Madplan uge 30.

2 kommentarer
Madplan - nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 30

En ny uge venter og det betyder selvfølgelig en ny madplan. Nemlig en madplan til uge 30. Jeg har egentlig ikke så meget at sige til uge 30. Vi holder jo ikke ferie endnu, og har ikke de store planer. Så for os er det lidt en uge som alle de andre. Men derfor skal vi selvfølgelig stadig have noget lækker mad.

Jeg glæder mig bl.a. til en lækker, grillet ørredside og wienersalat, som er en kold salat med wienerpølser, rødløg og kartofler. Og den bliver bestemt ikke bliver mindre god af, at jeg bruger nye kartofler. Og så ser jeg virkelig frem til sæsonens første portion blommegrød. Et hit til dessert med mælk og fløde, vaniljeis eller en klat græsk yoghurt. Men sørme også ovenpå morgenyoghurt, havregrød og skyr.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 30.

Mandag.

En wienersalat er en lidt sjov blanding imellem en pålægssalat og en kartoffelsalat med fyld af bl.a wienerpølser, syltede agurker og rødløg. Rigtig sommermad, som serveres på et stykke rugbrød med et ekstra drys purløg på toppen og måske en kold øl til.

Wienersalat med pølser…

Tirsdag.

Tirsdag skal vi have en virkelig nem og lækker pastasalat, nemlig en caprese pastasalat som er inspireret af den italienske caprese salat med tomater, frisk mozzarella og basilikum. Helt perfekt til aftensmad med et godt stykke brød til, evt et focaccia med rosmarin og havsalt.

Caprese pastasalat – nem opskrift på lækker salat.

Onsdag.

Denne her opskrift på squash i fad minder en del om fyldt squash, men er alligevel lidt nemmere at lave, da squashen bare skal skæres i skiver og lægges lagvist med kødsauce i et fad. I opskriften har jeg brugt hakket kylling, men der kan også bruges hakket oksekød. Tilbehøret bliver formentlig ris eller pasta, men retten kan også bare spises som det er.

Squash i fad med kødsauce…

Torsdag.

Jeg er vild med sprøde, mexicanske quesadillas og de her quesadillas med frisk spinat, kartofler og ost er bestemt ingen undtagelse. Især ikke på denne her tid af året, hvor vi kan bruge de nye, danske kartofler. Jeg serverer creme fraiche dressing og blandet salat ved siden af.

Quesadillas med kartofler og spinat…

Fredag.

Der er altså noget hyggeligt over at spise pizzaer om fredagen. En helt perfekt optakt til weekenden. Og i denne uge bliver det pizzaer på blomkålsbund. Ikke for at være specielt sund, men ganske enkelt fordi, det smager virkelig godt. Jeg kommer tomatsauce, mozzarella og lufttørret skinke på mine pizzaer. Og pynter desuden med basilikum og oliven. Men det bestemmer man jo selv.

Pizza med blomkålsbund…

Lørdag.

Lørdag skal vi have en honningmarineret ørredside med citron og frisk timian tilberedt på grillen. Jeg er ret vild med ørred, men foretrækker man laks, så kan man sagtens bruge en lakseside i stedet for. Tilbehøret bliver små, nye kartofler og en blandet salat.

Honningmarineret ørred (tilberedt på grill eller ovn).

Søndag.

Ikke helt wienerschnitzler og heller ikke helt karbonader, men derimod wienerkarbonader. Et hit fra mormor-køkkenet og en rigtig familiefavorit hjemme hos os. Jeg serverer med brasede kartofler og ærter, ligesom en klassisk wienerschnitzel, men det bestemmer man jo helt selv.

Wienerkarbonader…

Ugens lækkeri.

Jeg elsker blommegrød og nu er der så småt begyndt at dukke lækre blommer op i butikkerne. Det skal selvfølgelig udnyttes og jeg vil glæde mig til at lave en portion blommegrød til dessert i den kommende uge.

Blommegrød…

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
4 måneder siden

Og jeg elsker blommer i madeira. Derfor kommer der også madeira i min blommemarmelade. Det skulle du prøve …

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)