Madplan uge 10.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 10

Så er jeg klar med en madplan til uge 10 og samtidig kan vi konstatere, at vi nu er gået over til 2-cifrede ugenumre igen. Som sædvanlig flyver tiden afsted og lige straks, at vi igennem den første 1/5 af året. Det er altså lidt vildt at tænke på.

På madfronten bliver uge 10 en “blandet” uge forstået på den måde, at der er både tunge og lettere retter blandet sammen imellem hinanden. Jeg glæder mig således både til jordskokkesuppe og lakserilette og til enebærgryde med kartoffelmos Og så har jeg set, at ramsløgene er begyndt at spire i skovbunden. Jeg synes godt nok, at de er kommet tidligt i år, men så er det under alle omstændigheder tid til at lave hjemmelavet ramsløgspesto, og jeg glæder mig allerede.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 10.

Mandag.

Jeg synes, vi skal fejre starten på marts måned med en lækker kyllingepie med forårsgrønt. Sådan en form for “omvendt tartelet”, hvor fyldet ligger for neden og den sprøde dej for oven. Jeg skærer butterdejen i strimler og fletter låget, men man kan også bare lægge butterdejen ud over fyldet og sætte det hele i ovnen. Så bliver der ekstra meget sprød butterdej.

Kyllingepie med forårsgrønt…

Tirsdag.

Tirsdag skal vi have den her cremede jordskokkesuppe med sprøde rugbrødscroutoner, men bacon i tern er selvfølgelig også en mulighed. Prøv også gerne jordskokkesuppe med et stykke dampet eller bagt torsk og måske lidt stenbiderrogn. Det er forrygende.

Jordskokkesuppe – lækker og cremet suppe med jordskokker.

Onsdag.

Jeg har for nyligt “genopdaget” varm kartoffelsalat, som jeg ikke har fået, siden jeg var lille. Vi snupper lige endnu en omgang – selvfølgelig på helt traditionel vis med wienerpølser til. Men medister, frikadeller eller hamburgerryg er nu også lækkert.

Varm kartoffelsalat med eddike – klassisk opskrift.

Torsdag.

Ugens fisk bliver både nem og lækker. Vi skal nemlig have varmrøget lakserilette, som er uhyre simpelt at lave, men noget så lækkert. Jeg er vild med lakserilette på ristet rugbrød, evt med et par kogte æg i halve til, men man kan selvfølgelig også servere flutes og en god salat til.

Lakserilette med varmrøget laks og purløg.

Fredag.

Vi spiser en del lasagner, men der kan faktisk gå lang tid imellem, at vi får en helt klassisk lasagne med oksekød og bechamelsauce, så det skal vi have fredag aften. Vi er jo kun 2 personer herhjemme, så jeg laver som regel 2 mindre lasagner og fryser den ene. Er man derimod 4 personer, så er det en meget passende portion.

Lasagne – nem opskrift på klassisk lasagne.

Lørdag.

Det er bestemt ikke slut med de gode gryderetter endnu og en af de rigtig gode er enebærgryden med skinkekød i tern og champignons. En klassiker fra Karolines køkken, som jeg selvfølgelig serverer med kartoffelmos og dampet grønt. Men hasselback kartofler er også godt.

Enebærgryde med kartoffelmos…

Søndag.

Søndag står menuen på nationalretten, nemlig stegt flæsk med persillesauce. Jeg steger altid flæsk i ovnen, så sværen bliver knasende sprød, præcis som på en flæskesteg, men man kan også sagtens stege det på panden. Tilbehøret er selvfølgelig kogte kartofler og rødbeder.

Stegt flæsk med persillesauce – min bedste opskrift.

Ugens lækkeri.

Ramsløgene pibler op af jorden og det er igen blevet tid til at lave lækker ramsløgspesto af de skønne, hvidløgsduftende blade. Vær dog OBS på ikke at forveksle ramsløgsblade med de grønne blade fra liljekonvaller eller “nøgen jomfru”, som er giftige. Er man i tvivl, så gnid et blad imellem fingrene og duft til det – ramsløg dufter kraftigt af løg/hvidløg.

Ramsløgspesto – lækker pesto med ramsløg.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)