Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Vinterferie, New York 2018 – part 5…

16 kommentarer
Rejser/ture

Vores sidste hele dag i New York startede med lækker brunch på en lille diner i nærheden af hotellet. Jeg har vist været inde på det før, men morgenmaden skal helst være rimelig let tilgængelig, når vi rejser. Hvis ikke vi spiser morgenmad i nærheden af hotellet – eller har en plan for, hvor vi skal hen – kan vi nemt ende med at blive grebet af de mange muligheder og aftale, at vi lige skal se menuen det næste sted og det næste sted og pludselig er det blevet frokosttid i stedet.

Denne morgen blev det som sædvanligt til kaffe i stride strømme, som er så kendetegnende for de mange diners, og 2 valgfri æg med hash brown potatoes og bacon til mig. Jeg valgte spejlæg stegt på begge sider. En solid anretning, ikke mindst pga. kartoflerne og de 3 skv. ristet toast med smør og marmelade, som følger med “on the side”, men så har man da lagt en god bund.

Efter morgenmaden tog vi den blå E subway downtown og stod af ved endestationen, som er World Trade Center. Selvom One World tårnet faktisk har været åbent for publikum de sidste 3 gange, vi har været i byen, så havde vi endnu ikke været deroppe. Ikke fordi vi ikke har haft lyst, men ofte har vi haft så mange andre planer og når vi har været i New York om sommeren, er sigtbarheden ofte begrænset pga. varmedis. Omvendt er det jo heller ikke så spændende at komme op i tårnet, når det er omgivet af skyer på en gråvejrsdag, men denne her kolde og klare vinterdag var vejret bare helt perfekt.

Vi havde købt billetterne på internettet i forvejen og fik således en pæn rabat ift at købe dem ved indgangen, så det kan bestemt anbefales. Man kan enten bruge computer og printer, som de fleste hoteller i New York stiller til rådighed for deres gæster, eller man kan få scannet billetterne på sin mobiltelefon ved indgangen.

Man kan enten komme ind i tårnet ved hovedindgangen, eller man kan gå igennem Oculus (Den hvide due) som ligger ved 9/11 Memorial. Går man igennem Oculus er der fin skiltning til One World Observatory. Jeg ved ikke, om vi bare har været heldige, men der var nærmest ingen kø og vi gik stort set lige igennem hele security systemet (der som sædvanligt var en lufthavn værdig) og direkte ind i elevatoren, som lynhurtigt fragtede os op i det 541 meter høje tårn med 105 etager.

Udsigten var selvfølgelig fantastisk smuk – høj sol og en klar, blå himmel. Eneste lille irritationsmoment var, at man i One World tånet – modsat Rockefeller og Empire State Building – ikke er udendørs og det kan være svært at få gode billeder, når lyset og solen spejler sig i ruderne. Måske det kun er en fotonørd som mig, der går op i den slags, men jeg brokkede mig i hvert fald adskillige gange, når et billede mislykkedes.

Frihedsgudinden og Ellis Island.


Brooklyn med hhv. Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge. Der er en hyggelig park, skønne restauranter og grønne områder under de 2 broer, og selvom det kan være svært at se på denne her tid af året, så er det fantastisk at sidde derovre på varme sommerdage og nyde udsigten mod Manhattan.

Udsigt uptown med Empire State Building i midten øverst i billedet.

Westside, Hudson Floden og New Jersey til venstre i billedet. Det eneste vi manglede, var faktisk selve One Tower, som vi har vænnet os til at se som en del af New Yorks ikoniske syline, men den kunne vi jo af gode grunde ikke se, da det var den, som vi befandt os i. Den kastede så til gengæld en enorm skygge på vejen nedenfor.

Der var rigtig god plads – igen ved jeg ikke, om vi har været heldige og der er garanteret mange flere mennesker i højsæsonen, men vi nød, at vi nemt kunne gå rundt og kigge og tage billeder. Udover en souvenirbutik er der også blevet plads til hhv. café og restaurant på etagen. Vi havde faktisk snakket om at spise frokost i restauranten, men pga. “Restaurant Week” tilbød de kun en 3 retters menu, som var komponeret specielt til lejligheden og en 3-retters var lige lidt mere, end vi kunne spise til frokost – især ovenpå den solide morgenmad. Vi overvejede lidt, om vi skulle snuppe noget i caféen, hvor der var varme og kolde drikke, kage, sandwiches mm, men caféen er kun med ståpladser og det blev vi enige om, at vi ikke gad. Efter at have tilbragt godt og vel 2 timer i tårnet og have hørt et par spændende foredrag om hhv. tårnet og området begav vi os derfor ned igen og fandt lidt frokost.

Vi brugte resten af eftermiddagen på at shoppe – der skulle jo købes lidt af hvert med hjem, så klokken var vel henad 17, før vi landede på hotellet. Vi hvilede fødderne og gik så ned på West Way Diner for at spise aftensmad – en skøn, mexicansk wrap med bla.a kylling og avocado til mig og en sandwich med kylling, bacon og avocado til Morten. Almindelige pommes frites og pommes frites af søde kartofler til deling og så skal jeg da ellers love for, at vi blev mætte.

