Hold nu fast hvor jeg stornyder det fantastiske forårsvejr. Nu hvor vi så vidt muligt skal holde os hjemme for at undgå coronavirus, så er det da heldigt, at vejret viser sig fra sin allersmukkeste side, så vi i det mindste kan nyde solen i haven og på terrassen. Eller på et tæppe i en nærliggende park, hvis ikke man har en terrasse eller altan til rådighed. I de sidste par dage, har jeg således rykket min eftermiddagskaffepause ud i solen, hvor jeg nyder en halv time med et par kapitler i min bog. Og sørme om det ikke også er blevet til et par lækre glas hjemmelavet iceblend med karamel og chokoladesauce i stedet for min sædvanlige eftermiddags cafe latte.
>> Se også min opskrift på supernem og lækker dalgona iskaffe lige her.
Med en fortid som chefbarista hos Baresso, kan man roligt sige, at jeg har lavet min del af de populære iceblends. Især henover sommerhalvåret kunne der virkelig være gang i forretningen. Det her er godt nok ikke opskriften på de “originale” iceblends fra Baresso, da de indeholder kaffe (eller gjorde må jeg jo hellere skrive, for Baresso og det gamle menukort, som vi kendte det, eksisterer ikke længere). Kaffen blev rørt op i færdiglavet mælke-vanilje pulvermix, som efterfølgende blev afkølet og blendet med isterninger til iceblends. Og sådan en gang pulvermix er jo ikke så nem at kopiere, selvom jeg måske alligevel giver det et skud på et tidspunkt, hvis jeg får lyst.
Denne her opskrift minder derfor i stedet en smule mere om de klassiske gelatte superior, som også kunne købes hos Baresso og som enten var med karamel- eller chokoladesauce. Men da drikken består af vaniljeis, mælk og isterninger, der blendes til en cremet masse, har jeg valgt for nemheds skyld bare at kalde den for iceblend.
Man kan sagtens udelade isterninger i iceblenden, men det er de småbitte stykker knust is, som gør hele forskellen og gør det til en “rigtig” iceblend. Nøjes man med vaniljeis og mælk, så er der ret beset tale om en helt almindelig milk shake, hvilket selvfølgelig også er lækkert. Det har bare ikke så meget med en iceblend at gøre, efter min opfattelse. Karamelsauce eller chokoladesauce på indersiden af glasset med iceblend ser både fint ud og smager fantastisk, men man kan også bruge jordbærsauce eller en frugtsirup, fx ananas eller mangosirup. Og vil man gerne have kaffesmag, så kan man tilsætte en lille espresso eller 1-2 skefulde instant kaffe efter smag til iceblenden.
Iceblend
Ingredienser
- 400 gr god vaniljeis
- 3 dl kold mælk
- 10 isterninger
- karamel- eller chokoladesauce
- evt. flødeskum til servering
Fremgangsmåde
- Kom vaniljeis, mælk og isterninger i en kande eller skål med høje kanter.
- Sæt en stavblender i kanden og blend til en cremet iceblend. Man kan også bruge en kraftig, almindelig blender.
- Dryp karamel- eller chokoladesauce op ad siderne af 2 høje glas. Hæld derefter iceblend i glassene.
- Pynt evt. med flødeskum og lidt ekstra karamel- eller chokoladesauce på toppen. Server med sugerør eller lange skeer.
Har lige lavet et par stykker af dem og mums det er nent og super lækkert. Kan klart anbefales
Naneth – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Ej hvor lækkert den må prøves,når man går her hjemme på barsel og ikke kan komme på cafe..
Må man være fræk at spørge om du så ved om barreso “bare” lavede en iceblend og så puttede et shot espresso i deres ” original” iceblend med espresso? Det var nemlig faoritten hos os og den har espresso hause ligesom valgt at lave om 😔
Line – Nej, som sagt lavede vi iceblends på mælke-vaniljepulver, som blev rørt op i varm kaffe og afkølet, inden vi blendede den med isterninger 🙂 Så det er ikke helt det samme, men du kan komme et espresso shot i denne her iceblend, så den får lidt kaffesmag 🙂
Det lyder godt det vil jeg prøve..tusind tak 👍
Du må meget gerne forske i den originale Ice blend smag. Det var bare den bedste og andre cafeer har ligesom ikke kunne ramme den.
