Jeg elsker fredage. Og selvom jeg på mit studie sjældent har 5 skoledage i træk, men derimod oftest et par læsefridage i løbet af ugen, så er der alligevel noget ganske særligt ved fredag. Måske er det fordi, vi begge to har weekend, og dermed 2 hele fridage i vente, når vi når frem til fredag. Med tid til langsom morgenmad og masser af snak, planer, oplevelser, ture og ikke mindst fredag aften, hvor vi bare kan slappe af. Vi er netop gået i gang med at gense tv-serien Matador, som vi af en eller anden mærkelig grund aldrig har set sammen. Og det på trods af, at jeg er en af de der nørder, der kan stort set samtlige replikker udenad. I aften har jeg derfor planer om, at vi skal hygge på sofaen med endnu et par afsnit, masser af stearinlys, varm te, frisk udskåret frugt og så et par stykker hjemmelavet bounty, som jeg lavede en portion af i går.
Bounty er virkelig noget af det nemmeste at lave selv og så smager det tusind gange bedre, end dem man kan købe i butikkerne. Hvilket muligvis hænger sammen med, at sådan en hjemmegjort basse er helt frisklavet. At man også selv er herre over, hvorvidt kokosbidderne skal overtrækkes med lys, mørk eller hvid chokolade og ikke mindst hvor høj kakaoprocenten i chokoladen skal være, er jo bare yderligere en bonus.
>> Se også min opskrift på hjemmelavet karamelcreme af kondenseret mælk lige her.
Jeg har for år tilbage lavet bountykugler til jul og jeg husker, at det var noget med kokosmel, fløde og æggehvider. Kuglerne smagte for så vidt udemærket, omend holdbarheden var noget begrænset pga æg og fløde, men det er klart, at det er noget nemmere at lave bounty med kondenseret mælk.
Faktisk behøver man bare tre ingredienser for at fremstille sin egen bounty, så hvis man har kondenseret mælk, kokosmel og chokolade på lager, er man klar til at gå i gang med projektet. Det er nemlig bare at blande den kondenserede mælk med så meget kokosmel, som den kan trække og forme massen til små brød, som afkøles et par timer, inden de overtrækkes med god chokolade. Voila. Hjemmelavet slik af den allerbedste slags. Og efter min mening skal de opbevares på køl og nydes iskolde, men det bestemmer man jo selv.
Bounty (hjemmelavet)
Ingredienser
- 200 gr kondenseret mælk (½ dåse)
- 150 gr kokosmel (måske skal der bruges lidt mere)
- 200 gr god chokolade
Fremgangsmåde
- Bland kondenseret mælk med så meget kokosmel som den kan trække.
- Form massen til 10 små brød og lad brødene stå på køl i et par timer, så de kan “sætte sig”. Så bliver de nemmere at overtrække pænt.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen og overtræk de små brød ved at dyppe dem i chokoladen med en gaffel.
- Sæt de chokoladeovertrukne bounty på et stykke bagepapir og lad chokoladen stivne.
- Opbevar hjemmelavet bounty i en lufttæt bøtte, evt på køl. De kan holde sig i ca 14 dage.
De smager bare SÅ godt -især med mælkechokolade:-)
Tænker lidt på at prøve hvid chokolade -har du prøvet det?
Mari – Jeg har ikke prøvet hvid chokolade endnu. Har en forestilling om, at det måske bliver meget meget sødt, men omvendt smager hvid chokolade jo dejligt, så måske man skulle kaste sig ud i det alligevel 🙂
Enig! De er super lækre, og så er de så enkle at lave.
Jeg må snart lave dem igen!
Frk. Struds – Vi kunne ikke være mere enige. De er både lækre og skal snart laves igen 😉
Jeg har lavet Bounty, længe før kondenseret mælk blev populært til alt muligt. Det har den fordel, at jeg også kan ændre på sødmen og selvom der er lidt flere indgredienser, synes jeg stadig det er utrolig nemt. Jeg har dog ikke prøvet, at lave dem med kondenseret mælk, da jeg ikke kan forestille mig, det vil leve op til mine forventninger. Jeg lavede engang kokosmakroner med kondenseret mælk og det skuffede fælt. Men prøv gerne, hvis du har lyst får du opskriften her: http://www.opskriftsamleren.dk/opskriftsamleren/190/Bountykugler
Kh.
Anne-Marie
Anne-Marie – Jeg husker også, at jeg lavede bountykugler til jul, længe før det der med kondenseret mælk blev populært. Så vidt jeg husker, var det noget med past. æggehvide, flormelis og lidt fløde? Anyway, jeg synes der er både fordele og ulemper ved de 2 metoder. Fordelene ved den “gammeldags” måde er, som du selv siger, at man selv kan bestemme sødmen og så er de altså også lidt nemmere at forme. Fordelen ved metoden med kondenseret mælk er, at der ikke skal købes særlig meget ind, så man ligger ikke inde med 5 bg. past. æggehvide, når man er færdig og at de måske holder sig en anelse bedre, også uden at de nødvendigvis skal opbevares på køl, fordi der ikke er æg og fløde i 🙂
Men jeg vil da lige smutte ind og tjekke ud, hvordan du plejer at lave bountykugler.
Kærlig hilsen
Anne.
Hejsa.
Tusind Tak for en super lækker blog med masser af inspiration og flotte billeder.
Nu vil jeg så prøve at lave de her lækkerier – men skal lige spørge dig om man kan købe kondenseret mælk i alle dagligvare butikker eller ??? Har aldrig prøvet kondenseret mælk før -og vil også rigtig gerne vide hvad %chokolade du bruger som overtræk, så det ikke bliver for bitter. Glæder mig til at prøve at lave dem og ikke mindst hygge med en god kop kaffe og en tøsefilm 🙂 Kærlig hilsen Nathalie
Nathalie – Tusind tak for din søde hilsen 😀
Du kan købe kondenseret mælk i stort set alle supermarkeder – selv køber jeg det ofte i Rema. Det står sammen med bageartiklerne.
Mht. chokoladen, så bryder jeg mig ikke om alt for mørk chokolade, så jeg bruger gerne en med en kakaoprocent på ca 55 % eller deromkring. Du kan også bare bruge en af de store plader chokolade, som er beregnet til bagning, varm kakao og overtræk – mener, at det er Carletti der laver dem – den er pakket ind i gennemsigtigt plastik med flag på og kan fåes i alle supermarkeder. Så bliver det i hvert fald ikke bittert 😀
skal man ikke varme den kondenserede mælk
Lene – Nej, det skal man ikke. Du skal bare blande kokos og kondenseret mælk direkte fra dåsen 😀