Madplan uge 16.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 16

Jeg håber, at I alle nyder påsken og måske også et par dejlige fridage i det fine påskevejr. Med min madplan til uge 16 starter hverdagen så småt igen. Men jo ikke mere end at vi stadig har en lang række helligdage, som vi kan se frem til her i løbet af foråret. Altid dejligt med en ekstra fridag eller en lang weekend at glæde sig til.

På madfronten har jeg så småt fået gemt både den store stegegryde og stegesoen væk. Og de kommer ikke frem igen før til efteråret. Jeg holder dog fortsat på, at der skal være plads til en skål suppe engang imellem. Ikke nødvendigvis hver uge, men jeg er altså ret glad for suppe. Det er nemt, lækkert, billigt og som regel også ret sundt. Og på en kølig forårsaften kan det være meget rart med en skål suppe at varme sig på og et godt brød ved siden af.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 16.

Mandag.

Påskedagene afsluttes på bedste vis med en madroulade med skinke og salatfyld. Let og lækker forårsmad, som kan serveres lun eller kold og fyldet er man jo selv herre over. Bliver der rester, så er et stykke roulade også superlækkert i madpakken dagen derpå.

Madroulade med skinke og salatfyld.

Tirsdag.

Det er ikke kun one pot pasta’er, der er nemme og lynhurtige at lave. One pot karryretter er også et hit, og denne her one pot kylling i karry med ris og ærter er en af vores favoritter herhjemme.

One pot kylling i karry med ris…

Onsdag.

Jeg nyder virkelig at få en skål varm suppe til aftensmad engang imellem. Og i denne uge bliver det en ungarsk kartoffelsuppe, som kommer på menuen. Suppen er lækker, budgetvenlig og ikke mindst supernem at lave.

Ungarsk kartoffelsuppe…

Torsdag.


Aspargessæsonen er så småt skudt i gang, og jeg glæder mig så meget til at spise massevis af lækre asparges – sæsonen er jo ikke så lang. I denne uge skal vi have dem i en risotto primavera med ærter og asparges. Vi får som regel risottoen som kødfri hovedret, men den er også god som tilbehør til grillet kylling eller laks.

Risotto primavera med asparges…

Fredag.


Denne her pastaret med laks, flødesauce og friske krydderurter er på kort tid blevet et kæmpe hit. Både hjemme hos os og på bloggen. Men den er dæleme også god og kan fremtrylles på ganske kort tid.

Pasta med laks og flødesauce.

Lørdag.

Lørdag aften skal vi have en rigtig lækker, rosastegt kalveculotte, og hvis vejret er med os, så ryger den selvfølgelig på grillen (med stegetermometer). Tilbehøret bliver salat og denne her bearnaise kartoffelsalat, som er en kæmpe favorit herhjemme. Jeg koger ekstra kartofler, så der er nem mad søndag.

Culottesteg – nem opskrift på rosastegt culotte.

Søndag.

Resterne af culottestegen bliver skåret i tern og brugt til en portion biksemad. Tilbehøret til biksemaden bliver selvfølgelig spejlæg og rødbeder. Måske også en skive rugbrød, hvis man er meget sulten.

Biksemad – min bedste opskrift på hjemmelavet biksemad.

Ugens lækkeri.


Jeg er vild med iste og der er ikke meget, der slår et glas hjemmelavet iste med citron. Vi har ikke fået hjemmelavet iste siden sidste sommer, men nu tænker jeg, at det snart må være tid igen.

Hjemmelavet iste med citron.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lene koldtoft
1 år siden

Glæder mig

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)