Madplan uge 50.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 50

Så nåede vi vejs ende og årets sidste madplan, nemlig en madplan til uge 50. Traditionen tro holder madplanen en lille juleferie i uge 51 og 52. Jeg synes ganske enkelt ikke, det kan betale sig, at lave en plan for de par dage, som er tilbage, når først vi har trukket lille juleaften, juleaften, 1. juledag, 2. juledag, nytårsaften og 1. januar ud af ligningen.

Lille juleaften har de fleste familier jo i forvejen hyggelige traditioner, og mange får risengrød. I min familie samles vi hos mine forældre, og pynter juletræet sammen. Og menuen står gerne på smørrebrød fra den lokale delikatesse. Så herfra skal lyde en rigtig glædelig jul til alle jer, der bruger mine madplaner. Og så glæder jeg mig til at vende tilbage med en spritny madplan til uge 1✨

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 50.

Mandag.

Ugen starter både nemt og lækkert med one pot cheeseburger pasta. En form for pasta med kødsauce, som er dejlig nem, fordi alt samles i én gryde. Pastaen smager en lille smule som en cheeseburger, men jeg tror nu lige så meget, at den har fået sit navn, fordi ingredienserne er de samme som i en god burger.

Tirsdag.

Denne her varmende vintersuppe indeholder ikke så få af vinterens skønne råvarer, såsom porre, pastinakker, jordskokker og kartofler. En nem og lækker grønsagssuppe, som nok skal give varmen på en kølig vinterdag. Jeg serverer som regel en eller anden form for fyldigt madbrød ved siden af og så bliver alle mætte og tilfredse.

Onsdag.

Til julen hører sig stegte sild i eddike, i hvert fald efter min opfattelse. Og jeg laver selv mine sild, for det er altså ret nemt. Denne her opskrift indeholder både appelsin og stjerneanis og er en smule “julet” i smagen. Men bliver det for meget, så udelad begge dele og nøjes med at lægge sildene i den klassiske eddikelage. Jeg serverer de stegte sild på nybagt rugbrød med masser af rå løg og en julebryg ved siden af.

Torsdag.

Hjemmelavede falafler er altid et hit her i huset. Og disse her er oven i købet dejligt nemme at lave, fordi de steges på panden ligesom frikadeller, så man slipper for at stå med en grydefuld kogende olie. Jeg serverer som regel falaflerne med pitabrød eller fladbrød og salat, tomater og agurk, creme fraiche dressing, chili og hvidløg, men det bestemmer man jo selv.

Fredag.

Ingen jul uden en klassisk flæskestegssandwich og sådan en skal vi have fredag aften. I en helt traditionel udgave med rødkål, agurkesalat og mør og saftig flæskesteg med knasende sprøde svær.

Lørdag.

Vi udnytter rigtigt, at det er højsæson for and, og lørdag aften står menuen på stegt andebryst med sprødt skind og tilbehør af julens bedste rødkålssalat med appelsin og granatæble.

Søndag.

Søndag står menuen på klassisk mørbrad i fad med paprika og bacon. Et rigtigt weekend- og familiehit, som kan serveres med ris eller kartoffelmos alt efter smag og behag. Jeg serverer dampet grøn til fadet, men bagte rodfrugter eller rodfrugtmos er bestemt også en mulighed.

Ugens lækkeri.

Hjemmelavede flæskesvær. Både hos slagteren og i supermarkederne kan man købe strimler til hjemmelavede flæskesvær og de er supernemme at lave. Perfekte som snack, i en hjemmelavet flæskestegssandwich, eller hvis der skal være ekstra mange sprøde svær til flæskestegen juleaften.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kirsten
1 måned siden

Jeg har længe fået sendt dine opskrifter, og benytter dem meget ofte, du laver nogle dejlige overskuelige opskrifter ,,og jeg glæder mig altid til at se hvad der kommer. . Jeg er begejstret for din flotte overskuelige Hjemmeside, ,den er mega nem at overskue. Så vil jeg ønske dig en Glædelig jul og godt nytår.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)