Madplan uge 40.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 40

Så nåede vi en madplan til uge 40 og dermed også den 1. oktober, og skoven er begyndt at falme rundt omkring. For mig betyder 1. oktober også, at vi for alvor har taget hul på efteråret. Godt nok er september også en efterårsmåned, men jeg synes nu, den lige så meget er en smuk sensommermåned. Men nu er det blevet efterår, hvilket selvfølgelig også vil begynde at afspejle sig i madplanerne.

Madplan uge 40.

Mandag.

Jeg er ret glad for asiatisk mad, men som regel får jeg det slet ikke lavet ofte nok. Denne her asiatisk inspirerede suppe med kylling og nudler er dog jævnligt på menuen, og den er superlækker.

Tirsdag.

Den her pastasalat med fetacreme er et hit hjemme hos os. Og med et godt stykke hvidløgsflute til, kan den sagtens udgøre et helt aftensmåltid. Men den kan selvfølgelig også bruges som tilbehør til fx grillet kylling.

Opskrift pastasalat med fetacreme i en skål med guldbestik og et blåt viskestykke

Onsdag.

Onsdag skal vi have laks i ovn med sennep og honning. En supersimpel ret, som smager fantastisk. Vi får ofte ristede kartofler og creme fraiche dressing til, men bagte rodfrugter er også godt.

Laks i ovn med sennep og honning

Torsdag.

En god blomkålsgratin hører til blandt mine absolutte livretter. Nogle spiser gratin som tilbehør til eksempelvis frikadeller eller hamburgerryg. Andre kommer tern af hamburgerryg/skinke ned i gratinen, hvilket også smager fint. Men herhjemme får vi gratin som selvstændig hovedret.

Fredag.

Klassiske frikadellesandwiches med hjemmelavede frikadeller, rødkål og agurkesalat. Den BEDSTE start på weekenden. Grøntsager i stave og en god dip ved siden af er et hit.

Opskrift frikadellesandwich med rødkål og agurkesalat

Lørdag.

Lørdag aften står menuen på klassisk mørbrad i fad med paprika og bacon. Et rigtigt weekend- og familiehit, som kan serveres med ris eller kartoffelmos alt efter smag og behag.

Mørbrad i fad med bacon og champignons og tomat-flødesauce. Persilledrys på toppen

Søndag.

Tarteletter med høns i asparges er som regel et hit hos både store og små. Det er ret nemt at koge en lille suppehøne eller kylling, men bliver det alligevel for tidskrævende, så lav evt. høns i asparges på 2-3 stykker kyllingebryst. Nemt og lækkert.

Ugens lækkeri.

Et bananbrød med fuldkornsmel er sådan en slags mellemting imellem et brød og en kage. Det smager virkelig dejligt, og er helt oplagt, hvis der ligger et par brune bananer i frugtskålen.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)