Anna – Det er meget vanskeligt at forske i den originale iceblend smag, eftersom der var tale om færdiglavet pulver, der kom hjem i store poser, og blev blandet op med kaffe. Herefter blev blandingen blendet med knust is og evt tilsat forskellige slags smag i form af guldbar med orangeknas eller mintpastiller. Jeg synes dog, at du kommer ret tæt på “den originale”, hvis du bruger denne her opskrift og tilsætter et espresso shot eller stærk kaffe 🙂
Kan instant kaffepulver godt opløses kold vædske?
Lone – Hmmm… nu bliver jeg faktisk helt i tvivl. Det kan godt være, at man lige skal røre instant kaffen op i et par spsk kogende vand – det får jeg lige tilføjet til opskriften 🙂
Ja tak til flere af den slags lækre opskrifter😀
Annette – Dejligt at høre, at opskrifterne kan bruges 😀
Hejsa.
Hvor kan man købe de glas du har brugt?
Mvh.
Bo
Bo – Lige dem her i købt i New Orleans for nogle år siden, men de har været voldsomt populære herhjemme i de seneste år og kan købes mange steder. Faktisk har de dem ofte som spotvarer i Netto og lignende steder og ellers kan du spørge i en isenkræmmer. Du kan også prøve at søge på nettet – søg på “glas med hank” eller “drikkeglas + syltetøjsglas” så dukker der en helt masse frem 😀
Ej, nu faldt jeg lige over dit opslag her 🙂
Jeg savner simpelthen sådan de gamle iceblends fra Baresso – der var bare intet bedre til en gang selvforkælelse. Ved du noget om om man kan skaffe det der mælke-vaniljepulver, således at man selv kan lave dem hjemme? Sådan en iceblend kan redde enhver dag! 😊
Rikke – Dem vi brugte på Baresso blev importeret fra USA og det var “business to business” salg med pulver i kæmpe sække. Jeg ved ikke engang, om produktet stadig findes i dag, men der var virkelig mange, der efterspurgte, hvor man kunne købe pulveret dengang. Så hvis nogen rent faktisk havde fundet et smuthul og nem adgang til pulveret, så havde man nok kunnet google sig til det 😉
Øv 😅
Men mange tak for svar 😊
Hvilken mælk bruger du, er det mon sødmælk? ☀️
Tulle – Jeg bruger faktisk bare den mælk, som vi nu engang har stående i køleskabet – det er som regel en øko minimælk 😀
Tak for en dejlig opskrift.
Nu skriver du, din opskrift på iceblend minder mere om en gelatte superior – men har du den rigtige opskrift til den? Jeg er så ærgerlig over, ikke at kunne få fat i den længere, og de opskrifter, som ligger på nettet, stemmer ikke overens med, hvordan det smagte. Og hvilken karamelsovs brugte I på Baresso?
Lærke – Velbekomme – dejligt at du kunne lide den 🙂
Nu er det jo ved at være mange år siden, men så vidt jeg husker, så blev gelatte superior lavet af vaniljepulver, der kom hjem i store sække, og som blev udrørt i vand. Siden blev det blendet med isterninger og tilsat smag i form af eksempelvis chokoladesauce, karamelsauce og lignende. Da der er tale om færdiglavet pulver, så er det nærmeste, som jeg kan komme en gelatte, nok denne her opskrift. Men du kan jo eksempelvis eksperimentere med mælk, is, sukker, vanilje, isterninger osv osv, indtil du nærmer dig smagen 🙂
Så vidt jeg husker, så blev pulveret importeret fra USA, og det var vist ikke sådan lige til at få fat i. Der var i hvert fald mange, der prøvede at søge efter det på nettet 🙂
Mht. karamelsaucen, så må jeg indrømme, at jeg ikke husker navnet. Der var tale om en karamelsauce i nogle hvide plastflasker á 1 liter med “klik-låg”. Vi brugte dem også til vores is og lignende, så dem kan du måske finde herhjemme. Jeg synes i hvert fald, at jeg har set karamelsauce i hvide plastflasker rundt omkring i diverse ishuse, men om det er helt de samme, det ved jeg ikke 🙂