Så nåede vi uge 3 og det betyder vinterferie for Mortens og mit vedkommende. Vi holdt jo ikke juleferie, selvom vi selvfølgelig nød fridagene som så mange andre, men nu skal der holdes ferie og hygges i en hel uge og det foregår selvfølgelig i byerne over dem alle – New York!

Selvom vi er rejst på vinterferie, så skal I selvfølgelig ikke snydes for ugens madplan, også selvom Morten og jeg ikke spiser med i denne uge, men mon ikke vi kommer til at spise en masse skønne ting alligevel? Faktisk spiser vi også en lille smule med, for jeg havde lavet en portion af de lækre lakridsmandler med havsalt, som ligger under “ugens lækkeri”, og dem havde med som snacks til flyveturen, så lidt er vi da med.

Jeg ved ikke, om jeg kommer til at blogge direkte fra New York, men som altid lægger jeg masser af billeder op på Instagram. Hvis nogle af Jer har lyst til at kigge med og se billeder af byen, maden og det vi oplever undervejs, så skal I være velkomne til at følge med via Instagram (@madenimitliv).

Madplan til uge 3.

MandagKylling i karry-mango sauce. En nem og lækker klassiker og et rigtigt familiehit, som er oplagt på en mandag, hvor det kan være rart med en nem start på ugen. Jeg serverer ris til kyllingen, men endnu bedre bliver det, hvis man laver det til et helt lille ristaffel med skønne toppings i små skåle.

Tirsdag – Godt nok er det ikke lige højsæson for salater, men ovenpå julens mange tunge retter, kan en let salat nu alligevel være meget lækker. Græsk salat med feta er altid et hit her i huset og hvis vi får lækkert brød, evt hvidløgsbrød, ved siden af, kan salaten snildt udgøre hovedretten. Vil man alligevel gerne have kød til, så er stegt eller grillet kylling eller lam ret lækkert.

Onsdag – Onsdagen byder på et cremet pastafad med bacon og grønt. Endnu en nem livret, som de fleste, både store og små, elsker. Skal der ekstra grønt til fadet, så laver jeg gerne en skål salat – især på denne her tid af året er salater med spidskål, grønkål, rødkål eller hvidkål et hit hjemme hos os.

Torsdag – Vores persillebed voksede bogstavelig talt ud over sine breder i sommerens løb og jeg har stadigvæk masser persille i fryseren. Har man det lige sådan, er det oplagt at lave denne her skønne og cremede persillesuppe. Har man ikke persille i fryseren, så køb det i den lokale grønthandler – jeg giver gerne 10 kr for et kæmpe bundt persille, som er meget større end de små, forkølede potter, man kan købe i supermarkedet.

Fredag – Både Morten og jeg synes, at det er hyggeligt med hjemmelavet fast food om fredagen og hjemmelavede sandwiches er jo altid skønne. Især hjemmelavede tunsandwiches er et hit hos os, men tunsalaten kan selvfølgelig også bruges som fyld i wraps, pitabrød, i halve avocadoer og i salater. Også oplagt til madpakkerne.

Lørdag – Det er oplagt at lave mad i stegesoen i weekenden. Prøv en “lørdagskylling” af den bedste slags i form af denne her kylling med timian og citron i stegeso. Alt i ét fad og så skal det bare hygge sig i soen. Perfekt weekendmad i min verden.

SøndagHakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce. Bloggens ubetinget største succes nogensinde og et rigtigt familiehit, der er en søndagsmiddag værdig. Jeg foreslår ristede kartofler og dampet grønt som tilbehør, men kartoffelmos er også godt.

Ugens lækkeri – Ugens lækkeri bliver de her skønne lakridsmandler med havsalt, som ikke bare er nemme at lave men også relativt sunde, sammenlignet med slik, chips og lignende. Perfekt til den lille lækkersult eller som en snack midt på dagen, så lav bare en god stor portion og læg en posefuld i tasken.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)