Madplan uge 16.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 16

Så er det blevet tid til en madplan til uge 16. Og herhjemme ser vi virkelig frem til en uge, som ifølge vejrudsigten skulle være fyldt med solskin og lune temperaturer.

Det skønne forårsvejr har selvfølgelig også smittet af på min madplan, som er fyldt med lette og lækre forårsretter. Blandt andet glæder jeg mig til en lækker tærte med grønne asparges og bacon, nu hvor det ENDELIG er aspargessæson igen. Og så glæder jeg mig også helt vildt til fredag, hvor menuen står på maskeret blomkål med rejer. Forårs- og sommermad, når det er allerbedst.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 16.

Mandag.

Nu er det igen aspargessæson, så ugen starter på bedste vis med en supernem og lækker tærte med asparges og bacon på butterdejsbund. Tilbehøret bliver en god, blandet salat.

Tirsdag.

Selvom solen varmer dejligt i løbet af dagen, så bliver det koldt til aften. Tirsdag skal vi derfor have en skøn ostesuppe med porre, som nok skal give varmen helt ud i tæerne. Jeg serverer som regel brød til suppen.

Onsdag.

En helt traditionel portion koteletter i fad med peberfrugter og tomat-flødesauce er altid godt. Vi får som regel ris til koteletterne, men en ristet kartoffel er bestemt også en mulighed.

Torsdag.

Torsdag skal vi have en spansk kartoffeltortilla af nye (udenlandske) kartofler. Tortillaen er uden kød, og jeg serverer som regel bare salat og måske et stykke flute ved siden af. Men hvis man synes, kan man sagtens servere tortilla som tilbehør til kødretter eller med bacon/flæsk som en traditionel æggekage.

Fredag.

Fredag skal vi have en vaskeægte klassiker fra Karolines kogebog, nemlig maskeret blomkål med æg og rejer og en lækker krydderurtedressing. Og selvom det maskerede blomkål efterhånden har nogle år på bagen, så er der altså tale om skøn forårs- og sommermad, som stadig holder 100 %

Lørdag.

Jeg hepper på grillvejr op til weekenden, men uanset hvad så skal vi i hvert fald grille en lækker mørbrad med parmaskinke og timian. Tilbehøret bliver denne her skønne pastasalat a la caprese med små tomater, frisk mozzarella og basilikum.

Søndag.

Vi afslutter ugen med en hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce. Det er helt genialt at lave lasagner, lasagnette og lignende om søndagen, fordi evt. rester fra grøntsagsskuffen kan kommes i kødsaucen, og så er man klar til en ny uge.

Ugens lækkeri.

Chips og dip er ofte en del af vores weekender. Det er jo superlækkert med lidt “knas” og et glas vin eller en cocktail. Jeg serverer som regel både chips og sprøde grøntsager i stave til dippen og begge dele forsvinder som dug for solen. Især denne her hjemmelavede holiday dip er en favorit.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)