fynske byer i weekenden 🙂 Vi gik lidt rundt og kiggede på torveboderne og lyttede til musikken, inden vi bevægede os ned mod Børsen, hvor jeg havde planer om, at vi skulle spise frokost.

111-1024x682

Det er efterhånden ved at være mange år siden, jeg sidst har været på Børsen og kæresten har aldrig været der, så han vidste ikke, hvad der gemmer sig i lokalerne ovenpå Børsen. Udover lækker mad kan man nemlig også opleve “Martha stuen”, som er kulisser, der er bygget op, så de ligner filmkulisserne i den danske film Martha fra 1967.

121-1024x682

I stuen er der fyldt med billeder fra optagelserne og filmen og diverse artikler, ligesom “Martha klubben” også har til huse her. Se evt, mere om klubben og hvordan man bliver medlem her. Desuden var der faktisk også et indslag fra Børsen og Martha stuen i DR2 temaet “Anne og Anders på sommerferie”. Det var i afsnit 3, hvor Anders Agger besøgte stedet og snakkede lidt med ejeren.

Kæresten syntes, det var rigtig sjovt at se det hele. Han vidste godt, at stedet eksisterer, for jeg har fortalt ham om det, men han vidste ikke præcist, hvor i Svendborg det var. Efter en skøn frokost (der kommer mere om frokosten i et senere indlæg), bestående af lækre sandwich med tilbehør, som vi nød under parasollerne udenfor Børsen, tankede vi op med drikkevarer og lidt vingummier i Kvickly og begav vi os tilbage til bilen.

Vi kørte en tur ned omkring den fine havn, hvor der blandt andet sejler færger til Ærø og kom også ud omkring de flotte huse, der ligger med udsigt og adgang direkte ned til Svendborgsund. Vi ville faktisk også have været en tur over Svendborgsund broen til Tåsinge og kigge lidt i Troense, hvor kæresten heller ikke tidligere har været, men der var sket et uheld på broen og trafikken stod helt stille.

Da klokken nærmede sig 17, besluttede vi os i stedet til at udsætte Tåsinge og Langeland til en anden dag og sætte kursen hjemad. Vi landede i Vejle en lille time senere og var begge to enige om, at det havde været en rigtig fin dag. Ikke mindst kæresten var glad for endelig at have oplevet Svendborg, som jeg har snakket en del om, netop fordi jeg synes, der er så hyggeligt.

I næste weekend kommer vi dog ikke til Fyn, for på torsdag rejser vi på en lille forlænget weekend til Berlin, men mon ikke også det bliver sjovt? Det er godt nok ved at være mange år siden, jeg sidst har været i Berlin, så jeg glæder mig.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer