Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 12.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 12

Her midt i blæst, regn og sne har jeg spottet de første anemoner, som tittede op af skovbunden. Det er også blevet markant lysere, når vi står op om morgenen, og dagene er blevet mærkbart længere. Det er med andre ord forår, og om et par uger er det påske, og det skal min madplan til uge 12 selvfølgelig bære præg af. Også selvom himmel og jord står i ét, og sneen vælter ned udenfor vinduerne, imens jeg sidder og laver denne her madplan.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 12.

Mandag.

Ugen starter med en rigtig Lady og Vagabonden klassiker, nemlig spaghetti med kødboller i tomatsauce. Retten er relativ simpel at lave og har man børn, vil de som regel hellere end gerne være med til at trille kødbollerne. 

Tirsdag.

Denne her pastaret med kylling, spinat, svampe og soltørrede tomater er på ganske kort tid blevet en rigtig hverdagsfavorit herhjemme. Og har I endnu ikke prøvet den, så kan jeg kun opfordre til det.

Onsdag.

En krydret dhal med linser, blomkål og kartofler er superlækker og mættende. Og så er den skønne, indiske ret ovenikøbet helt uden kød og derfor oplagt til de kødfrie dage.

Torsdag.

En wienersalat er en lidt sjov blanding imellem en pålægssalat og en kartoffelsalat med fyld af bl.a wienerpølser, syltede agurker og rødløg. Virkelig lækkert på et stykke nybagt rugbrød med et ekstra drys purløg på toppen.

Fredag.

Mexicansk mad og “texmex” er altid en favorit herhjemme, og fredag står den på enchiladas med kylling. Bløde tortillapandekager i fad med lækker krydret tomatsauce, kylling, bønner og smeltet ost.

Lørdag.

Lørdag skal vi have en honningmarineret ørredside med citron og timian. Jeg er ret vild med ørred, men foretrækker man laks, så kan man sagtens bruge en lakseside (eller laksefileter). Tilbehøret bliver små kartofler, der ryger i ovnen sammen med fisken, og måske en creme fraiche dressing til at dyppe i. Det må tiden vise.

Søndag.

Ikke helt wienerschnitzler og heller ikke helt karbonader, men derimod wienerkarbonader. Et hit fra mormor-køkkenet og en rigtig familiefavorit hjemme hos os. Jeg serverer med brasede kartofler og ærter, ligesom en klassisk wienerschnitzel, men det bestemmer man jo helt selv.

Ugens lækkeri.

Påsken nærmer sig, og det fejrer vi med en portion af de her skønne påskemuffins. Kagerne kan selvfølgelig også laves uden påskeæg, hvis man foretrækker det. Det er helt klassiske gulerodsmuffins med flødeosteglasur.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Sanne
1 år siden

Nøj hvor det meste lyder rigtig lækkert. Glæder mig til at prøve.