Hvis du, ligesom mig, er vild med chili cheese tops, så vil du sikkert også elske de her chili cheese top snacks. En sprød og lækker snack med butterdej, flødeost, cheddarost og finthakket jalapeños. På ingen måde sund, men en syndig og lækker haps af den slags, der bare skal til engang imellem. Perfekte til studenterkørsel og sommerfest, nytårsaften, på ostebordet, som snack til en gæstemiddag eller bare en lille hyggelig ting i madkassen.
Opskrift på chili cheese top snacks.
Det er virkelig nemt at lave chili cheese top snacks. De består egentlig bare af færdigkøbt butterdej, flødeost, revet cheddar og jalapeños efter smag.
Jeg river stort set altid selv min cheddarost. Dels er det billigere at købe en hel blok ost, men derudover er revet ost næsten altid tilsat mel eller kartoffelmel for ikke at klumpe sammen i posen. Derfor smelter den ikke på helt samme, cremede måde, som hvis den ikke er tilsat en form for stivelse, hvorimod friskrevet ost giver lækre og smovsede chili cheese top snacks med fine, lange “oste-strenge”.
Tip! Se også mine bedste tips til variationer af chili cheese top snack under opskriften.
Køb ingredienserne hos Nemlig.
Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.
Chili cheese top snacks
Ingredienser
- 1 rulle fersk butterdej
- 100 gr flødeost naturel
- 150 gr revet cheddarost
- 25 gr syltede jalapeños (finthakkede)
- 1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde
- Bred butterdejen ud. Smør flødeost på dejen og drys med revet cheddar og finthakket jalapeños.
- Rul dejen sammen på den brede led og skær den i 16-18 snegle.
- Placér sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag ved 190 °C (varmluft) i 10-12 minutter, til de er gyldne og osten smeltet.
- Servér snacksene varme, lune eller kolde.
- Chili cheese top snacks er bedst, samme dag de er lavet. De kan fryses og varmes kort i ovnen inden servering.
Noter til opskriften.
I stedet for flødeost naturel kan du bruge andre former for ost. Fx en hvidløgsost, pikantost eller flødeost med sød chili. Flødeost kan udelades, men det fungerer som “lim” for den revne ost, og holder sammen på sneglene, så det er nemmere at sætte dem på bagepladen.Tips til variationer.
Jeg smører dejen med flødeost, hvilket gør sneglene ekstra snaskede. Men det fungerer også som “lim” for den revne ost, så det bliver på plads, når butterdejen rulles sammen og skæres ud i snegle. Vil du ikke bruge flødeost naturel, så kan du i stedet bruge en flødeost med smag. Fx hvidløgsost, pikantost eller flødeost med sød chili. Du kan også bruge creme fraiche i stedet for flødeost.
Som med alle andre former for bagværk med butterdej, så smager chili cheese top snacks allerbedst, når de er nybagte. De kan godt laves et par timer i forvejen, og serveres kolde, men jeg anbefaler ikke, at de laves dagen i forvejen eller lignende. Dog kan sneglene bages i god tid og fryses. Så skal de bare lunes kort i en varm ovn inden servering.
Se også – Butterdej med brie I Mini toast med skinke og ost I Butterdejssnacks med tomat
Frysning af rå butterdejssnegle.
De rå butterdejssnegle kan nemt fryses ned på et skærebræt eller en bageplade med bagepapir. Når sneglene er helt stivfrosne, kan de flyttes over i en bøtte med låg, uden at klistre sammen. Så er det nemt lige at tage en passende portion ud af fryseren. Lad sneglene optø ved stuetemperatur på en bageplade med bagepapir, pensl med sammenpisket æg, og bag dem efter anvisningen i opskriften. På den måde kan du hurtigt fremtrylle en lækker snack.