Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavet bounty – nem opskrift på slik.

10 kommentarer
Ideer til studentermad, Julemad og juleopskrifter, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Jeg elsker fredage. Og selvom jeg på mit studie sjældent har 5 skoledage i træk, men derimod oftest et par læsefridage i løbet af ugen, så er der alligevel noget ganske særligt ved fredag. Måske er det fordi, vi begge to har weekend, og dermed 2 hele fridage i vente, når vi når frem til fredag. Med tid til langsom morgenmad og masser af snak, planer, oplevelser, ture og ikke mindst fredag aften, hvor vi bare kan slappe af. Vi er netop gået i gang med at gense tv-serien Matador, som vi af en eller anden mærkelig grund aldrig har set sammen. Og det på trods af, at jeg er en af de der nørder, der kan stort set samtlige replikker udenad. I aften har jeg derfor planer om, at vi skal hygge på sofaen med endnu et par afsnit, masser af stearinlys, varm te, frisk udskåret frugt og så et par stykker hjemmelavet bounty, som jeg lavede en portion af i går.

Bounty er virkelig noget af det nemmeste at lave selv og så smager det tusind gange bedre, end dem man kan købe i butikkerne. Hvilket muligvis hænger sammen med, at sådan en hjemmegjort basse er helt frisklavet. At man også selv er herre over, hvorvidt kokosbidderne skal overtrækkes med lys, mørk eller hvid chokolade og ikke mindst hvor høj kakaoprocenten i chokoladen skal være, er jo bare yderligere en bonus.

>> Se også min opskrift på hjemmelavet karamelcreme af kondenseret mælk lige her.

Jeg har for år tilbage lavet bountykugler til jul og jeg husker, at det var noget med kokosmel, fløde og æggehvider. Kuglerne smagte for så vidt udemærket, omend holdbarheden var noget begrænset pga æg og fløde, men det er klart, at det er noget nemmere at lave bounty med kondenseret mælk.

Faktisk behøver man bare tre ingredienser for at fremstille sin egen bounty, så hvis man har kondenseret mælk, kokosmel og chokolade på lager, er man klar til at gå i gang med projektet. Det er nemlig bare at blande den kondenserede mælk med så meget kokosmel, som den kan trække og forme massen til små brød, som afkøles et par timer, inden de overtrækkes med god chokolade. Voila. Hjemmelavet slik af den allerbedste slags. Og efter min mening skal de opbevares på køl og nydes iskolde, men det bestemmer man jo selv.

4,20 fra 5 stemmer

Bounty (hjemmelavet)

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Samlet tid20 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 200 gr kondenseret mælk (½ dåse)
  • 150 gr kokosmel (måske skal der bruges lidt mere)
  • 200 gr god chokolade

Fremgangsmåde

  • Bland kondenseret mælk med så meget kokosmel som den kan trække.
  • Form massen til 10 små brød og lad brødene stå på køl i et par timer, så de kan “sætte sig”. Så bliver de nemmere at overtrække pænt.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk de små brød ved at dyppe dem i chokoladen med en gaffel.
  • Sæt de chokoladeovertrukne bounty på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.
  • Opbevar hjemmelavet bounty i en lufttæt bøtte, evt på køl. De kan holde sig i ca 14 dage.
I stedet for barer kan man trille kokosmassen til kugler. I så fald giver portionen 20-30 kugler afhængig af størrelsen. 
Subscribe
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
9 år siden

De smager bare SÅ godt -især med mælkechokolade:-)
Tænker lidt på at prøve hvid chokolade -har du prøvet det?

Frk. Struds
9 år siden

Enig! De er super lækre, og så er de så enkle at lave.

Jeg må snart lave dem igen!

Anne-Marie
9 år siden

Jeg har lavet Bounty, længe før kondenseret mælk blev populært til alt muligt. Det har den fordel, at jeg også kan ændre på sødmen og selvom der er lidt flere indgredienser, synes jeg stadig det er utrolig nemt. Jeg har dog ikke prøvet, at lave dem med kondenseret mælk, da jeg ikke kan forestille mig, det vil leve op til mine forventninger. Jeg lavede engang kokosmakroner med kondenseret mælk og det skuffede fælt. Men prøv gerne, hvis du har lyst får du opskriften her: http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/190/Bountykugler

Kh.
Anne-Marie

Nathalie Østergaard
5 år siden

Hejsa.
Tusind Tak for en super lækker blog med masser af inspiration og flotte billeder.
Nu vil jeg så prøve at lave de her lækkerier – men skal lige spørge dig om man kan købe kondenseret mælk i alle dagligvare butikker eller ??? Har aldrig prøvet kondenseret mælk før -og vil også rigtig gerne vide hvad %chokolade du bruger som overtræk, så det ikke bliver for bitter. Glæder mig til at prøve at lave dem og ikke mindst hygge med en god kop kaffe og en tøsefilm 🙂 Kærlig hilsen Nathalie

Lene
3 år siden

skal man ikke varme den kondenserede mælk