Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarberlemonade – lemonade med rabarber og citron.

0 kommentarer
Drikke, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift rabarberlemonade med isterninger i to glas

Rabarberne bugner i haven, og i dag har jeg brugt de smukke, dybrøde stænger til at lave en lækker rabarberlemonade. Skøn, frisk og læskende, og en perfekt tørstslukker på varme sommerdage. Den lækre lemonade minder ret meget om rabarbersaft, men den bliver selvfølgelig mere syrlig på grund af citronerne. Kort sagt en perfekt kombination af rabarber og lemonade.

Rabarberlemonade opskrift.

Det er virkelig nemt at lave lemonade med rabarber. Alt der skal bruges er rabarber, citronsaft, sukker og vand. Og så en gryde til at koge det i, selvfølgelig. Jeg bruger som regel usprøjtede citroner, men det er faktisk kun den pressede citronsaft, der skal i gryden. Almindelige citroner kan derfor også bruges. Dog skal der bruges ubehandlede citroner, hvis du vil komme et par citronskiver i glassene ved servering.

Se også >> Rabarbersaft I Lemonade I Rabarbersirup

Den lækre lemonade med rabarber og citron kan drikkes som den. Gerne med masser af isterninger. Bliver lemonaden for “stærk”, så anbefaler jeg, at fortynde let med vand eller danskvand. Du kan også lave rabarberlemonaden om til en lækker cocktail ved at tilsætte rom, gin, vodka eller mousserende vin.

Tip! Se mine bedste tips til rabarberlemonade under opskriften.

Opskrift rabarberlemonade med isterninger i to glas
5 fra 1 stemme

Rabarber lemonade

Samlet tid30 minutter
Antal: 1.5 liter

Ingredienser

  • 350 gr rabarber
  • 4 stk citron
  • 350 gr sukker
  • 6 dl vand

Fremgangsmåde

  • Skær rabarberne i mindre stykker og kom dem i en gryde.
  • Pres saftens af citronerne og tilsæt citronsaft, sukker og vand til gryden.
  • Bring gryden i kog og lad den snurre i ca. 20-25 minutter, til rabarberne er kogt ud og saften er fint lyserød.
  • Si rabarbersaften igennem en finmasket si, hæld den på en flaske og afkøl den.
  • Server rabarberlemonaden med isterninger og evt. citronskiver. Lemonaden kan spædes med lidt vand, hvis den er meget kraftig.
  • Rabarberlemonade kan holde sig på køl i 1-2 uger i en ren, skoldet flaske. Den kan desuden fryses.
 

Noter til opskriften. 

 
I stedet for at kassere de udkogte rabarber fra sien, så gem dem og brug dem som rabarberkompot ovenpå brød, på yoghurt eller grød, i pandekager mm. 
 

Tips til opskriften.

Gem de kasserede, udkogte rabarber, når saften er siet væk. Kom “kompotten” i en skål og opbevar den på køl. Så er der lækker rabarberkompot til at smøre på brød, komme på morgenyoghurt og grød eller til pandekager og vafler.

Vil du kun have en let syrlig rabarberlemonade, så juster i mængden af citronsaft, og nøjes evt. med 2-3 citroner i stedet for 4 stk. Der kan også bruges limesaft til opskriften. Beregn 2 lime pr. citron. Der kan også bruges en kombination af limesaft og citronsaft.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer