Madplan uge 37.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 37

Det er blevet tid til at tænke på en madplan til uge 37. Og heldigvis er der jo stadig masser af skønne råvarer i sæson, som vi kan spise løs af. Faktisk er de fleste former for frugt og grønt som regel både bedst og billigst, når de er i sæson. Så synes I, ligesom jeg, at fødevarepriserne er gået helt amok i løbet af det sidste halve års tid, så kan et lille sparetip altså være at holde sig til de varer (typisk frugt og grønt), som er i sæson netop nu, og lade være med eksempelvis at købe jordbær i december og appelsiner i august.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 37.

Mandag.

Kylling i sur-sød sauce med grøntsager og ris til  En klassiker fra de asiatiske restauranter, som faktisk er ret nem at lave selv. Og så smager det bare forrygende godt.

Kylling i sur-sød sauce med grønt…

Tirsdag.


Tirsdag er der kartoffelfrikadeller på menuen. Lækre og luftige “deller” lavet af kartoffelmos og stegt sprøde på panden. Hvis man synes, kan man sagtens bruge kartoffelfrikadeller som tilbehør til kødretter. Men denne her gang bliver det som kødfri hovedret med tilbehør af grøntsager med fløde-sennepssauce. Dog med blomkål i små buketter i stedet for grønne asparges, da de danske blomkål er allerbedst lige nu.

Sprøde kartoffelfrikadeller…

Onsdag.

Æblerne i vores have er ved at være klar, og det er igen tid til hjemmelavet æbleflæsk. Selvom det måske mest er noget, man forbinder med julefrokoster, så spiser vi jævnligt æbleflæsk i løbet af efteråret. Jeg bruger ofte saltet flæsk, når jeg laver æbleflæsk, men bacon er også lækkert og så selvfølgelig godt rugbrød.

Æbleflæsk med timian – min bedste opskrift.

Torsdag.


Torsdag aften står menuen på en lækker rodfrugtgratin med bl.a. pastinakker og gulerødder. Nem aftensmad, der både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret med en god salat og brød til. Vi snupper gratinen som hovedret.

Rodfrugtgratin med timian…

Fredag.


Selvom vi er midt i september, så skal der nu stadig være plads til et par sommerlette måltidssalater. Og jeg glæder mig til fredag, hvor vi skal have en af mine yndlingssalater, nemlig salade nicoise med tun, kartofler, avocado og bønner.

Salade nicoise med tun…

Lørdag.

Lørdag står menuen på noget så klassisk som mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce. En skøn ret fra mormor-køkkenet, der enten kan serveres med kartofler eller rugbrød og hjemmelavet agurkesalat.

Mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce.

Søndag.

Millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder. Helt klassisk og old school aftensmad af den nemme slags, som bare skal til engang imellem. Vil man ikke have kartoffelmos, så kan millionbøffen i stedet serveres med kogte kartofler eller pasta.

Millionbøf – klassisk og nem opskrift.

Ugens lækkeri.

Jeg elsker varm hyldebærsaft om efteråret og vinteren. Og de fleste steder er hyldebærrene nu ved at være så modne, at de er klar til at blive plukket og kogt til saft. Smækfyldt med vitaminer.

Hjemmelavet hyldebærsaft…

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)