Måske har I allerede hørt om dalgona kaffe, som er en ny form for iskaffe fra Sydkorea? Opskriften har bredt sig som en steppebrand på de sociale medier i løbet af de sidste par dage. Faktisk har det nærmest været umuligt at komme udenom dalgona kaffen. Jeg har i hvert fald set den nemme iskaffe så mange gange, at jeg til sidst blev nødt til at prøve at lave den selv. Og det har jeg så gjort adskillige gange siden. Den skønne dalgona kaffe med mælk og cremet kaffeskum er nemlig ikke bare nem at lave. Den er også superlækker og ret så vanedannende.
Se også – Hjemmelavet iceblend I Vietnamesisk iskaffe I Iste med fersken
Opskrift på dalgona kaffe.
Det er virkelig nemt at lave dalgona kaffe, for den skønne iskaffe består udelukkende af kold mælk med isterninger og en generøs klat kaffecreme på toppen. Kaffecremen laves af frysetørret kaffe (fx Nescafe), sukker og lidt kogende vand, der kommes i en skål og piskes til en luftig creme med en elmikser. Mere skal der ikke til, og det er nærmest lidt magisk, når kaffe, sukker og vand forvandles til en blød og luftig kaffecreme, der mest af alt minder om marengs (eller guf).
Tip! Se mine bedste tips til mange andre skønne iskaffe-varianter under opskriften.
Dalgona kaffe
Ingredienser
- 4 spsk instant kaffe
- 4 spsk sukker
- 4 spsk vand (kogende)
- 5 dl mælk
Desuden
- isterninger
Fremgangsmåde
- Kom instant kaffe og sukker i en skål og hæld kogende vand på.
- Pisk med en elmikser, til det bliver som en tyk og cremet æggesnaps. Det tager ca 2 minutter.
- Kom mælk og isterninger i 2 glas, top med kaffecremen og server med ske eller sugerør. Mængden af kaffeskum er afgørende for hvor kraftig kaffesmagen bliver.
- Dalgona kaffe skal omrøres, inden den drikkes.
Skønne iskaffer.
Iskaffe er jo for alvor blevet populært indenfor de sidste 10 år, og man kan købe lækre varianter i rigtig mange kaffebarer. Men heldigvis bliver det også mere og mere populært, at lave sin iskaffe selv. Og det er jo på ingen måde svært. Så hvorfor betale 50 kr for et glas med kold kaffe, isterninger, lidt sirup og måske en sjat mælk?
Der er den helt simple iskaffe, bestående af kold kaffe med isterninger og måske en smule kaffesirup. Siruppen kan være en helt almindelig vaniljesirup, men man kan også kaste sig ud i alle mulige andre smagsvarianter. Derudover kan man også lave en is latte (eller ice latte) af kold mælk og isterninger tilsat et shot espresso (eller en lille kop stærk kaffe). Denne variant kan også smages til med kaffesirup eller smag og behag.
Derudover er vi herhjemme blevet ret glade for vietnamesisk iskaffe, som også er supernemt at lave. Det er kold, stærk kaffe, der røres sammen med en smule kondenseret mælk og serveres med isterninger. Perfekt hvis man har ½ dåse kondenseret mælk til overs, hvilket jeg indimellem har, når vi har lavet hjemmelavede bounty og lignende.
Jeg nød denne her skønne dalgona kaffe i solen på terrassen sammen med et par kapitler i en god bog. Og det var helt perfekt med den iskolde kaffe i solskinnet. Nu håber jeg så bare, at det dejlige vejr holder påsken over, så vi kan nyde endnu flere glas iskaffe. Men det er der jo heldigvis noget, der tyder på. Og måske jeg så også skal eksperimentere lidt med forskellige former for iceblends og frappé. Både med og uden kaffe.
Følg Maden i mit liv på Sociale medier.
Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.
Sad lige og søgte videre – Dalgonaen er åbenbart baseret på Phati Hui coffee
Og ikke kun en iskaffe, men kan også laves med varm mælk (hvor frappen så vidt jeg ved slet ikke har mælk hvis den laves som oprindeligt) …
Forskellen på de 2, er at Dogonaen klart har mere instagram-faktor over sig 😀
Annika – Tusind tak for tippet 😀
Jeg er også allerede blevet tippet om at prøve dalgona med varm mælk, med forskellige former for kaffesirup og med en kugle vaniljeis. Der skal afgjort testes forskellige varianter hen over sommeren 😀
Hej hvis i rigtig skal hygge en varm sommeraften, så prøv at tilsætte en skviss Kaluha efter smag, det smager supergodt. Har læst mig til andetsteds at kaffeskummet kan laves på forhånd, supergodt hvis man skal have gæster Tina
Tina – Tusind tak for tippet – det lyder superlækkert med et lille shot i kaffen 😀
Vil du mene, at man kan lave en stor portion dalgona creme og gemme den i køleskabet nogle dag? Så man ikke skal piske nyt dalgona creme hvergang man skal lave en kop?
Elisabeth – Jeg har selv haft succes med at have den stående i nogle timer i køleskabet, men dage ligefrem, det er jeg lidt mere usikker på. Sagen er jo den, at skummet dannes, når man pisker luft ind i instant kaffe, sukker og vand og skummet risikerer at falde sammen, hvis du lader skummet stå flere dage. Men mon ikke du så kan piske skummet op igen med en elmikser? – selvom du dermed nok lige så nemt kunne lave en ny portion 😀
kan det lade sig gøre at bruge karamelisen til at putte i kaffen i stedet for isterninger den giver vel også en spændende smag?
Tina – Du kan sagtens komme 1 kugle karamelis i iskaffen i stedet for isterninger. Men jeg ville måske lige supplere med 1-2 isterninger alligevel, så kaffen bliver ordentligt kold, inden isen kommes i. Der er ikke noget ved lunken iskaffe, og jeg er ikke helt sikker på, at isen kan klare arbejdet med nedkølingen helt alene 😀