Jeg er vild med stort set alle former for koldhævede brød og boller. Det er da genialt, at man kan røre en dej sammen på relativ kort tid, sætte den til hævning i køleskabet natten over, og så blot forme dejen og bage den dagen efter. Hjemmebag med masser af smag og et minimum af arbejde og det her skønne müslibrød er bestemt ingen undtagelse.

>> Se også min opskrift på lækre, hjemmebagte müsliboller lige her. 

Müslibrødet er spækket med gode sager som mandler, valnødder, rosiner, tørrede tranebær og honning, der tilfører masser af naturlig sødme og lækkerhed til brødet. Brødet er derfor helt oplagt til en god kop kaffe eller te midt på dagen, når der skal tankes lidt ny energi, men selvfølgelig også et hit på morgenbordet eller til en brunch, hvor der som regel også indgår et lille sødt indslag. Jeg bager gerne brødet med hvedemel og supplerer så med en smule groft mel i form af fuldkornshvedemel, grahamsmel eller speltmel, men hvis man hellere vil have et helt lyst brød, så bruger man selvfølgelig bare ren hvedemel.

Som med alt andet bagværket, så er müslibrødet bedst, når det er relativt nybagt, men det kan sagtens holde sig nogenlunde friskt i 2-3 dage, hvis man sørger for at pakke det godt ind. Brødet kan desuden kommes i fryseren. Når brødet ikke længere er helt friskbagt, er det superlækkert at skære det i tykke skiver og riste dem på brødristeren. Sådan en skive ristet müslibrød smurt med koldt smør er virkelig en rigtig lækkerbisken.

 

Print opskrift Pin opskrift
0 fra 0 stemmer

Müslibrød (koldhævet)

Hæve- og bagetid13 t
Samlet tid13 t 15 min
Antal: 1 stk
Forfatter: Anne-Kathrine Schelde

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 1/4 pk gær
  • 30 gr honning
  • tsk groft salt
  • 50 gr valnødder
  • 50 gr mandler
  • 50 gr rosiner
  • 50 gr tranebær
  • 50 gr havregryn
  • 100 gr fuldkornshvedemel (kan erstattes af grahamsmel eller hvedemel)
  • 400 gr hvedemel

Fremgangsmåde

  • Kom vandet i en skål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt honning, salt, valnødder, mandler, rosiner, tranebær, havregryn, fuldkornsmel og hvedemel og rør det hele sammen til en klistret dej.
  • Dæk dejen til og lad den hæve på køl til dagen efter, minimum 12 timer men gerne længere.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og form den forsigtigt til et brød. Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag brødet ved 190 °C (varmluft) i ca 40 minutter, indtil brødet er gyldent og gennembagt. Det er ikke nødvendigt at efterhæve brødet på bagepladen, inden det sættes i ovnen.
  • Afkøl brødet på bageristen og server det lunt eller koldt.
  • Brødet holder sig friskt i 2-3 dage i en pose. Det kan også fryses.

Noter

Bryder man sig ikke om valnødder, mandler, rosiner eller tranebær, så bruger man selvfølgelig bare de frø, nødder og tørrede bær, som man kan lide. 

Husk at man også kan følge med via bloggens facebookside og finde opskrifterne i Maden i mit liv App. Appen er 100 % reklamefri og opdateres hver uge med nye opskrifter + ugens madplan. Og så er det nemt og hurtigt at gemme og finde favoritopskrifterne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)