Hold nu fast hvor jeg stornyder det fantastiske forårsvejr. Nu hvor vi så vidt muligt skal holde os hjemme for at undgå coronavirus, så er det da heldigt, at vejret viser sig fra sin allersmukkeste side, så vi i det mindste kan nyde solen i haven og på terrassen. Eller på et tæppe i en nærliggende park, hvis ikke man har en terrasse eller altan til rådighed. I de sidste par dage, har jeg således rykket min eftermiddagskaffepause ud i solen, hvor jeg nyder en halv time med et par kapitler i min bog. Og sørme om det ikke også er blevet til et par lækre glas hjemmelavet iceblend med karamel og chokoladesauce i stedet for min sædvanlige eftermiddags cafe latte.

>> Se også min opskrift på supernem og lækker dalgona iskaffe lige her. 

Med en fortid som chefbarista hos Baresso, kan man roligt sige, at jeg har lavet min del af de populære iceblends. Især henover sommerhalvåret kunne der virkelig være gang i forretningen. Det her er godt nok ikke opskriften på de “originale” iceblends fra Baresso, da de indeholder kaffe (eller gjorde må jeg jo hellere skrive, for Baresso og det gamle menukort, som vi kendte det, ikke længere eksisterer).Kaffen blev rørt op i færdiglavet mælke-vanilje pulvermix, som efterfølgende blev afkølet og blendet med isterninger til iceblends. Og sådan en gang pulvermix er jo ikke så nem at kopiere, selvom jeg måske alligevel giver det et skud på et tidspunkt, hvis jeg får lyst.

Denne her opskrift minder derfor i stedet en smule mere om de klassiske gelatte superior, som også kunne købes hos Baresso og som enten var med karamel- eller chokoladesauce. Men da drikken består af vaniljeis, mælk og isterninger, der blendes til en cremet masse, har jeg valgt for nemheds skyld bare at kalde den for iceblend.

Man kan sagtens udelade isterninger i iceblenden, men det er de småbitte stykker knust is, som gør hele forskellen og gør det til en “rigtig” iceblend. Nøjes man med vaniljeis og mælk, så er der ret beset tale om en helt almindelig milk shake, hvilket selvfølgelig også er lækkert. Det har bare ikke så meget med en iceblend at gøre, efter min opfattelse. Karamelsauce eller chokoladesauce på indersiden af glasset med iceblend ser både fint ud og smager fantastisk, men man kan også bruge jordbærsauce eller en frugtsirup, fx ananas eller mangosirup. Og vil man gerne have kaffesmag, så kan man tilsætte en lille espresso eller 1-2 skefulde instant kaffe efter smag til iceblenden.

Print opskrift Pin opskrift
5 fra 3 stemmer

Iceblend

Samlet tid10 min
Antal: 2 glas
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 400 gr god vaniljeis
  • 3 dl kold mælk
  • 10 isterninger
  • karamel- eller chokoladesauce
  • evt. flødeskum til servering

Fremgangsmåde

  • Kom vaniljeis, mælk og isterninger i en kande eller skål med høje kanter.
  • Sæt en stavblender i kanden og blend til en cremet iceblend. Man kan også bruge en kraftig, almindelig blender.
  • Dryp karamel- eller chokoladesauce op ad siderne af 2 høje glas. Hæld derefter iceblend i glassene.
  • Pynt evt. med flødeskum og lidt ekstra karamel- eller chokoladesauce på toppen. Server med sugerør eller lange skeer.

Noter

I stedet for karamel- eller chokoladesauce kan man bruge jordbærsauce eller frugt sirup. Man kan også røre en lille espresso eller en skefuld instant kaffe i sin iceblend, hvis man gerne vil have kaffesmag. 

 

 

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)