Herhjemme er det blevet en hyggelig, lille tradition, at jeg “opfinder” en ny påskedessert hvert år. Oftest bliver det en kage, men i år er det i stedet blevet til en lille påske cheesecake i glas. En virkelig nem dessert, som kan lave med eller uden husblas. Og en perfekt afslutning på påskefrokosten eller en god påskemiddag.
Nem opskrift på påske cheesecake i glas.
Modsat en klassisk cheesecake, så går det både nemt og hurtigt, at lave en cheesecake i glas. Det skyldes, at glasset holder på ostecremen, så det ikke er nødvendigt at stive den af med husblas. Og når man ikke bruger husblas, så behøver man heller ikke vente på, at husblassen “sætter sig”.
>> Se alle mine påske opskrifter her.
I teorien kan de her påske cheesecakes laves helt uden husblas. Du kan nemlig sagtens droppe gelélaget på toppen, og bare pynte overfladen med små påskeæg, påskeslik eller frugt. Fx mango puré eller passionsfrugt, for nu at blive i det gule påsketema. Det er dog på ingen måde svært at lave gelélaget, eftersom husblassen bare skal smeltes i citronsaft, afkøles og forsigtigt hældes over desserterne. Der er således ikke noget med cremer, der skal blandes, eller husblas der skal tempereres, og det bliver derfor ikke meget nemmere at arbejde med husblas.
Tip! Se også mine bedste tips til påske cheesecake i glas under opskriften.
Påske cheesecake i glas
Ingredienser
Kiksebund
- 100 gr digestive kiks (eller lignende kiks)
- 50 gr smør (smeltet)
Flødeostecreme
- 200 gr flødeost naturel
- 50 gr flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 0,5 stk usprøjtet citron (revet skal)
- 2 dl piskefløde
Citron gelé
- 2 blade husblas
- 0,5 stk usprøjtet citron (saft)
- 50 gr flormelis
- 0,5 dl vand
- gul konditorfarve
- 100 gr små påskeæg
Fremgangsmåde
- Kom kiksene i en frysepose og knus dem ved at banke på posen med en kagerulle.
- Bland de knuste kiks med smeltet smør og fordel blandingen i 4 portionsglas.
- Kom flødeost, flormelis, vaniljesukker, revet citronskal og fløde i en skål og pisk det til en creme. Pas på med at piske for længe, da cremen kan skille.
- Fordel flødeostecremen ovenpå kiksene i portionsglassene. Glat overfladen pænt med bagsiden af en ske.
Citron gelé
- Udblød husblas i kold vand.
- Rør citronsaft, flormelis og vand sammen i en skål. Knug vandet af husblassen og kom den i skålen.
- Stil skålen i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder, indtil husblassen er smeltet. Skålen kan også lunes over et vandbad.
- Tilsæt gul konditorfarve indtil farven er som ønsket. Lad herefter citrongeléen afkøle, indtil den er lunken.
- Fordel forsigtigt geléen ovenpå flødeostecremen i portionsglassene vha en ske. Stil herefter desserterne på køl i ca 1 time, til geléen er stivnet.
- Pynt desserterne med små påskeæg og evt. lidt citronmelisse inden servering.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Desserterne kan desuden fryses.
Noter til opskriften.
Du kan sagtens droppe citron gelé på toppen af desserterne, også i stedet nøjes med at pynte fint med små påskeæg. Du kan også pynte med frisk frugt, fx mango eller passionsfrugt hvis du gerne vil bevare det gule påsketema.Tips til opskriften.
Bryder du dig ikke om at arbejde med eller spise husblas, så kan det sagtens udelades. De små dessertglas kan nemlig lige så fint pyntes med påskeæg og/eller påskeslik og citronmelisse uden først at komme et lag gelé på toppen. Der kan også pyntes med bær eller frugt, fx et lag passionsfrugt.
Tilsæt ekstra smag til kiksebunden ved at tilføje hakkede mandler/nødder eller chokolade til kikseblandingen. Jeg bruger som regel digestive kiks, men du kan bruge andre former for kiks eller småkager. Fx bastogne, kanelsmåkager, kammerjunkere, vaniljekranse og lignende.
Du kan sagtens lave påske cheesecake i glas i god tid, fx dagen i forvejen, hvilket gør dem oplagte som dessert til en god middag eller årets påskefrokost. Dog anbefaler jeg, at du venter med at pynte desserten med påskeæg indtil lige inden servering. Ellers kan du risikere, at sukkerskallen på æggene begynder at “smelte”, og løber ud og farver geléen.
Super lækker og nem opskrift ,jeg brugte kanelkiks i bunden.
Bettina – Dejligt at høre – det lyder også lækkert med kanelkiks 😀 😀