Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vinterferie New York 2016, part 1…

4 kommentarer
Rejser/ture

DSC_0012

Tidligere, når vi har været på diverse ferier, har jeg jo gjort det sådan, at jeg først har blogget om det hele, når vi er vendt hjem igen og jeg har fået sorteret i billeder, vasket, pakket ud og deslige. Men denne gang har jeg besluttet mig for, at det skal være anderledes og jeg vil derfor, for første gang nogensinde, i stedet komme med blogindlæg direkte fra vores hotel i New York.

Vi har faktisk allerede været i New York i næsten et døgn, for vi tog meget tidligt hjemmefra i går morges og lettede fra Billund kl. 7.25 med en mellemlanding i Charles de Gaulle lufthavnen i Paris, inden vi satte kursen mod Newark Liberty Airport, hvor vi landede i går eftermiddags kl. 16, lokal tid. Efter en gnidningsfri togtur fra lufthavnen ind til Manhattan og yderligere en tur med subway landede vi på vores hotel, som hedder Belle Claire og ligger på Broadway Upper West og her blev vi indlogeret i et lækkert værelse. Vi har tidligere boet på hotellet, om end det er nogle år siden, men denne gang var prisen af en eller anden grund usædvanlig billig og derfor slog vi selvfølgelig til, selvom receptionisten fortalte os, at vi havde valgt en super dyr weekend pga. Valentines Day. Det er nu ikke noget, som vi har lagt mærke til, sammenlignet med hvad vi ellers har givet for at bo i New York.

Efter at have set vores værelset gik vi ud for at få lidt aftensmad, men vi endte faktisk med at tage maden, som bestod af et par lækre pizzaslices, blandet salat fra en buffet i en deli og et par hvidløgsbrød, med op i seng, hvor vi så en gammel amerikansk film og spiste. Da klokken var 21 slukkede jeg og lagde mig til at sove, men der var det også 23 timer siden, at jeg var stået op. Morten holdt den vist gående til kl. 21.30, men så faldt han også i søvn. Til gengæld vågnede jeg så klokken 4 og kunne ikke sove mere, men det er jeg vant til i løbet af de første par dage, så jeg tager gerne masser af bøger med, så jeg kan ligge i sengen og læse. Morten vågnede ved 5-tiden og gik så ned i hotellets fitnessrum og tog en tur på løbebåndet, inden vi gjorde os klar.

Selvom værelset var vældig fint med hele 3 store vinduer og udsigt til Broadway, så viste det sig hurtigt, at det ikke rigtigt fungerede i praksis. Det har været hundekoldt i New York i de seneste par dage og det trak simpelthen ind ad alle vinduerne og så var der utroligt koldt langs gulvet. Desuden var badeværelset meget småt og toilettet var placeret i et lille indhak, hvor der ikke var plads til benene, hvilet betød at man skulle sidde på skrå – faktisk noget i retning af en kvart omgang ift. det normale. Ikke det mest optimale, så selvom vi ikke gad at gøre noget ved det fredag aften, hvor vi egentlig bare var trætte efter rejsen, bestemte vi os her til morgen for at få et andet værelse – det var simpelthen for koldt og trak så meget, at vi nærmest ikke kunne vove os ud under dynerne. Der var desværre ikke flere ledige værelser før efter udtjekning, men vi fik at vide, at hvis vi bare lod kufferterne blive i værelset, skulle de nok finde et værelse til os og det lød jo vældig fint.

Efter at have fået styr på værelsessituationen, tog vi en sub ned til 34. st. og spiste morgenmad på Andrews Coffeshop – et lille diner inspireret sted på 7. Ave. hvor jeg fik en ristet bagel med kanel og rosiner og Morten fik scrambled eggs, toast og brasede kartofler og så selvfølgelig masser af kaffe til os begge. Da det ifølge vejrudsigten skulle blive en super kold dag, men med utroligt flot vejr, bestemte vi os for, at vi ville ud at sejle en tur rundt om Manhattan. Vi er blevet enige om så vidt muligt at hygge os indendørs, så længe det er så koldt og det er faktisk efterhånden blevet en tradition, at vi sejler med Circle Line bådene rundt om Manhattan på vores første hele dag. Som sædvanlig nød vi turen og det var dejligt at gense alt det, som vi efterhånden kender så godt.

DSC_0014

DSC_0050

DSC_0020

Vi skulle sejle klokken 12 og ville være i land igen klokken 14.30, så vi bestemte os for at gå i Whole Foods og købe hhv. en blåbærmuffin og en scone med tranebær og appelsin med til turen. Vi købte desuden kaffe og te om bord og så aftalte vi at spise en sen frokost, når vi kom i land igen. Som sagt så gjort og efter en fantastisk smuk tur og kold tur, hvor vi holdt os indendøre det meste af tiden, tog vi en bus op til Macy’s – som siges at være verdens største stormagasin og hvor det bare altid er hyggeligt at tulle rundt og kigge. Vi endte med at spise et par salater til frokost fra deres nye salatbar, inden vi satte kursen tilbage mod hotellet klokken 17.

DSC_0008

Her kunne vi konstatere, at personalet havde fundet et super dejligt værelse til os med et stort ny-istandsat badeværelse og masser af plads. Men ikke nok med det, de havde sørme også været så søde at flytte bagagen fra vores forrige værelse og op på det nye, så hvis ellers vi kunne godtage værelset, så skulle det hele vist være i orden. Det kunne vi jo så heldigvis i allerhøjeste grad, hvilket er grunden til, at jeg nu sidder ved skrivebordet i vores værelse og nyder en dejlig kop varm te, imens jeg skriver på computeren og føler mig som en anden Carrie Bradshaw fra Sex and the City 🙂

DSC_0029

Kaffe, te og varm kakao står for øvrigt til fri afbenyttelse i hotellets lobby og jeg kan næsten allerede garantere, at der kommer til at gå et par kopper her henover weekenden, indtil vejret slår om og det igen bliver varmere – faktisk lover de 10 grader i starten af næste uge, hvilket i den grad må siges at være noget af en omvæltning. Der er faktisk også en isterningmaskine i lobbyen, så måske det bliver den, vi skal have gang i til den tid.

DSC_0028

Resten af aftenen byder formentlig på et laaangt og varmt bad til mig og så noget aftensmad af en slags, men vi har endnu ikke besluttet, om vi henter noget herop på værelset, eller om vi tager ud at spise. Det kommer lidt an på hvad vi har lyst til og om vi foretrækker at blive inde i varmen. Fordelen ved at have været i New York så mange gange er, efter vores begges mening, at vi nu er så kendte herovre, at vi i dén grad kan tillade os bare at slappe af, køre i vores helt eget tempo og bare nyde byen som vi har lyst til det – alt det man SKAL se, har vi jo allerede oplevet et par gange eller tre.

 

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne W.
8 år siden

Tak fordi du blogger fra jeres ferie – elsker dine rejseindlæg!!!
Var selv i NYC i efteråret og brugte din guide flittigt (imponerede manden med mit kendskab til billetautomatkøb og zip-code;-)).
Vi var oppe i OneWorldTower – det kan anbefales!
Fortsat god ferie!
VH Anne W.

Mette Christiansen
8 år siden

Elsker bare at læse om jeres ferier til New York……