Dagen efter sov vi længe og pakkede sammen, inden vi tjekkede ud, efterlod bagagen på hotellet og gik ned på en diner for at spise en langsom brunch og få lagt en rigtig god bund. Vi gik en tur i det dejlige solskin og havde også lige et par sidste øjebliks indkøb – creme og parfume og så skulle jeg i Whole Foods og have friskbagte brownies og lækre muffins med hjem – jeg kommer dem altid i min håndbagage og de kan sagtens holde sig.

Midt på eftermiddagen var vi tilbage på hotellet og hentede bagagen og så var det bare at gå de 2 gader ned til Subway stationen, hvor vi oven i købet var så heldige, at den blå E linje, som kører til JFK lufthavnen, kørte fra. Nemmere kan det jo ikke være. Efter en problemfri flyvning og en mellemlandning på 50 minutter i London Heathrow landede vi i Billund lufthavn, hvor vi blev hentet af min far og hjemme hos mine forældre hilste vi på en meget glad Villy og fik brunch. Resten af dagen gik med at sove, finde sig til rette, sætte et par vaske over, pakke ud og spise aftensmad hos mine forældre og til aftenskaffen delte vi alle de brownies og muffins, som jeg havde haft med hjem. Og dermed nåede vi enden på 9 dages vinterferie og endnu en fantastisk tur til New York. Jeg håber, at I har nydt at læse med.

Subscribe
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lena
6 år siden

Dine New York indlæg er SÅ indspirerende, og de bliver læst med glæde. Vi har endnu ikke været i New York, men har planer om en efterårs tur. Og der vil jeg gennemlæse og bruge alle dine indlæg inden rejsen planlægges. Tak for at du gider skrive dem?

Bente
6 år siden

Jeg elsker at være i NYC med jer ?

Sara
6 år siden

Må man være nysgerrig og spørge hvor meget sådan en tur ca. render op i? Ud over shopping, det er jo meget forskelligt 😉 Men for fly, hotel og mad. Jeg har virkelig lyst til at tage en tur derover snart 😉

Kanna Louise
6 år siden

Har elsket at følge med – tak!!! Helt sikkert god inspiration til os der følger med herinde! <3

Rikke
6 år siden

Hej

Mange tak fordi du laver alle de indlæg om New York?. Vi skal derover i Maj, og jeg GLÆDER mig. Det har været et stort ønske i mange år. Nu håber og ber jeg så bare til, at vi kommer afsted pga den lockout ?..
Jeg føler jo nærmest, at jeg kender hele byen, efter at have læst alle dine indlæg ?. Jeg har brugt Google Maps rigtig meget og steet view, både for at se de steder du beskriver, og området omkring vores hotel osv.
“whole foods”, som du skriver så meget om, kan jeg ikke umiddelbart se nogen af i vores område, og kan ikke finde den oppe ved Columbus circle?. Kan du evt anbefale nogle gode morgenmadssteder, sådan lige i området? Vi skal på på “New York Hilton midtown” som ligger på hjørnet af 6. Av og w54. St.
Ang drikkepenge, er det så kun ved steder, hvor man sidder sig ned og spiser, eller er det også de steder, hvor man kan gå ind og købe ved en disk og gå igen?
Har du erfaringer med de der kort, hvor man kan komme ind f.eks 10 forskellige steder, og så spare penge på den måde? Eller kan det ikke rigtig betale sig?
Håner du vil svare på mine spørgsmål?.
Og bliv endelig ved med, at blogge om jeres NY ture, og skriv altid gerne hvor i spiser, hvor de ligger osv ?.
Hvad bruger man sådan ca på mad på 10 dage.
Mange hilsner fra Rikke

Rikke Hakmann
6 år siden

Tusind tak for svar på alle mine spørgsmål ?. Dejligt du gider tage dig tid til det?.
Mvh Rikke

Rikke
6 år siden

Lige et spørgsmål mere ??. Nu har du jo skrevet rigtig meget, så kan ikke huske drt hele, selvom jeg flittigt har taget noter. Men “upper east side” og sådan generelt mere over mod øst på Manhattan, er der ikke så meget at se på der? Synes mest det er “lower Manhattan” “midt” “upper West” og sådan ud mod Hudson du skriver om? Er det rigtigt?
Mvh Rikke

Rikke
5 år siden

Hej.. vil du anbefale at tage til New York i julen? Eller vil det være bedre i efterårsferien eller vinterferien? Vi rejser med store børn og er derfor hensat til skoleferier. 😊 på forhånd tak. Rikke

Lotte
5 år siden

Hej Anne

Nyder virkelige at læse din blog.
ved ikke om du kender N.Y. Cake i New York drømme butik med bagetilbehør har også en lille bitte cafe samt kursus i bagning ;O) (https://www.nycake.com/)

hvis man kan lide at bager er den klart et besøg hver (skal selv lige en tur forbi hvergang vi er i New York.

Knus L