Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 5.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 5

Så får januar lige straks ende. Vi er igennem den første måned i 2022, og nu er vi klar til februar og en madplan til uge 5. Januar var kølig uden på nogen måde at være kold. Blæsende, regnfuld og grå til tider men helt uden sne – i hvert fald her hvor jeg bor. Og det ser ud til at fortsætte ind i februar.

Der er med andre ord tale om en klassisk, dansk vinter, og derfor har jeg også fyldt madplanen med et par gode og varmende vinterretter. Jeg har dog også set de første vintergækker og erantis på nogle af mine mange gåture med Villy, så alt i alt går det imod forår.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 5.

Mandag.

Vi starter ugen nemt og godt med denne her pasta med grøntsager og pikant flødeostesauce. Og bryder man sig ikke om pikantost, så kan man bruge en flødeost med hvilken som helst anden smag, fx hvidløg, krydderurter, chili eller naturel.

Pasta med grønsager og pikant sauce…

Tirsdag.

Denne her kikærtegryde med kartofler og masser af krydderier er både nem at lave og dejlig mættende. Jeg serverer gryderetten med en klat creme fraiche og lækkert brød til, men man kan også tilsætte ekstra væde til retten og lave den om til en suppe.

Kikærtegryde – opskrift på vegetarisk gryderet.

Onsdag.


Jeg har længe haft lyst til indisk mad fyldt med nogle af de mange, skønne krydderier, der bruges i det indiske køkken. Onsdag aften skal vi derfor have indisk inspireret butterchicken med ris.

Butter chicken – Klassisk og nem opskrift på indisk butterchicken

Torsdag.

Champignonsuppe kan vel i og for sig faktisk spises året rundt, for champignons er jo stort set altid i sæson. Men især her om vinteren, synes jeg, at den lækre og cremede svampesuppe er et hit.

Champignonsuppe – nem suppe med champignons.

Fredag.

Rejesalat med chili, mango og forårsløg. Et HIT herhjemme – både som forret og som hovedret, hvor jeg serverer rejesalaten på en bund af grønne salater med lækkert madbrød til. Prøv også at tilsætte avocado i tern til salaten – det er forrygende.

Rejesalat med mango og chili.

Lørdag.

Ossobuco med gremolata. Den klassiske, italienske simreret med kalveskank er et rigtigt vinterhit herhjemme, og selvom det tager tid at lave, så er det jo ret simpelt. Jeg serverer med kartoffelmos eller ovnristede kartoffelbåde, men det bestemmer man jo selv.

Ossobuco – klassisk opskrift på osso buco.

Søndag.

Der er intet som en lækker grydefuld chili con carne på en kølig efterårs- eller vinterdag. Og jeg laver allerhelst chili i weekenden, hvor den kan få lov til at stå på komfuret og simre i timevis.

Chili con carne…

Ugens lækkeri.

Et bananbrød med fuldkornsmel er sådan en slags mellemting imellem et brød og en kage. Det smager virkelig dejligt og er helt oplagt, hvis der ligger et par brune bananer i frugtskålen.

Bananbrød med fuldkornsmel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer