Madplan uge 20.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Opskrift Spaghetti carbonara

Jeg sidder her på Store bededag og arbejder på en madplan til uge 20. Også selvom jeg egentlig har besluttet, at dagen i dag skal være en fridag. Men arbejdet med at lave en madplan vil jeg gerne afse lidt tid til, for jeg ved, at den tid kommer så rigeligt igen, når aftensmaden til den kommende uge er på plads.

Der er jo det med madplaner, at enten kan man slet ikke arbejde med dem, eller også elsker man dem. Selv hører jeg afgjort til de første, og jeg kan på ingen måde undvære vores madplaner. Det er ikke bare tidsbesparende, men vi sparer også penge, når vi ikke handler dagligt. Desuden har vi mindre madspild, fordi maden er planlagt på forhånd – også evt. rester, så vi fx ikke ender med et halvt hvidkål i køleskabet. Og får vi lyst til at gå ud og spise, eller lave noget andet til aftensmad, så er madplanen jo ikke strammere struktureret, end at der også er plads til det.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 20.

Mandag.

De her koteletter i fad med ananas og karry er en skøn variation over de klassiske koteletter i fad og nem og lækker comfort food. Jeg serverer kogte ris og dampet grønt til koteletterne, især ærter og broccoli er et hit herhjemme.

Koteletter i fad med ananas og karry…

Tirsdag.

Jeg er vild med simple pastaretter og denne her pasta med pesto er bestemt ingen undtagelse. Den smager fantastisk med hjemmelavet pesto, men en god, købt pesto kan bestemt også gøre det. Jeg serverer pastaen som selvstændig hovedret med hvidløgsbrød, men den er også lækker som tilbehør.

Pasta med pesto – opskrift på nem pastaret.

Onsdag.

Menuen står på saftige kyllingefrikadeller, som selvfølgelig kan erstattes af traditionelle frikadeller. Forskellen er dog ikke specielt stor. Tilbehøret bliver et cremet kartoffelfad, som er noget så lækkert og helt oplagt restemad, hvis man har kogte kartofler til overs.

Cremet kartoffelfad med ost og forårsløg…

Torsdag.

Herhjemme er madtærter altid populære og denne her tærte med blomkål og parmesanost er ingen undtagelse. Især ikke nu, hvor der er lækre, danske blomkål.

Tærte med blomkål og parmesan…

Fredag.

En fiskeburger med krydderurtedressing minder en lille smule om et stjerneskud, men den er nemmere at lave og så smager den bare helt eminent godt. Anret gerne burgerne på “café-manér” med masser af salat og ekstra meget fyld. Det ser noget så fint ud.

Fiskeburger med krydderurtedressing…

Lørdag.

Lørdagsmenuen står på hakkebøffer i fad med pikantsauce, som er et af de helt store hits på bloggen. Tilbehøret bliver formentlig nye, kogte kartofler, som jeg rister med lidt smør i en gryde og en god salat.

Hakkebøffer i fad med pikant sauce…

Søndag.

Det er såååå længe siden, at vi sidst har fået spaghetti carbonara med bacon, parmesanost og friskkværnet peber på toppen. Carbonara er på ingen måde sundt, men det er noget så lækkert og det skal bare til engang imellem. Jeg serverer med en blandet grøn salat ved siden af, som kan opveje den lækre ostesauce.

Opskrift spaghetti carbonara

Ugens lækkeri.

Rabarberne i haven er nu endelig blevet så store og kraftige, at jeg føler, jeg kan tillade mig at koge saft på nogle af dem, så nu skal der laves hjemmelavet rabarbersaft med vanilje. Skøn saftevand, som også er lækkert med danskvand og i drinks.

Rabarbersaft – nem opskrift på hjemmelavet saft.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)