En af mine absolutte yndlingsfisk er ålekvabber, som desværre er lidt svære at få fat i, da de kun sælges, når der er sæson. Det er kort sagt ikke en fisk man kan købe frossen i supermarkedet, man er derimod nødt til at væbne sig med tålmodighed, indtil fiskemanden har skiltet med friske ålekvabber ude. Og så er det med at slå til. Det er måske også derfor jeg er så vild med den.

Fisken er børnevenlig, idet der kun sidder en række ben i midten, som er lige til at hive ud. Rækken af ben er oven i købet grønne, så man ikke kan undgå at se dem. Altså kan det blive nemmere? Smagen minder lidt om stegt ål, men en ålekvabbe er mere mager og har ikke tendens til den lidt fede smag, som jeg synes en ål godt kan have.

 

 

Stegte ålekvabber.

1 passende portion ålekvabber, rensede og skyllede
hvedemel
salt og peber

en blanding af smør og olie til stening

Kvabberne skylles i koldt vand, duppes tørre og skæres i 2-3 stykker. Herefter vendes de med mel, salt og peber. Det gøres nemmest ved at komme det hele i en pose og massere fiskestykkerne godt. Og så skal de ellers bare på panden og steges.
Jeg steger gerne ålekvabber i en blanding af smør og olie, indtil de er gyldne og let sprøde…

Tilbehøret skal være nye danske kartofler og persillesauce, hvis man spørger mig. Rigtig dansk sommermad der skal nydes på terrassen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)