Madplan uge 18.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 18

Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Med en madplan til uge 18 bevæger vi os ind i maj måned. Og med det fantastiske forårsvejr, som vi har haft i de seneste par uger, så er skoven da også allerede blevet fint lysegrøn. Nu tager vi så hul på den sidste forårsmåned, inden sommeren officielt banker på. Er det kun mig, der synes, at kalenderen lige har sagt januar?

Under alle omstændigheder er jeg klar med en madplan til uge 18 og selvfølgelig også hjemmebagte hveder. Fredag er det nemlig Bededag, og traditionen tro spiser vi varme hveder torsdag aften.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 18.

Mandag.

Jeg er vild med en god lasagne og det gælder også denne her kyllingelasagne med lidt ekstra grønt. Jeg synes, at kyllingelasagnen er forrygende, men foretrækker man oksekød, så bruger man selvfølgelig bare det i stedet for.

Tirsdag.

Blomkålshovederne er igen ved at være store og fine, og i denne uge glæder jeg mig til en portion blomkålssuppe, som er en favoritsuppe fra min barndom. Dengang fik vi altid pandekager til dessert, men det bestemmer man jo selv.

Onsdag.

Ugens fisk bliver en lækker og cremet pastasalat med tun og grønt. Her om foråret synes jeg, det er skønt med måltidssalater, som ikke ligger alt for tungt. Og en pastasalat er jo altid lækker.

Torsdag.

Aftenen før Bededag spiser vi hjemmebagte, varme hveder. Og i min familie spiser vi dem til aftensmad med forskellige slags lækkert pålæg og gode oste. Den hyggeligste menu, måske også fordi det kun er den ene gang om året, og jeg glæder mig hvert år.

Fredag.

Egentlig er asparges med hollandaise og lufttørret skinke nok mest en forret. Men når vi nu endelig har mulighed for at få fingrene i de lækre, hvide asparges, så kan vi vist godt tillade os at spise det til hovedret. Jeg serverer feldsalat og godt brød ved siden af, og så skal vi nok blive mætte. Skinke kan for øvrigt erstattes af rejer.

Lørdag.

Det er efterhånden noget tid siden, at vi har fået farseret blomkål, men det smager jo virkelig skønt, og jeg synes, at det er en rigtig forårs- og sommerret. Især med små, nye kartofler og evt. persillesauce til.

Søndag.

Ugen slutter på bedste vis med mit bud på et græsk farsbrød med feta og oliven og små ristede kartofler. Oliven kan selvfølgelig udelades, hvis ikke man bryder sig om dem.

Ugens lækkeri.

Rabarberne vokser stødt og roligt i haven, og de er efterhånden så store, at jeg godt tør plukke lidt flere stængler nu. Måske der skal en rabarber crumble på bordet til dessert efter hvederne torsdag aften.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)