Uge 7 og vinterferien kom og gik – medmindre man hører til dem, der har vinterferie i uge 8, selvfølgelig. Nu banker hverdagen på igen og vi skal til at tænke på en madplan til uge 8. Også selvom uge 7 nu ikke har budt på specielt meget ferie for os herhjemme. Sådan er det jo, når man ikke rigtigt står på ski.

I det hele taget har vi aldrig rigtig gjort det så meget i vinterferier, med undtagelse af de år hvor vi har været i New York. Men det har ganske enkelt været for besværligt at rejse til USA på vinterferie i år, selvom vi krydser fingre for at komme afsted senere på året. Og så var det vist den madplan til uge 8, som jeg kom fra.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan til uge 8.

Mandag.

Ugen starter nemt og lækkert med et cremet kartoffelfad med chorizo og hjemmelavet mornaysauce. Har man ikke lyst til at lave sin egen mornaysauce, så kan man også købe en brik færdiglavet mornaysauce. Vi får dampet grønt til fadet, men en god salat er også lækkert.

Kartoffelfad med chorizo…

Tirsdag.

Cannelloni med spinat og ricotta er italiensk comfort food, når det er allerbedst. Og jeg glæder mig allerede til ugens kødfrie indslag. Jeg regner med at lune et hvidløgsflute som tilbehør.

Cannelloni med spinat og ricotta – nem opskrift.

Onsdag.

Jeg har fået lyst til koteletter i fad, så fredag aften skal vi have de her skønne karrykoteletter i fad med ananas og champignons. Tilbehøret bliver ris, for jeg elsker ris til karryretter, men er man mere til kartofler, så er det bestemt også en mulighed.

Koteletter i fad med ananas og karry…

Torsdag.

Pasta med tunsauce og ærter. En simpel og lækker pastaret, der kan være færdig på ganske kort tid, og derfor egner sig perfekt til en hverdagsaften. Jeg serverer som regel madbrød ved siden af, men salat er også en mulighed.

Pasta med tunsauce og ærter – nem opskrift.

Fredag.

Quesadillas er nem og lækker fingermad – helt perfekt på en fredag aften. Quesadillas med god skinke og ost er helt simple, men man kan sagtens fyldes sine quesadillas med andre ting og dermed gøre dem mere fyldige. Fx kan man bruge skiver af en god bøf, stegte løg, peberfrugter og ost. Tilbehøret bliver formentlig hjemmelave guacamole og en salat.

Quesadilla med skinke og ost – nem opskrift.

Lørdag.

Jeg har sådan fået lyst til et lækkert stykke andebryst – december måneds ænder er efterhånden på passende afstand. Jeg tænker, at vi skal have et lækkert rosastegt andebryst, og fordi foråret trods alt er på vej, bliver det med tilbehør af grønkålssalat med friske bær og valnødder. Og måske også et par ristede kartofler – det må tiden vise.

Stegt andebryst med sprødt skind.

Søndag.

Tarteletter med høns i asparges er en kæmpefavorit herhjemme. Og bruger man et par kyllingebryster til tarteletfyldet, kan man have hele herligheden klar på 30-45 minutter. Perfekt mormormad på en søndag.

Tarteletter med hjemmelavet høns i asparges – nem opskrift.

Ugens lækkeri.

Vi må kigge langt efter sneen udenfor vinduerne, men de her krakelerede chokoladecookies, som er vendt i flormelis, ligner snebolde en lille smule, inden de bages. Og så smager de helt fantastisk af chokolade; en rigtig ferie favorit.

Krakelerede chokolade cookies…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)